Mada ir stilius – vieni iš variklių, verčiančių suktis pasaulį ir judėti pirmyn

Artėjant naujiems mokslo metams, Socialinių Mokslų kolegija (SMK) primena, kad mados ir stiliaus vadybos studijų programą kasmet jų kolegijoje pasirenka apie 20 studentų. Puiki inovatyvi aplinka, praktiniai mokymai – tai tik keli akstinai rinktis studijas SMK.

Ilgametė „Lelijos“ direktorė Genė Zaveckienė.
Ilgametė „Lelijos“ direktorė Genė Zaveckienė.
Ilgametė „Lelijos“ direktorė Genė Zaveckienė.
Ilgametė „Lelijos“ direktorė Genė Zaveckienė.
Mados ir stiliaus vadybos lektorė Viktorija Čeplikė.
Mados ir stiliaus vadybos lektorė Viktorija Čeplikė.
Marija Palaikytė.
Marija Palaikytė.
SMK absolventai.
SMK absolventai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 6, 2022, 11:05 AM

„Bendradarbiavimas su verslo partneriais leidžia studentams pajusti rinkos poreikius jau studijų metais.

Studentai ne tik atlieka praktiką, bet ir konkrečiais darbais prisideda prie socialinių partnerių veiklos.

Turime keletą prekinių ženklų, kuriuose dirba ir juos augina mūsų kolegiją baigę studentai. Taip pat labai džiaugiamės bendradarbiavimu su mados ir stiliaus specialistais, kurie Socialinių mokslų kolegijoje ir dėsto, ir dalinasi patirtimi. Tai Aistis Mickevičius, Arnoldas Remeika, Robertas Kalinkinas ir daugelis kitų“, – profesionalus vardijo mados ir stiliaus vadybos lektorė Viktorija Čeplikė.

SMK gali didžiuotis dėstytojais, kurie savo asmeniniu pavyzdžiu skatina rinktis studijas. Viena tokių – Marija Palaikytė – prestižinio Tarptautinio polimodos instituto Florencijoje mados tendencijų prognozavimo magistrė, radijo ir televizijos laidų kūrėja ir vedėja.

Šiuo metu gyvenanti tarp Lietuvos ir itališkosios mados gimtine tituluojamos Florencijos, Marija sako, jog aistra madai ir stiliui jai tapo ne tik profesija, bet ir gyvenimo dalimi.

„Mano pagrindinis kaip dėstytojos tikslas – įkvėpti studentus analizuoti. Noriu, kad jie gebėtų ne tik atpasakoti apie madą, bet stengtųsi suprasti kodėl mada yra būtent tokia, kaip ji keičiasi ir kokios to priežastys“, – sako Marija Palaikytė.

Jos manymu mada yra multidiscipliniška ir jos lauke dirba daug įvairių specialistų. Kad surengti madų pasirodymą, tenka bendrauti ir kompozitoriams, ir dizaineriams, ir šviesų dailininkams, ir choreografams. Tad mados pasauliui reikia skirtingų talentų – svarbu tik mokėti dirbti komandoje.

Televizijos laidos „Renkuosi studijuoti“ kūrėjai pravers ir legendinės „Lelijos“ duris, kuri puoselėja ilgametes tradicijas ir yra didžiausia viršutinių drabužių gamintoja Baltijos šalyse.

Iš ilgametės „Lelijos“ direktorės Genės Zaveckienės lūpų išgirsime realias mados gamybos vadybos realijas, susipažinsime su iššūkiais, kuriuos teko įveikti per 30 nepriklausomybės metų ir badysime suprasti kiek meilės darbui, ištvermės ir žmogiškos atsakomybės prireikė, kad pavyktų išsaugoti veikiančią lietuvišką įmonę.

Žiūrėkite laidą „Renkuosi studijuoti“ trečiadienį 12 val. 30 min. per Lietuvos ryto televiziją, bus įdomu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.