Glenn Close – apie vaidmenį, po kurio vyrų požiūris į ją pasikeitė

Aktorė Lizzy Caplan (39 m.) bandys pakartoti Glenn Close (75 m.) sėkmę – įkūnys seksualią maniakę seriale, kuris kuriamas pagal psichologinį trilerį „Fatališkas potraukis“ („Fatal Attraction“, 1987 m.). Už jį Holivudo įžymybė buvo nominuota „Oskarui“.

Glenn Close (kairėje) sėkmę bandys pakartoti Lizzy Caplan.<br>„Scanpix“ nuotr.
Glenn Close (kairėje) sėkmę bandys pakartoti Lizzy Caplan.<br>„Scanpix“ nuotr.
G.Close po šio vaidmens pastebėjo, kad pasikeitė vyrų požiūris į ją, – visi ėmė tarsi bijoti aktorės.<br>„Scanpix“ nuotr.
G.Close po šio vaidmens pastebėjo, kad pasikeitė vyrų požiūris į ją, – visi ėmė tarsi bijoti aktorės.<br>„Scanpix“ nuotr.
Aktorė Lizzy Caplan<br>„Scanpix“ nuotr.
Aktorė Lizzy Caplan<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 5:50 PM

Aleks (G.Close) – leidyklos darbuotoja. Denas (Michaelas Douglasas, 77 m.) – šią leidyklą konsultuojantis teisininkas. Jie praleidžia romantišką naktį.

Žmoną turintis Denas yra linkęs pamiršti, jo nuomone, nereikšmingą nuotykį, tačiau Aleks ima jį persekioti.

Rūgštimi apipilta mašina, į verdantį vandenį įmestas triušis – tik keletas fatališko potraukio padarinių.

Dabar šis meilės apsėstos moters vaidmuo teko iš Kalifornijos kilusiai aktorei L.Caplan – psichologinio trilerio „Fatališkas potraukis“ pagrindu JAV kuriamas serialas. Jį planuojama rodyti per „Paramount Plus“.

Aštuonis kartus „Oskarui“ nominuota G.Close sakė, kad yra dėkinga likimui už Aleks vaidmenį, kuris tapo jos, kaip aktorės, proveržiu.

Ji tikisi, kad „Fatališko potraukio“ pagrindu kuriamas serialas atskleis ir herojės istorijos užkulisius. G.Close nuomone, Aleks – tragiška asmenybė.

„Aleks – trapus žmogus, kurį ištiko didelė nelaimė“, – taip „Fatališko potraukio“ heroję apibūdino G.Close ir pridūrė, kad ekrane psichopatai ir piktadariai turi būti vaizduojami nešabloniškai.

Beje, prieš 35 metus ekranuose pasirodžiusio trilerio režisierius Adrianas Lyne’as (81 m.) pagrindiniam vaidmeniui ne iš karto pasirinko G.Close.

Prieš tai režisierius jį siūlė Debrai Winger (67 m.), Barbarai Hershey (74 m.), Mirandai Richardson (64 m.). Visos atsisakė.

A.Lyne’as dėl G.Close ilgai abejojo – jis manė, kad aktorės išvaizda netiko seksualios maniakės vaidmeniui. G.Close agentas taip pat primygtinai atkalbinėjo, tačiau aktorė ryžosi pamėginti.

Vėliau G.Close pasakojo, kad vaidinti su M.Douglasu atvirose scenose jai buvo sunku, nes pernelyg gerai jį pažįsta – drauge lankė vieną mokyklą.

Tačiau ir kritikai, ir paprasti žiūrovai buvo sužavėti tuo, kaip puikiai ji įkūnijo moterį, apsėstą meilės vyrui, kuris ją laikė tik nereikalingu žaisliuku.

Kai buvo kuriamas „Fatališkas potraukis“, G.Close laukėsi dukters Annie. Pasibaigus filmavimui aktorei teko pasistengti, kad išbrauktų iš atminties viską, ką teko patirti filmavimo aikštelėje.

Filmo premjera 1987-aisiais prilygo bombos sprogimui. G.Close agentas sulaukė daugybės scenarijų, aktorei buvo siūlomi žavios iškrypėlės vaidmenys.

G.Close su šypsena prisiminė, kad po šio vaidmens pastebėjo, jog pasikeitė vyrų požiūris į ją. „Visi ėmė manęs tarsi bijoti“, – pasakojo aktorė.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą