Susirask mylimą darbą ir dirbti nereikės

Domo Vitkausko istorija labai panaši į daugelio jo amžiaus vaikinų. Baigęs 12-ka klasių, Domas išvyko į užsienį ieškoti geresnio gyvenimo. Nuo pat vaikystės, svajojęs savo gyvenimą susieti su menu, po metų praleistų užsienyje, kur bandė užsiimti menais ir dirbti, Domas suprato, kad taip išgyventi bus labai sunku ir ne taip jau romantiška, kaip atrodė anksčiau.

Studentai turi galimybę mokytis realioje verslo aplinkoje, dalyvauti tikruose susitikimuose, susitikti su klientais, išklausyti užduotis ir imti jas vykdyti.
Studentai turi galimybę mokytis realioje verslo aplinkoje, dalyvauti tikruose susitikimuose, susitikti su klientais, išklausyti užduotis ir imti jas vykdyti.
TECHIN direktorius Mindaugas Černius.
TECHIN direktorius Mindaugas Černius.
Domas Vitkauskas.
Domas Vitkauskas.
Domas Vitkauskas.
Domas Vitkauskas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 3:22 PM

Grįžęs į Lietuvą, vaikinas nusprendė pradėti mokytis. Tikriausiai likimo jau taip buvo nuspręsta, kad būtent tada Domo gyvenime atsirado pažįstamų bei draugų, parekomendavusių jam rinktis informacinių technologijų studijas Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centre.

Čia Domui buvo pasiūlyta mokytis pameistrystės mokymo forma programinės įrangos testuotojo profesijos. Vaikinui nuo pat pirmų dienų patiko ir profesija, ir visa studijų tvarka.

„Jis buvo labai smalsus, lengvai bendraujantis su mokiniais ir mokytojais. Labai svarbu turėti bendruosius gebėjimus: komunikabilumą, socialinius įgūdžius, o svarbiausia – gebėjimą mokytis. Programinės įrangos testuotojai ir programuotojai dirba komandose, daug bendrauja su analitikais, projektų vadovais“,– sako TECHIN profesijos mokytoja Justina Balsė.

„Testuotojas dirba kartu su programuotoju, programuotojas kuria programą, o testuotojas tikrina, ar ji veikia taip, kaip turėtų, perima šiek tiek atsakomybės ant savo pečių“, – dalinasi patirtimi D.Vitkauskas.

Labiausiai Domą nustebino jo darbdavio santykis į pameistrius.

„Pačią pirmą darbo dieną atvykę į „Zenitech“, pasijutome kaip draugų rate, tarsi būtume atvykę į priėmimo vakarėlį. Mus pavaišino picomis, supažindino su aplinka, buvo labai šilta atmosfera, pasijutome įmonės dalimi. Pirmas dvi savaites vyko bendri mokymai su specialistais, o vėliau mus paskirstė po skirtingas grupes ir gavome individualias užduotis“, – sako Domas.

„Zenitech“ kokybės užtikrinimo specialistė Gintautė Plavinskienė pabrėžia, jog pats komfortiškiausias būdas pakeisti ar įgyti profesiją – pameistrystės mokymo būdas.

Studentai turi galimybę mokytis realioje verslo aplinkoje, dalyvauti tikruose susitikimuose, susitikti su klientais, išklausyti užduotis ir imti jas vykdyti. Tai galimybė tapti geru specialistu ir įgyti svajonių profesiją.

„Pameistrystė – nėra tikslas, tikslu turėtų būti noras tapti tam tikros srities meistru. Mes stengiamės vystyti ir populiarinti šią mokymo formą ir labai norėtume, kad pameistrių pas mus būtų daugiau“, – sako TECHIN direktorius Mindaugas Černius.

Nuo rusėjo mėnesio Vilniaus Jeruzalės darbo mokymo centras ir Vilniaus technologijų mokymo centras apsijungė į naują mokymo įstaigą – Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centrą (TECHIN). Tai įvairių inžinerinių technologijų centras, apimantis inžinerines profesijas inžinerinėje pramonėje, susijusias su energetika, su metalo apdirbimu, kompiuterine technika, jos remontu ir netgi programuotojų mokymu, laukiantis naujų studentų.

Šiandien D.Vitkauskas patenkintas savo pasirinkimu ir įgyta profesija, kurią iš dalies nulėmė laimingas atsitiktinumas.

Tikriausiai didžiausia laimė dirbančiam žmogui yra dirbti mėgstamą darbą, kuriame jautiesi tarsi nedirbantis. Domas anksčiau laisvalaikį mielai leisdavo žaisdamas kompiuterinius žaidimus, o šiandien jis pats testuoja programinę įrangą dirbdamas mėgiamą darbą.

Vaikinas neslepia – šiandien jaučiasi laimingu ir dėkingu tiems, kurie patarė rinktis šį kelią. Laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. žiūrėkite visą pameistrio Domo istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.