Angelina Jolie Bradą Pittą ketina įkišti už grotų?

Holivudo aktorių Angelinos Jolie (47 m.) ir Brado Pitto (58 m.) šeima iširo 2016-ųjų rugsėjį po kivirčo privačiame lėktuve. Smulkmenų nei Bradas, nei Angelina tuomet neatskleidė. Ir štai dabar paaiškėjo, dėl ko išsiskyrė gražiausia Holivudo pora.

A.Jolie ir B.Pittas buvo laikomi gražiausia Holivudo pora.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Jolie ir B.Pittas buvo laikomi gražiausia Holivudo pora.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B.Pittas ir A.Jolie susipažino 2004-ųjų pavasarį, kai pradėjo filmuotis juostoje „Ponas ir ponia Smitai“.
B.Pittas ir A.Jolie susipažino 2004-ųjų pavasarį, kai pradėjo filmuotis juostoje „Ponas ir ponia Smitai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-07 19:28

Žurnalas „Rolling Stone“ iš FTB protokolų gavo informacijos apie buvusių sutuoktinių konfliktą.

Angelina ir Bradas kartu su vaikais skrido iš Prancūzijos į Los Andželą. Skrydžio metu Bradas piktnaudžiavo alkoholiu, tad tuo metu, kai laineris pasiekė Ameriką, buvo jau gerokai apgirtęs.

Sutuoktiniai susiginčijo dėl skirtingo požiūrio į vaikų auklėjimą. Aktorė apkaltino B.Pittą fiziniu smurtu prieš sūnų Maddoxą, kuriam tuomet buvo 15 metų.

Pasak A.Jolie, ginčo metu ji paklausė B.Pitto, kas atsitiko, o jis neva atsakęs: „Tas vaikiščias atrodo kaip velniūkštis iš Kolumbaino.“ (Bylos medžiagoje, patekusioje į žurnalistų rankas, vardai užtušuoti, tačiau greičiausiai kalbėta apie Maddoxą. Aktorius, matyt, turėjo galvoje skerdynes Kolumbaino (JAV, Kolorado valstija) vidurinėje mokykloje 1999 metais, kai du dvyliktokai – 18-metis Ericas Harrisas ir 17-metis Dylanas Kleboldas – nušovė 12 moksleivių ir mokytoją, sužeidė 23 žmones. – Red.)

Toliau Bradas šnekėjo kažką tokio: „Tu nežinai, ką darai“, aiškiai turėdamas galvoje jos auklėjimo metodus. Be to, aktorius aprėkė Angeliną sakydamas, kad ji „griauna šeimą“.

A.Jolie teigė, tarp jos ir tada dar jos vyro tvyrojo „įtampa“, ir pridūrė, kad dėl B.Pitto veiksmų ji lėktuve jautėsi kaip „įkaitė“.

Kaip byloja FTB įrašai, jie nuėjo į lėktuvo galą, kad kivirčo negirdėtų vaikai. Tuomet B.Pittas neva „čiupo ją už galvos, stipriai papurtė, tada griebė už pečių, vėl papurtė ir ėmė grasinti, kol kelis kartus kumščiu trinktelėjo į lėktuvo lubas“.

Mažiausiai vienas vaikas matė kivirčą ir paklausė: „Mama, ar tau viskas gerai?“, o B.Pittas neva sušuko: „Ne, mamai negerai. Ji griauna šitą šeimą. Ji pamišėlė.“

Kai kažkas lėktuve mestelėjo B.Pittui: „Ne ji, o tu kvailys“, A.Jolie buvo priversta griebti B.Pittą už gerklės, nes atrodė, „kad jis puls“ tą vaiką. Pasak A.Jolie, per visą skrydį B.Pittas elgėsi kaip „monstras“, be perstojo skundėsi ir rėkė ant vaikų.

FTB ataskaitoje A.Jolie nurodė 25 tūkst. dolerių žalą, daugiausia – dėl raudonojo vyno dėmių. Juo ją aplaistė B.Pittas. Maža to, B.Pittas „apipylė alumi ją ir antklodę, po kuria buvo palindusi su vaikais“.

Aktorė tvirtino, kad jai buvo sumušta nugara ir alkūnė, įtaisyta mėlynė ant rankos. B.Pittas per incidentą atsipirko tik „įbrėžimu“, kuris, kaip ji parašė, „galėjo atsirasti ir dėl jos kaltės“.

Kaip byloja ataskaita, kai lėktuvas nusileido, jie negalėjo išeiti iš salono, nes B.Pittas neva įsisiautėjo: „Nė velnio tu niekur nevažiuosi. Tu neišlipsi iš šito sumauto lėktuvo. Eikit jūs visi. Aš, ****, palieku tave.“

Po konflikto lėktuve aktorė pateikė skundą ir reikalavo, kad jos vyras būtų areštuotas. Tačiau praėjus penkioms savaitėms po skrydžio federalinė prokuratūra pranešė, kad nepateiks jokių kaltinimų B.Pittui, nes nėra tiesioginių incidento įrodymų.

Aktoriaus atstovai tada neigė visus kaltinimus dėl fizinės prievartos.

„Jis tvirtina, kad fizinės prievartos nebuvo, kad niekas fiziškai nenukentėjo. B.Pittas ir jo sūnus stipriai susikivirčijo, bet aktorius sūnaus nė pirštu nepalietė. Jis jokiu būdu neskėlė antausio savo vaikui. Jis to nedarė, jis kategoriškai tai neigia. Žinoma, jis galėjo elgtis geriau, tačiau fizinės prievartos nebuvo“, – tuo metu kalbėjo B.Pittui artimas šaltinis.

Tačiau A.Jolie nepasiduoda ir tikisi, kad buvęs jos vyras vis dėlto bus įkištas už grotų.

Rugpjūčio pabaigoje aktorė padavė į teismą FTB dėl to, kad žinybos atstovai tuomet nutraukė tyrimą prieš B.Pittą ir neleido jai susipažinti su bylos medžiaga. Žurnalistams pavyko pamatyti ieškinį, kuriame yra ir anksčiau neskelbtų A.Jolie parodymų apie incidentą lėktuve.

Naujasis ieškinys prieš FTB iš pradžių buvo pateiktas anonimiškai, bet žurnalistams pavyko sužinoti, kad ieškovė yra būtent A.Jolie. Ieškovei atstovaujanti garsi advokatė Amanda Kramer interneto leidiniui „Politico“ sakė, kad jos klientė pateikė ieškinį anonimiškai, kad „išsaugotų šeimos konfidencialumą“.

Ieškinyje tvirtinama, kad moters vaikai „patyrė sunkią fizinę ir psichinę traumą“ po to, kai jos tuometis vyras per skrydį privačiu lėktuvu griebėsi „žodinio ir fizinio smurto“.

Jame taip pat tvirtinama, kad ieškovė ne kartą prašė tyrimo medžiagos kopijos tikėdamasi „geriau suprasti FTB tyrimą ir gauti informacijos, būtinos jos vaikų gydymui ir konsultavimui dėl traumų“.

B.Pittui artimi šaltiniai mano, kad A.Jolie pateikė ieškinį prieš FTB tik todėl, kad vėl atkreiptų žiniasklaidos dėmesį į kaltinimus B.Pittui. Anot jų, ji jau seniai turi pageidaujamą informaciją. Vienas šaltinių pasakė, kad B.Pittas tuo metu buvo išteisintas, nes nebuvo „nė mažiausių įrodymų“, patvirtinančių Angelinos teiginius.

Bylai artimas šaltinis žurnalistams taip pat patvirtino, kad prašomus dokumentus A.Jolie turi jau šešerius metus.

„Kuriam galui teikti prašymą pagal Įstatymą dėl informacijos laisvės, kad vėl gautum tą pačią informaciją? Vienintelė priežastis tai daryti – dėl žiniasklaidos, nes po šešerių metų ji, kaip ir anksčiau, neturi ką daugiau pasakyti. Tai informacija, kurią ji turėjo šešerius metus.

Kokia nauda iš to, kad kas nors iš tos šeimos paviešins ją dabar, praėjus tiek metų?“ – kalbėjo vienas šaltinių.

Vilkina laiką?

- Bradas ir Angelina tapo pora 2005-aisiais, kai jis paliko dėl jos savo pirmąją žmoną Jennifer Aniston. 2014-aisiais aktoriai susituokė. Skyrybų prašymą A.Jolie pateikė 2016-aisiais netrukus po incidento lėktuve.

- B.Pittas ir A.Jolie turi šešis vaikus: 21 metų Maddoxą, 17-metę Zaharą ir 18-metį Paxą, kurie yra įvaikinti, ir 14-mečius dvynius Knoxą ir Vivienne bei 16-metę Shiloh, kurie yra poros biologiniai vaikai.

- Buvę sutuoktiniai iki šiol bylinėjasi dėl nepilnamečių vaikų globos.

- Leidinio „Us Weekly“ šaltinis neseniai pasakė, jog B.Pittas skundėsi draugams, kad bylinėjimasis užtruko ir kad jis įtaria, jog Angelina „niekada nesutiks dėl bendros globos ir rengiasi tempti laiką, kol visiems vaikams sukaks 18 metų“.

- Po to, kaip mano B.Pittas, A.Jolie ruošiasi padaryti viską, kad suaugę vaikai „nenorėtų turėti nieko bendra“ su savo tėvu.

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.