Gyvenimą apvertė aukštyn kojomis: akademinio irklavimo sporto garsenybės pilnatvę atrado ūkyje

Nesiryžtate atsisakyti nemėgstamo darbo, norite imtis permainų, tačiau pritrūksta ryžto? Milda ir Rimas Tamošiūnai savo pavyzdžiu galėtų patvirtinti, kad niekada nevėlu keisti gyvenimo būdo ir veiklos. Kadaise sutuoktiniai buvo tikra sporto pasaulio pažiba – abu garsino Lietuvą akademinio irklavimo srityje, tačiau pamažu sportinę karjerą mylimieji iškeitė į labiau žemišką profesiją. Apie tai jau šį šeštadienį pora papasakos pirmojoje TV3 naujo sezono laidoje su Audriumi Bružu – „Sėkmės istorijos“.

Laidos akimirka.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirka.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 2:36 PM

Dabar Kaišiadoryse gyvenantys Tamošiūnai – jau daugiau nei 30 metų vadina save sėkmingais ūkininkais. Tiesa, ne viskas iš pradžių buvo taip paprasta...

Norėdamas iš Nidos kilusią žmoną prisivilioti į ūkį Rimas kadaise turėjo padirbėti iš peties. Tam, jog žmona laimę atrastų kaime Rimas savo gimtinėje sukūrė tikrą pajūrio rojų – iškasė du tvenkinius, kurių vieną pavadino Kuršių mariomis, o kitą – Baltijos jūra. Taip pat jis atvežė tris sunkvežimius smėlio ir padarė paplūdimį. Taip prasidėjo graži judviejų draugystės, bendrų darbų ir gyvenimo kelionė.

Dabar, kai Lietuvos padangę nušviečia saulė ir dauguma mūsų keliaujame poilsiauti prie ežerų ar jūros, Rimas ir Milda sėda į traktorių ir išskuba į laukus bei daržus, nes kaime darbai niekada nesibaigia. Per tris dešimtis bendro gyvenimo metų pora jau išmoko pasiskirstyti ūkio darbais. O dabar, vienas kitą papildydami bei palaikydami, jie su meile užaugina gausią mūsų namų stalus pasiekiančią produkciją.

Mildos ir Rimo istorija įrodo, jog gyvenime galima keisti ne vieną profesiją ir drąsiai ieškoti tikrojo savo kelio, o pakeliui įgytos žinios ir įgūdžiai niekur nedingsta – anksčiau ar vėliau jie vis tiek pasitarnauja.

Kadaise laidos herojus užgrūdino sportas – jis išmokė disciplinos ir kantrybės. Tad dabar sutuoktiniai tuos įgūdžius nesunkiai pritaiko ir puoselėdami savo verslą. Kantriai ir atkakliai dirbdami, atidžiai planuodami savo ateities veiksmus ir atsakingai skirstydami gaunamą pelną, ūkininkai ne tik be reikalo neišlaidauja, tačiau ir džiaugiasi saldžiais verslo vaisiais.

Apie tai, kaip elementarios finansinio raštingumo žinios gali pagelbėti ne tik puoselėjant nuosavą verslą, tačiau ir sprendžiant kasdienes įprasto gyvenimo situacijas, žiūrėkite laidoje „Sėkmės istorijos“.

Laidos vedėjas, aktorius ir verslininkas A.Bružas aplankys sėkmingus ūkininkus ir apie šeimos biudžeto tvarkymą diskutuos su finansų eksperte Rūta Ežerskiene. Specialistė priminė, kodėl svarbu kaupti finansinį rezervą, taupyti, atsakingai skolintis ir pasirūpinti, jog mūsų išlaidos niekada neviršytų pajamų.

Visa tai – jau šį šeštadienį 9.30 val. laidoje „Sėkmės istorijos“ per TV3 televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.