R. ir D. Norvilai atskleidė, kaip rūpinasi savo sveikata: „Nelaukiame, kol susirgsime“

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstamas įvairių televizinių projektų, dainininkų duetas – Renata ir Deivis Norvilai, stebina žiūrovus savo nuolatiniu užsidegimu, energija bei geru humoro jausmu. Šeimyninis duetas ne tik nuolat kartu dirba, bet ir augina du sūnus – Rėjų ir Emilį, todėl žinomai Lietuvos porai yra labai svarbu išlaikyti gerą sveikatą, savijautą bei energiją.

 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
Arvydas Balčius.
Arvydas Balčius.
 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
 Renata ir Deivis Norvilai.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2022-09-13 09:14

Naujoje sveikatos ir sveikos gyvensenos laidos „Sveikas rytojus“ rubrikoje „Sveikai ir laimingai“ kalbama, kokia yra geros sveikatos profilaktika, kokios ligos gali užklupti neprižiūrint savo kūno bei kokie metodai ateina į pagalbą, norint užbėgti ligoms už akių. Šią laidos skiltį kuruojantis fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas, psichoterapeutas, „Eglės sanatorijos“ direktorius medicinai Arvydas Balčius, ragina rūpintis savo sveikata visapusiškai.

„Reikia suvokti, kad gerai savijautai yra labai svarbu dvasinio, fizinio ir protinio kūno vienybė“, – mano gydytojas A. Balčius.

Naujosios rubrikos herojai R. ir D. Norvilai laidoje pasakojo, jog sveikatos profilaktikai jų šeima skiria didelį dėmesį. „Nelaukiame, kol susirgsime“, – vieningai laidoje teigė pora.

Viena iš vietų, kur Norvilai puoselėja sveiką kūną ir ugdo dvasinę ramybę, yra sanatorija. Sanatorijose, šalia reabilitacijos po traumų ir sunkių ligų, jau kuris laikas, kaip yra atsiradusi profilaktika, kuri apima sveikatinimo ir sveikatingumo sąvokas. Todėl sanatorija nebėra vieta, kurioje gali lankytis tik sergantys ar po traumų atsistatantys žmonės. Čia jėgas atgauna ne tik pavieniai asmenys, bet ir šeimos, poromis ar su vaikais. Viešėdami sanatorijoje lankytojai ne tik atgauna jėgas fiziškai, bet ir atsikrato susikaupusios emocinės įtampos.

Sanatorinio gydymo privalumus Norvilai išbandė jau ne kartą. Savo pirmąjį atvykimą į sanatoriją pora vadina lemtingu, kuris ir nulėmė sanatorijos buvimą jų gyvenimuose iki šių dienų.

„Pirmą kartą mes su Renata į sanatoriją nuvažiavome tada, kai sugriuvo mūsų kelionė ir turėjome dvi savaitės laisvo laiko. Šitaip visiškai atsitiktinai su vaikais atsidūrėme sanatorijoje, kuri iki šiol ir išliko mūsų gyvenime“, – pasakojo D. Norvilas.

Ilsėdamiesi sanatorijoje, Norvilų šeimyna mėgaujasi įvairiomis programomis bei procedūromis. Kaip vieną iš mėgstamiausių procedūrų Norvilai įvardina masažą.

„Man labai patinka gydomieji masažai. Paskutinę procedūrą, kurią turėjau, buvo vakuuminių taurių masažas. Tai buvo kažkas nerealaus. Manau, kad visas mūsų nuovargis susikaupia nugaroje, todėl pagerinti nugaros kraujotaką yra tiesiog būtina“, – įspūdžiais laidoje dalinosi Deivis.

Taip pat garsiai porai vykstant atostogauti ar pailsėti yra labai svarbu, kad kartu galėtų keliauti ir jų vaikai.

„Jeigu žmonės svarsto ar imti vaikus, tai vaikams sanatorijoje tikrai yra ką veikti. Lauke galima rasti teniso kortus, įvairias žaidimų aikšteles, stalo tenisą, žaidimų kambarį ir daug kitų veiklų“, – pasakojo Renata.

Kaip pats Deivis teigia, šaltasis metų laikotarpis yra labai geras laikas, kada galima leisti sau trumpam pabėgti nuo realybės, atsipalaiduoti ir skirti ne tik kokybiško liko sau, bet ir savo šeimai.

Kad Druskininkai yra viena geriausių sveikatos gerinimo vietų, apie tai nuo senų senovės byloja istorikų surinkti faktai, kurie teigia, kad XVIII a. pab. ėmus tirti Druskininkų vietovės mineralinio vandens savybes paaiškėjo, kad šie mineraliniai vandenys tinka naudoti gydymui.

Todėl iki šiol sveikatos puoselėjimui „Eglės sanatorijos“ procedūrose yra taikomi vietiniai terminiai vandenys, kitaip tariant balneoterapija. Taip pat iš tam tikro žemės sluoksnio iškasamas purvas ir naudojamas peloidoterapijai. Gerai emocinei savijautai puoselėti pasitelkiamas pušynų oras – klimato terapija. Kartu taikomi šie veiksniai veikia sinergiškai ir greitai, todėl po pasibuvimo sanatorijoje žmogus išties pajunta organizmo būklės pagerėjimą.

„Žmogus tokiame bėgime galbūt negali tiek laiko skirti sau, todėl mes norime kuo greičiau jam padėti, kuo greičiau atstatyti jo organizmą, kad jis jaustųsi gerai,“ – kalba gydytojas A. Balčius.

Prie šių pagrindinių terapijų, padedančių atstatyti žmogaus organizmą, prisideda ir viena iš sanatorijos efektyvių gydomųjų procedūrų – fizioterapija. Jos metu yra pasitelkiami natūralūs jau gamtoje egzistuojantys reiškiniai ir pritaikomi taip, kad suteiktų kūnui sveikatinimo ir sveikimo procesus.

„Mes taikome gydomuosius, natūralius faktorius. Pavyzdžiui, tik naudodami elektros srovę galime ją pritaikyti konkrečiai nuskausminimui, kraujotakos gerinimui arba raumenų atstatymui ir raumenų masės auginimui. Taip pat pasitelkiame šviesą, magnetinius laukus, elektrą, įvairiausias bangas ir pritaikome konkrečiai gydymui“, – gydymo subtilybėmis dalinasi A. Balčius.

Sanatorinis gydymas žmogaus organizmui naudingas ne tik savo gydančiomis savybėmis, bet ir jų išlikimo efektu. Po gydomųjų procedūrų žmogaus gyvenimo kokybės pagerėjimas gali išlikti net iki dviejų metų.

„Jeigu žmogus atvažiuoja sveikatinimo tikslais, tuomet procedūros duoda stimulą, organizmas gauna iššūkį ir greitai susitvarko. Tačiau jei turime kažkokią problemą ir atvažiuojame laiku, pats efektas po sveikatinimosi gali tęstis ir iki dviejų metų“, – pasakoja A. Balčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.