Bradas Pittas rengiasi įkurtuvėms – įsigijo unikalų namą neeilinėje vietoje

Holivudo žvaigždė Bradas Pittas (58 m.) įsigijo istorinį namą ir žemės sklypą ant uolos virš Ramiojo vandenyno. Dviejų „Oskarų“ laureatas už šį pirkinį paklojo 40 mln. dolerių.

B.Pittas įsigijo būstą nedideliame miestelyje Kalifornijos pakrantėje.<br>IPA / SIPA / „Scanpix“ nuotr.
B.Pittas įsigijo būstą nedideliame miestelyje Kalifornijos pakrantėje.<br>IPA / SIPA / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2022, 8:29 PM

Pasaulyje yra keletas vietų, kurios glaudžiai susijusios su Holivudo istorija. Viena jų – Karmelis.

Tai – nedidelis miestelis Kalifornijos pakrantėje, turintis mažiau nei keturis tūkstančius gyventojų.

1902-aisiais įkurtą Karmelį supa nuostabus gamtovaizdis. Čia, žaliuojančių kiparisų vietovėje, kur tikrai netrūksta nekilnojamojo turto pirkėjų, Holivudo žvaigždė B.Pittas įsigijo namą.

Įžymybė nusipirko ne paprastą, o mitais ir paslaptimis apgaubtą pastatą. „Seaward“ – tokiu pavadinimu žinomą statinį 1918-aisiais įrengė garsusis amerikiečių architektas Charlesas Sumneris Greene’as (1868-1957) verslininkui Danieliui Lewisui Jamesui vyresniajam (1880-1944).

Būste iš smiltainio ir granito, iš kurio atsiveria vaizdas į Ramųjį vandenyną, gyveno ir kūrė jo sūnus rašytojas Danielis Lewisas Jamesas jaunesnysis, žinomas Danny Santiago slapyvardžiu. Jį išgarsino romanas „Įžymūs visame mieste“ („Famous All Over Town“).

D.L.Jamesas jaunesnysis mirė 1988-aisiais, jo žmona – 1998-aisiais. Nuo to laiko namas stovi tuščias. 1999-aisiais pastatas buvo parduotas už 4,6 mln. dolerių. Dabar už jį B.Pittas paklojo beveik dešimt kartų didesnę sumą.

Ar 40 mln. dolerių už tokį namą – ne per daug? Ne, jei esi romantiškos sielos ir turi tokią storą piniginę kaip B.Pittas.

Holivudo žvaigždė Kalifornijos pakrantėje jau turi nekilnojamojo turto. Jam priklauso penkių mln. dolerių vertės paplūdimio namas Goletoje. B.Pittas jį įsigijo daugiau nei prieš 20 metų, kai vedė serialo „Draugai“ („Friends“) žvaigždę Jennifer Aniston (53 m.).

Jis taip pat turi vilą „Miraval“ Prancūzijoje. Ją nusipirko su antrąja žmona Holivudo žvaigžde Angelina Jolie (47 m.).

B.Pittas namą Karmelyje įsigijo būdamas kol kas vienišius. „Seaward“ nėra B.Pitto vestuvių dovana naujai meilei. Jį aktorius nusipirko sau.

Įžymybių miestelis

* Karmelis yra vos 200 km piečiau San Fransisko. Ramiojo vandenyno pakrantėje įsikūręs miestelis išgarsėjo 1986-aisiais, kai jo meru tapo dviejų „Oskarų“ laureatas aktorius ir režisierius Clintas Eastwoodas (92 m.).

* Karmelyje gyveno tokios Holivudo žvaigždės kaip Betty White (1922–2021), Kim Novak (89 m.), Doris Day (1922–2019).

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.