V. Poderytė-Bernatavičė – apie grožio procedūras: „Kartais nuoširdžiai išsigąstu po kurio laiko pamačius vieną ar kitą pažįstamą“

Bėgantys metai kiekvienam žmogui dovanoja neįkainojamas patirtis ir išmintį. Deja, to paties nebūtų galima pasakyti apie laiko tėkmės padarinius odai – dėl kolageno ir elastino gamybos procesų sulėtėjimo oda ima senėti, joje išryškėja raukšlės. Ką daryti, norint išsaugoti veido odos jaunystę kuo ilgiau?

Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Raminta Česnaitienė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Raminta Česnaitienė.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 11:38 AM, atnaujinta Nov 15, 2022, 5:17 PM

O padaryti galima išties daug. Svarbiausia, veido oda pradėti rūpintis kuo jaunesniame amžiuje, naudoti tinkamai parinktas kosmetikos priemones bei patikėti savo veido odą tik patyrusiems specialistams.

TV laidų prodiuserės Vaidos Poderytės-Bernatavičės sesuo, nekilnojamo turto ekspertė Eglė Poderytė-Esmoris jau daug metų gyvena saulėtoje Ispanijoje, Tenerifėje, todėl veido odą prižiūri gana atsakingai, tačiau įvairūs aplinkos veiksniai bei laiko tėkmė, visgi, daro neigiamą įtaką.

Sveikos gyvensenos ir sveikatos aktualijų laidoje „Sveikas rytojus“ sesės V.Poderytė-Bernatavičė ir E.Poderytė-Esmoris atskleidė, jog yra labai artimos ir tarpusavy dalinasi ne tik asmeninio gyvenimo paslaptimis, bet ir patikrintais patarimais, kaip bėgant metams puoselėti veido odą.

„Su seserimi esame be galo artimos. Ji mums su jaunėle sese nuo mažų dienų buvo tarsi antroji mama. Dabar, kai jau visos suaugome, ne tik padedam viena kitai sunkiu gyvenimo laikotarpiu, bet ir pasidalinam mergaitiškais grožio patarimais“, – laidoje su šypsena pasakojo V.Poderytė-Bernatavičė.

Keturiasdešimtmetį neseniai atšventusį Vaidos sesė Eglė pasakojo, kad lig šiol niekada nebuvo išbandžiusi jokių intervencinių veido puoselėjimo procedūrų, tačiau vienas pakitimas veide ją kaip reikiant erzino jau kurį laiką.

„Sesė rekomendavo atvykti į kliniką, kur jau pati ne vienerius metus prisižiūri ne tik savo veido odą, bet ir dantų sveikatą. Šįkart man aktualiausias klausimas buvo, kaip panaikinti pykčio raukšleles. Man buvo atlikta botulino toksino injekcija būtent į pykčio raukšleles“, – pasakojo E.Poderytė-Esmoris.

Eglė laidoje atskleidė, kad atlikta procedūra buvo ne tik komfortiška, bet ir nepareikalavo daug laiko.

„Procedūra įvyko labai greitai. Kaip sakė gydytojas, dabar reikės palaukti dvi savaites, kad pasimatytų galutinis rezultatas“, – teigė Eglė.

V.Poderytė-Bernatavičė laidoje pasakojo, kad nors pati dar nėra išbandžiusi jokių intervencinių grožio procedūrų ar injekcijų, tačiau neturi apie tai neigiamos nuomonės. Pasak moters, svarbiausia yra neperlenkti lazdos ir išlaikyti natūralumą.

„Baisiausias dalykas, kuris gali nutikti pradėjus tobulinti savo veidą injekcijomis ar skalpeliu, yra saiko netekimas. Aš kartais nuoširdžiai išsigąstu po kurio laiko pamačius vieną ar kitą pažįstamą. Kaip injekcijų perdozavimas gali sietis su grožiu ar jaunyste? Priešingai, tokios moterys bei vyrai suvienodėja, veidai netenka natūralių, unikalių mimikų, bruožų, išsipučia ir atrodo tiesiog klaikiai. Aš neturiu nieko prieš pasitobulinimą injekcijomis, tai yra puikus dalykas, bet tik tuo atveju, jei neprarandamas saikas“, – mintimis dalinosi Vaida.

Anot V.Poderytės-Bernatavičės, labai svarbu tokiais klausimais kreiptis tik pas patyrusius profesionalus, turinčius ne tik ilgametę patirtį, bet ir medicininį išsilavinimą.

„Esu girdėjusi begalę baisių istorijų, kai pažįstamų pažįstamos nueina pas neaiškius specialistus, o po to vaikšto su ant veido atsiradusiais guzais. Nors ir sutaupai 50 eurų, bet po to nežinai, ką su tuo savo veidu daryti. Mano galva, tokias procedūras gali atlikti tik šios srities ekspertai patikimose klinikose, o ne rūsyje dirbančios diletantės“, – nuomonę dėstė TV laidų prodiuserė.

Labai svarbu, pasak Vaidos, jog grožio specialistas koncentruotųsi ne tik į pavienę bėdą, bet žvelgtų plačiau ir matytų visumą.

„Čia specialistai į tokias problemas žiūri labai kompleksiškai. Nors sesuo į kliniką atvyko pasikoreguoti pykčio raukšlelių, tačiau specialistė, įvertinus visumą, rekomendavo išbandyti ir jų naujovę. Tenerifėje saulė kaitina kone ištisus metus, tad natūralu, kad sesės oda bendrai yra šiek tiek išsausėjus ir pernelyg nugarinta saulės“, – pasakojo Vaida.

Senėjimą stabdanti biostimuliacijos procedūra „Brilliant Face“ – viena iš naujovių Lietuvoje. Ši injekcinė procedūra odai suteikia jaunatvišką išvaizdą bei patobulina veido bruožus. Kartu atstato odos tūrį ir kontūrą bei stimuliuoja kolageno gamybą. Rezultatas matomas iškart ir išsilaiko net du metus.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Raminta Česnaitienė laidoje teigė, kad labai svarbu, jog pacientai, planuojantys injekcijas veido srityje, suprastų, kad šios injekcijos gali būti leidžiamos tik gydytojo, turinčio atitinkamą kvalifikaciją ir tiksliai žinančio, į kurį raumenį ar vietą suleisti tinkamas medžiagas. Pasak gydytojos, kiekvienai nepageidaujamai raukšlei išlyginti yra suskurtas atitinkamas produktas.

„Botulino toksiną, t.y. organizme gaminamą veikliąją medžiagą neurotoksiną suleidus į tam tikrą raumenį šis blokuoja raumens perdavimo impulsą. Pavyzdžiui, jeigu jis yra suleidžiamas tarp antakių ar į kaktos raukšles, raumuo yra užblokuojamas ir žmogus nesirauko. Botulino toksino efektas išsilaiko apie 6–9 mėnesius, priklausomai nuo paciento organizmo, metabolinių procesų, nuo pačio botulino skaidymo organizme. Gali būti, kad praėjus šešiems mėnesiams, procedūrą reikės pakartoti“, – pasakojo gydytoja R.Česnaitienė.

Patyrę gydytojai naudodami itin mažas ir saugias dozes labai tiksliai atlieka injekciją į reikiamus raumenis, pavyzdžiui, kad ir akių zonoje. Taip pasiekiamas maksimalaus galimas efektas – reikiami raumenys atsipalaiduoja, todėl raukšlės toje vietoje išsilygina ir daugiau negilėja.

„Pavyzdžiui, taip vadinamoms žąsų arba varnų kojyčių raukšlelėms yra taip pat naudojamas botulino toksino preparatas. Jis išlieka taip pat apie 6–9 mėnesius, priklausomai nuo pacientės arba paciento organizmo savybių. Procedūros metu kiekviena tobulinama zona yra skirstoma į 3–5 mažesnes zonas ir ten suleidžiama tam tikras preparato vienetų skaičius“, – dėstė gydytoja.

Taip pat šiuolaikinės technologijos leidžia raukšles koreguoti ne tik kaktos, bet ir lūpų srityje. Vadinamos marionetinės raukšlės susidaro abiejose burnos pusėse. Jos formuojasi, kai toje veido srityje sumažėja riebalų sluoksnis ir suplonėja oda. Tačiau tokių raukšlių naikinimui naudojami jau kiti preparatai.

„Marionetinės raukšlės formuojasi nuo mūsų mimikavimo. Norint panaikinti tokias raukšles botulinas nėra tinkamas. Tuomet reikėtų naudoti hialurono rūgštį. Hialurono rūgštis padeda atstatyti tos pačios raukšlės tūrį, ją išlygina, suteikia odai drėgmės, atstato jos elastingumą. Ši rūgštis yra tinkama norint panaikinti tiek marionetines, tiek paakių zonos raukšles. Taip pat galima naudoti ir aplink lūpas. Hialurono rūgšties molekulė prie savęs pritraukia apie 1000 vandens molekulių, todėl suleidus hialiuroną yra skatinamas ir odos drėgmės atstatymas“, – pasakojo gydytoja.

Specialistė taip pat atskleidė, kad procedūromis galima ne tik sumažinti atsiradusias raukšles, bet ir atstatyti veido elastingumą.

„Su amžiumi odos elastingumas mažėja. Dėl natūralaus drėgmės trūkumo atsiranda veido odos suglebimas. Tokiu atveju gali padėti veido kontūravimas. Tačiau to nerekomenduojama daryti moterims virš 65 metų, nes nebus įmanoma išgauti didelio efekto“, – pasakojo specialistė.

Sveikatos ir sveikos gyvensenos laida „Sveikas rytojus“ – ilgą darbo patirtį medicinos srityje sukaupusių 4 specialistų pokalbis su laidos žiūrovais apie geros sveikatos profilaktiką, gyvenimo būdo patarimus, naudingiausias ir aktualiausias medicinos, farmacijos aktualijas bei sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą.

Ilgametė laidos vedėja gydytoja Irena Pivoriūnienė dalina laiko patikrintus sveikatos patarimus, plastikos chirurgijos specialistas, vienas iš klinikos įkūrėjų Vygintas Kaikaris pasakoja apie sveiką grožį, psichoterapeutas, sanatorijos direktorius medicinai Arvydas Balčius kalba apie geros sveikatos profilaktiką, o grožio terapijos studijų dėstytoja, veido masažų instruktorė, grožio specialistė Ramunė Skurkienė pasakoja apie sveiko gyvenimo paslaptis bei gražios odos puoselėjimą.

„Sveikas rytojus“ – 12 val. per TV8 televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.