Daugelio širdis pavergę „Måneskin“ – apie staigų išpopuliarėjimą: „Būtume išprotėję“

Praėjusių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojai italų rokerių ketvertas „Måneskin“ toliau kopia į šlovės olimpą.

Kitų metų sausį pasirodys naujas grupės albumas „Rush“.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Kitų metų sausį pasirodys naujas grupės albumas „Rush“.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Kitų metų sausį pasirodys naujas grupės albumas „Rush“.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Kitų metų sausį pasirodys naujas grupės albumas „Rush“.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
V.De Angelis mėgsta ant scenos būti vos pridengta krūtine.<br>„Image Press Agency“/„Scanpix“ nuotr.
V.De Angelis mėgsta ant scenos būti vos pridengta krūtine.<br>„Image Press Agency“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 10:38 AM, atnaujinta Nov 21, 2022, 10:39 AM

Grupė ką tik paskelbė, kad kitų metų sausį pasirodys naujas albumas „Rush“, o netrukus gali pasipildyti jų apdovanojimų kolekcija.

Amerikos muzikos apdovanojimuose („American Music Awards 2022“) „Måneskin“ nominuota keturiose kategorijose: Metų naujasis atlikėjas, Mėgstamiausias roko atlikėjas, Mėgstamiausias popduetas ar grupė ir Mėgstamiausia roko daina (už kūrinį „Beggin“).

MTV Europos muzikos apdovanojimuose („MTV Europe Music Awards 2022“) grupė gavo Geriausio Italijos atlikėjo prizą. Buvo nominuota ir Geriausio roko atlikėjo kategorijoje, tačiau čia statulėlės nepelnė.

Be to, Italijos rokeriai nominuoti „Grammy“ statulėlei „New Artist“ kategorijoje .

Ar jiems pasiseks nurungti kur kas daugiau patirties turinčius konkurentus, paaiškės netrukus.

Grupės nariai sakė dirbantys tam, kad jų muzika skambėtų pasaulio scenose, tačiau pripažino, jog taip greitai išaugusio populiarumo nesitikėjo. Jie vis dar puikiai prisimena laikus, kaip grodami gatvėse ir universitetų salėse su susižavėjimu stebėdavo savo dievinamus scenos atlikėjus, o dabar patys sulaukia jų susižavėjimo.

Nors grupės narių amžiaus vidurkis tik šiek tiek daugiau nei 20 metų, per metus jie sugebėjo pasiekti tiek, kiek sunkiai pavyksta nuveikti kur kas labiau patyrusiems scenos vilkams.

Atrodo, kad ir ką darytų talentingieji „Måneskin“ muzikantai, juos visada lydi neįtikėtina sėkmė.

Nors akinama šlovė italus atvedė ten, kur nebuvo patekęs joks Italijos roko atlikėjas, jie vis dar mielai prisimena savo istorijos pradžią. Nuo mėgėjiškų koncertų Romos gatvėse, renkant pinigus iš praeivių, iki pasaulinio turo, per kurį bilietai buvo tiesiog iššluoti, – maištingieji „Måneskin“ pripažino net patys nesitikėję tokio greito tarptautinio pripažinimo.

„Pastaraisiais metais Italijoje praleidome tik 30 dienų.

Viskas einasi taip sėkmingai, kad sunku net suvokti, – vienoje populiarioje Italijos televizijos pokalbių laidoje prisipažino grupės lyderis Damiano Davidas (23 m.). – Bet tada, kai žengi į tokias scenas kaip Koačelos ar „Rock in Rio“, supranti, ką darai.

Nemanėme, kad tokiu greičiu galime nueiti taip toli. Nuo pat karjeros pradžios siekėme aukštų tikslų, bet būtume išprotėję, jei būtume bandę įsivaizduoti tai, kas nutiko per pastaruosius pusantrų metų.“

Jam pritarė vienintelė „Måneskin“ mergina, grupės įkūrėja bosistė Victoria De Angelis (22 m.), vadinama tiesiog Vic. Gitara pradėjusi groti nuo 8-erių, po kelerių metų ji į rankas paėmė bosinę gitarą, o vėliau licėjuje sutiko jos gyvenimą pakeitusį grupės gitaristą Thomą Raggi (21 m.), talentingą ir roko muziką dievinusį bendramokslį.

Netrukus prie jų prisijungė vokalistas Damiano. O būgnininkas atsirado parašius skelbimą socialiniame tinkle „Facebook“. Juo tapo Ethanas Torchio (22 m.).

„Mes su Thomu ir Damiano kartu mokėmės mokykloje. Jau tada grojome kartu. Žinoma, buvome apgailėtini, bet bandėme“, – pasakojo Victoria.

Keturis kūrybingus ir drąsius jaunuolius į priekį vedė troškimas pademonstruoti pasauliui savo muziką. Nesvarbu, kad iš pradžių daugeliui atrodė, jog itališkam rokui nelemta būti populiariam.

„2016-aisiais mes grojome restoranuose, gatvėse. Damiano net neturėjo mikrofono, Thomo gitara buvo su keistomis stygomis, Ethanas būgnijo kojonu (medinę dėžutę primenantis mušamasis instrumentas, atėjęs iš Peru. – Red.), – prisiminė grupės motina dažnai vadinama V.De Angelis. – Pirmojo pripažinimo sulaukėme per koncertus Romos aukštųjų mokyklų salėse.

Vieni mus kritikuodavo, kiti žavėdavosi ir vadindavo pritrenkiančiais.

Retai būdavo taip, kad organizatoriai mums sumokėtų. Kartą pasiūlėme pinigus atiduoti tiems, kurie grojo po mūsų, nes planuotas jų pasirodymas ir mums pritraukė daugiau klausytojų.“

Bosistė prisipažino, kad ją kankina vadinamasis FOMO sindromas (Fear of missing out). Jis pasireiškia paniška baime ką nors praleisti. Šis sutrikimas būdingas scenos žmonėms.

„Aš turiu stipriausią FOMO pasaulyje, – prisipažino V.De Angelis. – Kartą buvome Niujorke ir pirmą valandą nakties grįžome į viešbutį.

Thomas mane pakvietė išeiti į miestą, bet aš buvau labai pavargusi, todėl nuėjau miegoti. O antrą valandą nakties jis man atsiuntė žinutę: „Esu Madonnos namuose.“ Tai man sukėlė tikrą FOMO.“

Dabar į šį ketvertą nuolat nukreiptos milijonų gerbėjų akys. Scenoje nevaržomai siaučianti grupė dėmesį traukia ne tik muzika, bet ir išskirtiniu stiliumi. Damiano prisipažino, kad scenoje dėvi mažai rūbų dėl to, jog jam labai karšta.

„Måneskin“ nariai tikina savo išvaizda norintys griauti nusistovėjusias normas, todėl grupės vaikinai scenoje pasirodo su aukštakulniais, ryškiu makiažu ir papuošalais.

O V.De Angelis mėgsta ant scenos būti vos pridengta krūtine. Kartą dėl to kilo skandalas. Šių metų rugpjūtį MTV apdovanojimų ceremonijoje atliekant hitą „Supermodel“ Victorios kostiumas nuslydo apnuogindamas krūtis.

Bosistė ir toliau grojo, o koncerto režisierius nusprendė tiesioginį pasirodymą cenzūruoti nukreipdamas filmavimo kameras į žiūrovus.

Toks sprendimas supykdė grupės gerbėjus visame pasaulyje. Jie paprašė ceremonijos rengėjų pakartoti pasirodymą.

„Tai rodo, kad dėl roko grupių ir moterų vyrauja daug išankstinių nuostatų, – incidentą komentavo Damiano. – Su jomis kovojant reikia įdėti daug darbo. Ir mes stengiamės tai daryti.“

Damiano taip pat pabrėžė, kad daug kas yra linkę rokeriams klijuoti įvairias etiketes. Pavyzdžiui, „Måneskin“ muzikantams vis dar tenka aiškintis dėl gyvenimo būdo, nes žiūrovai tebeprisimena, kad Damiano sulaukė įtarimų, esą per tiesioginę „Eurovizijos“ transliaciją vartojo narkotikus.

„Vis dar dažnai manoma, kad narkotikai ir rokas neatsiejami, – apgailestavo „Måneskin“ lyderis. – Iš pagarbos sau ir savo gerbėjams mes turime šimtu procentų atsiduoti muzikai.“

Dabar be rokerių iš Romos neapsieina jokie svarbiausi muzikos įvykiai Europoje ir už Atlanto.

Juos į svečius kviečia ir kartu mielai fotografuojasi buvę jų scenos dievukai, su kuriais grupės nariai dar ne taip seniai tik svajojo susitikti.

„Ypač gerai prisimenu pietus pas dainininką Chrisą Martiną ir jo žmoną aktorę Dakotą Johnson, – pasakojo būgnininkas E.Torchio. – Dainininko žmona išvirė mums skanių kiaušinių. Ji mane sužavėjo labiausiai, nes kiaušiniai buvo tikrai labai geri.“

Šiuo metu „Måneskin“ rengia didžiulio populiarumo sulaukusias gastroles po JAV „Loud Kids On Tour“. Vasarį grupė ketina grįžti į Italiją ir pradėti kelionę po Europos koncertų sales.

Kitų metų liepą „Måneskin“ Italijoje šturmuos ir pirmuosius stadionus: pasirodys Romos „Stadio Olimpico“ ir Milano „San Siro“ stadionuose. Vos per 6 pirmąsias bilietų pardavimo į šiuos koncertus valandas gerbėjai jų iššlavė 75 000.

Nenuostabu, nes iš 57 turo „Loud Kids Tour“ koncertų į 41 bilietai jau išparduoti, įskaitant didžiausias sales Londone, Paryžiuje ir Los Andžele.

Grupė neseniai taip pat pristatė Italijoje filmuotą įspūdingą naujausios dainos „The Loneliest“ vaizdo klipą ir paskelbė, kad 2023 m. sausio 20 d. pasirodys jų albumas „Rush“.

Išankstinis albumo pardavimas buvo pradėtas lapkričio 3 dieną. Tai trečiasis grupės albumas. Pirmieji „Il ballo della vita“ (2018 m.) ir „Teatro d’ira-Vol 1“ (2021 m.) sulaukė neįtikėtinos sėkmės, įvairiose šalyse tapo auksiniai ir platininiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.