Dainininkė I. Martinkėnaitė dietomis savęs nekankina: vietoje to – kelios paprastos mitybos taisyklės

Garsios lietuvių pop grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė scenoje jau daugybę metų. Tai moterį skatina ne tik atidžiai rūpintis savo sveikata, bet ir puoselėti išvaizdą – toks gyvenimo būdas jau seniai tapo žinomos moters kasdienybe. Tačiau ji atvira – dietomis savęs tikrai nekankina.

 Dainininkė I. Martinkėnaitė dietomis savęs nekankina.
 Dainininkė I. Martinkėnaitė dietomis savęs nekankina.
 Dainininkė I. Martinkėnaitė dietomis savęs nekankina.
 Dainininkė I. Martinkėnaitė dietomis savęs nekankina.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 10:14 AM

Apie visa tai ji jau šį šeštadienį papasakos ir TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams.

Žinoma moteris pasakos, kad nuo jos gyvenimo būdo neatsiejami sotūs pusryčiai, o ypač ji mėgsta vieną sveiką patiekalą. „Pusryčiams dažniausiai valgome košes su mamos uogienėmis, prisigalvojame įvairiausių pagardų. Esu didelė košių mėgėja“, – pasakojo Ingrida.

Be sočių pusryčių, anot atlikėjos, yra ir kitų svarbių taisyklių, kaip palaikyti norimas kūno linijas. „Kartais reikia save kontroliuoti – atsistoti ant svarstyklių arba užsidėti prieš porą metų dėvėtus džinsus. Tuomet viską labai gerai pastebi. Priaugti daug svorio dažniausiai sau neleidžiu, nes labai nemėgstu badauti. Žinau, kad tai organizmui yra blogai, o aš tuomet patiriu didelį stresą. Jeigu esu alkana, negaliu nei galvoti, nei dirbti“, – atviravo Ingrida.

Siekdama to išvengti, savo maisto racioną dainininkė stengiasi palaikyti maksimaliai sveiką, o kai turi ūpo, mielai gamina – tiek sau, tiek kitiems.

„Per pietus dažniausiai gaminu sriubas, o vakare – salotas. Kas nori prisijungia, kas nenori – gamina savo patiekalus. Kalbant bendrai, jeigu turiu laiko ir įkvėpimo, gaminti mėgstu. Pavyzdžiui, viešint užsienyje, kai galima rasti daug šviežios žuvies, daržovių, gaminti man yra vienas malonumas. Žiemą pas mus rasti šviežių daržovių yra kiek sunkiau. Aš mėgstu gaminti sveiką ir šviežią maistą“, – apie maisto gamybą pasakojo moteris.

Tiesa, kaip ir visi žmonės, Ingrida taip pat turi pagundų... Anot jos, svarbiausia jausti ribas. „Apetito tikrai nestokoju ir valgau viską – savęs neriboju. Kartais tiesiog reikia atkreipti dėmesį į porcijų dydį“, – sakė dainininkė.

Taip pat žinoma moteris retkarčiais linkusi taikyti trijų dienų organizmo detoksikaciją, kuri leidžia pasijusti geriau. „Tuomet reikia gerti tik šviežią, žalią, neapdorotą maistą. Galima pasidarytus glotnučius iš kale, visų kitų žalių salotų, bananų, avokadų ir kokosų vandens. Taip maitindamasi naikini savo blogąsias bakterijas ir maitini gerąsias. Svarbu paminėti, kad detoksikaciją užbaigti reikia atsargiai, palaikant sveiką mitybą ir po to“, – apie kūno linijų priežiūrą pasakojo žinoma dainininkė.

Kaip teigs Ingrida, sveiką mitybą inspiruoja ir gyvenimas šeimos namuose Ispanijoje. Išvykus į šiltus kraštus, žinoma moteris stengiasi mėgautis tos šalies privalumais.

„Išvažiavusi iš Lietuvos atsisakau mėsos, nes ten yra didelis žuvies ir jūros gėrybių pasirinkimas. Man labai patinka Viduržemio jūros virtuvė. Ji man – ideali“, – atviravo I. Martinkėnaitė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.