Jurga Anusauskienė apie nelengvą kelią į meilę sau: „Man tai pavyko tik po 50 metų“

Statistika teigia, kad moters gyvenimo trukmė yra net 11 metų ilgesnė nei vyrų, tačiau tai nereiškia, kad moterų sveikata yra stipresnė ar kad jos patiria mažiau sveikatai grėsmingų situacijų.

Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Jurga Anusauskienė.<br>lrytas.lt koliažas.
Jurga Anusauskienė.<br>lrytas.lt koliažas.
Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Jurga Anusauskienė.<br>N.Vernicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 8:47 AM

Sveikatos ir sveikos gyvensenos laidoje „Sveikas rytojus“ buvo kalbama apie moterų kasdienybės balanso palaikymą, kada metas pasitikrinti sveikatą ir kodėl tokia svarbi yra ligų prevencija.

Fotomenininkė Jurga Anusauskienė pripažino puikiai žinanti jausmą, kai tik susirgus prisimeni, kokia svarbi yra ir tavo pačios sveikata. Palaikyti gerą organizmo būklę moteriai padeda viena išmokta taisyklė.

„Iš savo asmeninės patirties žinau, kad nėra paprasta save pamilti ir mylėti. Man tai pavyko tik po 50 metų ir tik daug dirbant su savimi. Aš turėjau įdomią galimybę su televizijos pagalba dalyvauti kariuomenės projektuose. Patirtis ten man priminė labai gerą taisyklę – kareivis pirmiausia turi pasirūpinti savimi, nes kitu atveju jis yra bevertis. Mes esame kaip tie kareiviukai – galime eiti į bet kokius mūšius, bet vis užmirštame šią taisyklę, kuri yra labai svarbi“, – kalbėjo J. Anusauskienė.

Suprasti ligų prevencijos svarbą fotomenininkei padėjo ir dabartinė gyvenimo meilė.

„Lygiai prieš metus, kai susiradau dabartinį savo gyvenimo vyrą, pirma, ką aš padariau – praėjau visą medicininę patikrą. Atsimenu, kad atėjau pas ginekologę ir ji manęs paklausė kuo aš skundžiuosi. Aš niekuo nesiskundžiau, o tiesiog norėjau pasitikrinti sveikatą. Tuomet ji pakėlė į mane akis ir pasakė, kad aš esu labai reta pacientė. Manau, kad ypatingai jau nuo 30-ties metų reikia save stebėti, atlikti tyrimus, nes daugeliu atveju galima užbėgti negeriems dalykams už akių. Prevencija visuomet pasiteisina. Ne tas kietas, kuris gali problemą spręsti, o tas kuris jos nesusikuria“, – apie sveikatos priežiūrą kalbėjo Jurga.

Tačiau žinoma moteris prisipažino, kad įtempta kasdienybė bei patiriamas stresas ne visuomet padeda išlaikyti tinkamą sveikatos balansą, todėl į pagalbą pasitelkia ir kitą organizmo stiprinimo būdą.

„Žmogaus organizmas yra kaip bankas. Tu gali paimti kreditą, bet turi jį grąžinti su palūkanomis, nes jei tu to nepadarysi, bankas bankrutuos. Tai man ir padėjo suprasti, kad aš turiu naudoti papildus. Aš juos geriu beveik nuolat. Žinoma, juos pakeisdama tariuosi su savo šeimos gydytoja. Nuolat vartoju kalį ir magnį, kurie mane tikrai labai gerai veikia. O toliau, žiūrėdama pagal sezoną, situaciją, vartoju ir kitus papildus: vitaminą D, kompleksą odai, nagams ir plaukams“, – apie sveikatos puoselėjimą pasakojo Jurga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.