Ironvytas išpildė seną mamos svajonę: „Turbūt niekas nėra matęs šokėjo, sveriančio 120 kilogramų“

Žinomą reperį Vytautą Medinecką-Ironvytą jau ne kartą esame matę ten, kur kartais nesitikėdavo atsidurti ir jis pats – tiek ringe, tiek ir ne viename garsiame filme ar seriale. Tačiau gyvenime Ironvytas daug ką renkasi daryti dėl malonumo, naujų potyrių ir iššūkių, kurie priverčia kardinaliai apie jį pakeisti nuomonę. Jau visai netrukus tuo įsitikins naujo bei sensacingo TV3 ir Go3 projekto „Tangomanai“ žiūrovai. Apsiavęs šokių batelius ir Argentinoje pradėjęs judėti tango ritmu, Ironvytas išmoko ne tik daug apie save, bet ir išpildė seną savo mamos svajonę...

Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> lrytas.lt koliažas.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> lrytas.lt koliažas.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Vytautas Medineckas-Ironvytas.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-02-28 12:23, atnaujinta 2023-04-13 13:16

Kelionė į Argentiną padėjo išpildyti seną mamos svajonę

Kartu su dar 7 žinomais pramogų pasaulio atstovais pasiūlymu šokti tango saulėtojoje Argentinoje susiviliojo ir Ironvytas. Tiesa, jis neslepia – iš pradžių apie tai išgirdęs jis pratrūko juoktis.

„Juk žinau savo galimybes – šokiams reikia grakštumo, lankstumo, turėti daug kitų savybių, o aš nei lankstus, nei lieknas. Turbūt niekas nėra matęs šokėjo, sveriančio 120 kilogramų!“ – pirmąsias mintis prisimena jis.

Vis dėlto nors iš pradžių jaudinosi ir dėl savo sudėjimo, ir dėl Lietuvoje liekančių darbų, galiausiai smalsumas ir visokeriopas artimųjų palaikymas jį nugalėjo – Ironvytas pradėjo krautis daiktus į Argentiną.

„Stengiuosi apsupti save žmonėmis, kurie supranta, kad daug ką gyvenime darau dėl malonumo. Jeigu sakyčiau, kad noriu tapti tango čempionu, draugai gal ir pasukiotų pirštą prie smilkinio. Bet aš linkęs save vertinti adekvačiai – gal į čempionatą ir nepakliūsiu, bet pašokti Argentinoje yra smagu“, – atvirauja jis.

Nuosprendis šokti tango Argentinoje nu profesionalais ypač nudžiugino Ironvyto mamą – tokiu būdu jis išpildė seną jos svajonę: „Mano mama svajojo, kad būčiau šokėjas. Klausdavo, kam einu į tuos sportus, juk šokiai taip gražu! Todėl, kai jai paskambinau ir pasakiau, kad išsipildė viena iš jos svajonių, ji labai nudžiugo. Tai, kad ilgam važiuoju šokti į Argentiną, palaikė ir žmona. Kai po mažiau nei pusmečio pasiruošimo buvau sugalvojęs lipti į bokso ringą, tuomet buvo tokių, kurie bandė atkalbėti, klausė, ar man to tikrai reikia. O apie šokių projektą visi kalbėjo tik pozityviai.“

Treniruotės priminė, kokias savo savybes gali išnaudoti geriausiai

Ironvytas atviras – tik nuvykęs į Argentiną suprato, apie ką iš tiesų yra tango. Anot jo, tai – ne tik šokis ir aistra, bet kartu ir teatras. Sukūręs ne vieną vaidmenį kine, vyras netrukus suprato, kad būtent vaidyba ir yra didžiausia jo stiprybė.

„Supratau, kad galiu pasinaudoti savo artistiškumu. Taip šokiai man pasidarė labiau apie aistrą ir vaidinimą, o ne apie techniką. Ir tuomet pamačiau, kad jau kažkas pavyksta. Viso projekto metu mano pasitikėjimas savimi augo, atsirasdavo nauji tikslai: iš pradžių eiti tiesiai, po to išmokti akrobatinį judesį. Man labai pasisekė ir su partnere, nes jos technika buvo su daug akrobatikos elementų. Galėjau daryti mažiau žingsnelių, bet daugiau išnaudoti savo jėgą, artistiškumą“, – pasakoja jis.

Tiesa, kitaip, nei daugelis, Ironvytas niekuomet naujoms veikloms neatiduoda visų savo jėgų. Tam yra aiški priežastis: „Visuomet renkuosi viską daryti tik tiek, kiek tai man teikia malonumo. Geriau su šiek tiek diskomforto padaryti pakankamai gerai, negu netekti malonumo ir padaryti tik šiek tiek geriau. Manau, kad ir žiūrovams bus smagiau matyti reportažus su linksmu ir nepervargusiu žmogumi, o ne tokiu, kuris miršta nuo nuovargio. Mūsų tikslas buvo gerai praleisti laiką ir suprasti, kas yra tango. O tai tikrai nėra sunkus ir varginantis darbas. Tai – malonumas ir atgaiva sielai.“

Daugiau apie tai, ką patyrė Argentinoje, Ironvytas ir dar 3 projekto dalyviai – Dovydas Laukys, Dainius Kazlauskas ir Leonas Somovas – papasakos jau ir rytoj, trečadienį, TV3 laidoje „Gero vakaro šou“.

Malonumas – ne tik šokyje

Tokį pat malonumą, kaip šokant, Ironvytas pajautė ir bendraudamas su kitais dalyviais. O nuo šiol jie susitikę šnekasi ne tik apie tango, bet ir bendrai apie gyvenimą.

„Visi savo gyvenimais ir požiūriu esame labai skirtingi, bet turime ir bendrą bruožą – priimti žmones tokius, kokie jie yra, su geriausiomis jų savybėmis. Vieni šoko žymiai geriau nei kiti, nes jau turėjo patirties. Kiti greitai mokėsi ar pasinaudojo savo artistiškumu. Viskas buvo labai skirtinga ir tuo pačiu įdomu, dinamiška. Tad žiūrovams šis projektas bus tikras malonumas. Visi kiekviename projekto dalyvyje kažką atras. Manau, kad nors dalis tų mūsų emocijų tikrai pakels nuotaiką pavasariškoje Lietuvėlėje prie cepelininio dangaus“, – šypteli Ironvytas.

O žaviausia, anot žinomo reperio, yra tai, kad skirtingai nei gavus vaidmenį seriale ar filme, čia nereikėjo nieko vaidinti – užteko būti savimi.

„Savo gyvenime aš neturiu, ko gėdytis ar slėpti. Skirtumas tarp kino, serialų ir realybės šou yra toks, kad čia viskas yra paprasčiau, gali būti savimi. Visą gyvenimą stengiuosi padaryti kažką kitaip, negu iš manęs tikisi. Žmonės galvoja, kad „kačiokas“ negali eiti į ringą, dainuoti ar šokti. Tačiau aš tą galiu, ir tą gali kiekvienas, jei tik turi noro. Šiame projekte man padėjo tai, kad aš su niekuo nesivaržiau. Mes visi skirtingi, skirtingose sferose esame vieni už kitus geresni. Bet žmogus susidaro iš daugiau dalykų, nei vienos disciplinos. Taip, yra žmonės, kurie už tave greičiau bėgs, gražiau pieš, dainuos. Bet nereikia bijoti varžytis ir būti blogesniam, nes visi esame unikalūs. Su tokiu požiūriu ir einu per gyvenimą“, – atvirai kalba jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.