Vaikų namuose augęs Deividas Valma: „Monika Liu primena mano mamą, jeigu jos gyvenimas būtų pasisukęs kitaip“

LNK muzikinis šou „Lietuvos balsas“ artėja link finišo tiesiosios: jau šį sekmadienį naujame kryžminių kovų etape paaiškės, kas iš dalyvių keliaus tiesiai į jubiliejinį projekto finalą vyksiantį balandžio 30 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje.

 Deividas Valma.
 Deividas Valma.
 Deividas Valma.
 Deividas Valma.
 Deividas Valma.
 Deividas Valma.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2023, 3:03 PM

Daugelis dalyvių šiame etape jau ne tik rodo vis subtilesnius vokalinius sugebėjimus, bet ir atsiveria naujomis asmenybės spalvomis, kuria jautrų ryšį su mokytojais. Štai vaikų namuose augęs Monikos Liu mokinys Deividas Valma sutiko papasakoti, kodėl Monika Liu jam taip priminė jo biologinę mamą.

Panašios akys ir skleidžiama šiluma

Anksčiau vykusių etapų – dvikovų ar nokautų – metu Deividas vis negalėjo atplėšti akių nuo savo mokytojos, Monikos Liu. „Jautėme kažkokį ryšį, nesupratau, kas dedasi, pradžioje net bijojau jo“, – atviravo Monika Liu, tačiau nežinią greitai nutraukė pats Deividas. „Monika man labai primena mano mamą: šiek tiek iš veido, iš akių, bet labiausiai – iš tos skleidžiamos šilumos, noro būti arčiau žmogaus nuolat palaikyti ryšį. Tiesa, mano mama dėl tam tikrų aplinkybių šio noro nebuvo išlaisvinusi, atrakinusi, tačiau visada tą norą jaučiau“, – prisimena Deividas. Ir nors daugelis domisi Deivido istorija ir jo keliu nuo sunkios vaikystės iki žibančios scenos, Deividas pabrėžia, kad šioje istorijoje svarbiausia ne ieškoti gailesčio, aukų ir nuoskaudų, o pasisemti įkvėpimo.

„Visi labai linkę mūsų (vaikų iš valdiškų namų) gailėti, tačiau jeigu lieka vien tai... nėra gerai. Aš savęs gyvenime niekada negailėjau: buvau pankas širdimi, vėliau ir stiliumi ir drąsiai, stipriai, pozityviai žengiau į gyvenimą, kartais netgi priešinausi...manau, kad man tai labai padėjo“, – atvirauja vaikinas. Paklaustas, ar galėtų prisiminti sunkiausių gyvenimo etapų bei kaip juos įveikė, Deividas negali išskirti vieno atvejo.

„Negaliu, nes visa mano vaikystė buvo vienas didelis sunkus etapas. Sunku buvo ne tik dėl to, kad esu iš vaikų namų. Sunku buvo ir dėl savo noro dainuoti, savito būdo: visiems buvau „keistuolis“, „mergaitė“ ir dar blogesni epitetai, kurie skambėjo nuolatos. Bet vėlgi – aš nepasidaviau ir toliau siekiau savo svajonių. Dainuoju nuo mažumės, žinojau, kad gerai dainuoju ir neleidau jokioms kalboms paveikti mano noro“, – šypsosi Deividas.

Šiandien įkvepia kitus

Ir nors gimtajame miestelyje eiti link pripažinimo buvo nelengva, Deividas rado kitą erdvę, kur galėjo parodyti savo talentą muzikuoti bei įkvėpti žmones – dar iki dabartinių socialinių tinklų jis buvo žinomas blogeris ir rinko tūkstančius peržiūrų įvairiose platformose, pavyzdžiui legendiniame „Ask.fm“ Dar labiau atsiskleisti padėjo persikraustymas į Vilnių: meniškas vaikinas buvo suprastas, susirado draugų. „Mano muzikavimas prasidėjo gatvėje. Nešiojau „kožą“, buvau tikra „alternatyva“.

Po truputį atsiskleidžiau, ėmiau ieškoti naujų spalvų tiek muzikoje, tiek stiliuje. Pradėjau dalintis savo gyvenimu „Tik Tok‘e“, „Instagrame“: pamačiau, kad sekasi ir ten“, – sako šiandien beveik 30000 sekėjų „Tik Tok‘e“ turinti Deividas. Kokia jo sėkmės paslaptis pritraukiant fanus? Deividas mano, kad tai – begalinis noras dalintis šiluma su kitais. „Nežinau, kodėl taip norisi viskuo dalintis, kalbėtis, kodėl taip norisi rūpintis. Gal todėl, kad pačiam vaikystėje trūko to žmogiško ryšio, tai dabar bandau tai kompensuoti.

Bet jaučiu, kad tikrai turiu, ką duoti“, – svarsto vaikinas, šiandien kitus įkvepiantis ne tik savo muzika, stiliumi (vien žiedų jo kolekcijoje 150), bet ir paskaitomis: jaunimui jis veda mokymus apie tai, kaip tapti nuomonės formuotoju, kurti savo įvaizdį ir netgi iš to užsidirbti. „Daug kas žiūri į „influencerius“ pro pirštus, tačiau iš tiesų ateityje jų įtaka tik augs, tai bus populiari ir svarbi specialybė. Ir viskas nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti: norint turėti auditoriją, reikia tikrai įdėti daug darbo“, – intriguoja Deividas Valma.

Šį sekmadienį vyksiančios kryžminės kovos – dar vienas būdas pasitikrinti, kaip sekasi bendrauti su auditorija, nes projekto dalyvius šį kartą vertins ne mokytojai, o 101-as Klaipėdos „Švyturio“ arenos prisiekusysis. Tik jie galės nuspręsti, kuris iš dviejų į kovą stojusių skirtingų mokytojų dalyvių keliauja toliau. Ar Deividas bus vienas iš jų – pamatysime jau šį sekmadienio vakarą „Lietuvos balse“ 19.30 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.