„Tangomanams“ teko neeilinė užduotis: viena pora rizikuoja projektą palikti

Sekmadienį projekto „Tangomanai“ dalyviai susidūrė su neeiline užduotimi – jiems teko ne tik pakeisti partnerius, bet ir šokti pagal muziką, kurią girdėjo pirmąkart. Ir nors daugumą improvizacijos tema gąsdino, rezultatai pranoko visus lūkesčius – kurie šokėjai sublizgėjo, o kas sužinojo savo silpnąsias vietas?

Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Projekto akimirkos. <br>Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-04-24 09:48

6 poros pasirodė įspūdingame San Telmo rajone. Čia dalyvius vertino 4 atsitiktinių Buenos Airių gyventojų komisija: profesionalus gitaristas, šokėja, dainininkas ir muzikos prodiuseris. Ir nors vakaras buvo įtemptas, šį sekmadienį su projektu dar niekas neatsisveikino. Tiesa, atsikvėpti negalima – jau kitą sekmadienį, susumavus dviejų pasirodymų rezultatus, projektą paliks trečioji šokėjų pora.

Pirmasis sekmadienį pasirodė Dovydas Laukys. Jo partnerė Candela vis daugiau išgyvena dėl įpusėjusio TV3 projekto: „Mes esame pusiaukelėje ir man darosi liūdna. Aš labai nenoriu, kad tai baigtųsi…“.

O štai Dovydas žada tango šokti visą gyvenimą – kiti jį stebintys netgi tikina, kad jį jau būtų galima vadinti profesionalu. Tą jis įrodė ir sekmadienį, kai įspūdingai tango aikštelėje improvizavo su Ayelen – Dainiaus Kazlausko partnere. Komisija Dovydui skyrė net 19 balų!

Pasirodymą stebėjo ir Candela. „Stebėdama pasirodymą aš labai nervinausi, tačiau pavydo nejutau. Ayelen – labai talentinga šokėja, ir jie sušoko tikrai puikiai. Truputį dėl jo nerimavau – matėsi, kad jis nori atlikti daug daugiau dalykų. Meldžiausi, kad jam viskas pavyktų, kad jie šokdami susikalbėtų ir nedarytų drastiškų klaidų. Didžiuojuosi juo – jis sušoko puikiai“, – po pasirodymo sakė ji.

Antroji pasirodė aktorė Toma Vaškevičiūtė. Žinoma moteris vis daugiau laiko su savo partneriu Jose praleidžia ne tik šokių aikštelėje, bet ir už jos ribų – visai neseniai ji susipažino ir su Jose žmona bei podukra. „Man atrodo, kad jų šeima yra kupina tikros meilės ir šilumos“, – sakė Toma.

Tad nors ir trumpam, Tomai išsiskirti su Jose buvo be galo sunku. Tiesa, tik iki tos akimirkos, kol sužinojo, kad burtų keliu jai atiteko šokti su seksualiuoju Marcos – Inetos Stasiulytės partneriu. „Mane įtikino, kad ji šoka pakankamai ilgai – mažiausiai metus laiko. Ji atrodo labai profesionali“, – po pasirodymo sakė šokį vertinęs gitaristas, o išvis ši pora gavo 18 balų.

Trečiasis pasirodė Vytautas Medineckas-Ironvytas. Pastarasis neslėpė, kad jam perprasti improvizacijos taisykles buvo be galo sunku. O kur dar faktas, kad improvizacijose draudžiama partnerę išmesti į orą ir atlikti kitus jėgos reikalaujančius triukus!

„Bėda ta, kad visuose mano pasirodymuose didelę dalį užėmė pakilimai. Paklausiau, ar ir čia bus galima daryti pakilimus? Man pasakė, kad ne. Negalima žiūrėti ir į akis. Tango improvizacijoje turi žiūrėti į patalpą, bet ne į moterį, su kuria šoki, nes ji žiūri tau per petį. Tokios yra tradicinės improvizacijos taisyklės. Improvizacijoje yra daugiau taisyklių negu ne improvizacijoje“, – dar prieš pasirodymą sakė jis.

Ir vis dėlto jam pavyko sušokti netgi be triukų – šiam šokiui Ironvyto partnere tapo įprastai su D. Laukiu šokanti Candela. Komisija jų pasirodymą įvertino 16 balų. „Yra vienas žodis apibūdinti tam, ką čia matėme – fenomenas. Jis panaudojo savo jėga, kad galėtų sukurti vizualiai malonų vaizdą. Aplodismentai“, – sakė vienas iš komisijos narių.

Didžėjė Simona Burbaitė ir jos partneris Juanas praėjusį sekmadienį pasirodė idealiai – pelnė maksimalų skaičių taškų. Ir nors Simona neslepia, kad bėgant laikui ima skaudėti kone kiekvieną kūno raumenį, jos noras šokti už tai yra didesnis. „Labai gaila, kad liko jau tiek nebedaug“, – neslėpė ji.

O štai šįkart jai teko šokti ne su Juanu, o su Tomos Vaškevičiūtės partneriu Jose. Sužavėti jų pasirodymu buvo ne tik komisijos nariai, bet ir kiti argentiniečiai. „Tai, ką pasiūlė šokti Jose, buvo labai sudėtinga. Tačiau Simona išsprendė viską be baimės. Ji viską atliko puikiai“, – sakė pasirodymą stebėjusi Ironvyto šokių partnerė Paola.

Komisija šios poros pasirodymą įvertino 19 balų: „Simona, matosi, kad išmokai klausytis partnerio ir jam pasiduoti. Atrodei pritrenkiančiai. Tai buvo vienas iš mėgstamiausių mano tango. Jūs sukūrėte tikrą tango poemą – buvo labai gražu jus stebėti pagal ją šokant.“

Aktorius Dainius Kazlauskas ir jo partnerė Ayelen sulaukia pagyrų ne tik dėl savo šokio, bet ir dėl aktorinių savybių, kurios jų pasirodymus pakelia į kitą lygį. Ir nors komisijos balai šią porą džiugina ne visuomet, D. Kazlauskas tikina, kad jam svarbiausia yra patirtis Argentinoje.

Tiesa, Dainius pirmąkart susidūrė ir su nežmoniškais skausmais. „Kas man pasidarė... Aš daviau sau žodį, kad pabaiga. Ir mano kūnas ta suprato – jį atjungė“, – pasakojo jis.

Vis dėlto po vizito pas sporto masažistą, Dainius galiausiai atsigavo ir sekmadienio vakarą pasirodė su Paola – V. Medineciko-Ironvyto partnere.

Jo pastangas ypač įvertino ir šokį stebėjusi Ayelen; „Mums, moterims, improvizuoti yra gerokai lengviau, nes mus veda. O tai, kaip jis viską padarė, jau yra profesionalaus šokėjo bruožas. Tai buvo labai elegantiška… Neįtikėtina.“

O štai komisija šios poros pasirodymą įvertino 17 balų. „Šis tango yra būtent tai, ką mano tėtis šoko kartu su mano močiute, kai buvo mažas. Tais laikais ši muzika buvo tarsi Argentinos himnas. Man labai priminėte mano tėvus, mano vaikystę. Labai gražu. Taip ir turi būti šokamas tango. Susigraudinau“, – sakė vienas iš komisijos narių.

Inetai Stasiulytei partnerio Marcos galėtų pavydėti visos projekto dalyvės. Ir nors abu jie mokėsi improvizuoti kartu, sekmadienį Inetai teko prieš komisiją stotii su S. Burbaitės partneriu Juanu.

Šokis sužavėjo ir įprastai su Ineta šokantį Marcos, ir pirmąkart kartu su ja pasirodžiusį Juaną. „Jaučiausi puikiai. Kitaip. Manau, kad gerai pabandyti šokti su kitomis partnerėmis, nes kiekviena turi savą energiją. Jos energija kitokia nei Simonos. Man labai patiko su ja šokti“, – sakė jis.

Pasirodymu patikėjo ir komisija – jie Inetą ir Juaną įvertino 19 balų. „Ineta, tu labai gerai leidaisi vedama. Nesipriešinai. Matėsi tavo atsidavimas, laisvumas šokant. Ir labai svarbu, kad tu išmokai vaikščioti kaip katė, kas tango yra itin būdinga. Sveikinimai jums abiem“, – sakė vienas iš komisijos narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.