Paslaptingas ir dvasingas E. Užaitės gyvenimas: atskleidė, kokius žmones mielai priima savo namuose

Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. O jau šį šeštadienį, kulinarinių atradimų TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“, žinoma aktorė papasakos apie tai daugiau – pasidalins savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.

 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
 Edita Užaitė.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-19 10:47

E. Užaitė – moteris, kuri drąsiai dalinasi kitokiu požiūriu bei filosofija. Anot žinomos aktorės, svarbiau už viską yra sugebėjimas vertinti gyvenimą čia ir dabar.

„Man atrodo, kad tuo metu, kai tiesiog gyvename, kiekvienas iš mūsų turėtų labiausiai galvoti apie save ir aplinkinius žmones“, – laidos filmavime atviravo aktorė.

Žinoma moteris pasakojo, kad jos gyvenime itin svarbią vietą užima budizmas bei dvasinis augimas. Kaip pasakojo Edita, jos šeimos namuose yra rengiami budizmo mokymai, į kuriuos kviečiami visi.

„Budizmas man yra labai artimas kelias. Tiesa, mes patys nerengiame tų stovyklų ir mokymų, mes nuomojame sodybą kitiems, kurie tai daro. Jie ten organizuoja tylos, jogos stovyklas, taip pat vyksta ir įvairios Zen praktikos. Mes esame labai atviri visokiems dvasiniams mokymams ir visus pas save įsileidžiame, šiltai priimame“, – pasakojo E. Užaitė.

Tokią pat didelę vietą jos gyvenime užima ir maistas. Aktorė atskleidė, kad dvasinių stovyklų metu jos pagrindinis darbas yra maisto gaminimas ir naujų receptų kūrimas.

„Kaip pagrindinis patiekalas pusryčiams, pavyzdžiui, būna košė su įvairiausiomis daržovėmis, taip pat vaisių salotos ir kitokie įvairūs priedai. Pietums būna visko – nuo vegetariškų kotletų iki lazanijos, kuskuso, ryžių ir įvairių arabiškų, indiškų bei tailandietiškų patiekalų“, – pasakojo moteris.

Anot Editos, vegetariškas maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir labai skanus. Žinoma, jei žinai, kaip jį pagaminti.

„Iš pradžių visus patiekalus gaminu labai tiksliai, pagal receptą, o kai išmokstu, pridedu ir truputėlį improvizacijos. Asmeniškai man didžiausias iššūkis buvo vegetarišką maistą paversti skaniu. Tarkime, lazaniją juk visada gaminame su vištiena arba jautiena, tačiau bandydama įvairiausius receptus atradau, kad juodosios pupelės gali būti naudojamos kaip puikus jautienos pakaitalas, o raudonieji lęšiai – kaip vištienos“, – laidoje idėjomis dalinosi Edita.

Paklausta apie atostogas ir kitų šalių virtuves, aktorė pabrėš, kad jai svarbiausia pažinti bei suprasti skirtingas kultūras per jų tradicinius patiekalus, todėl ji nuolat ieško dar neatrastų vietų.

„Būdama kitoje šalyje, visada einu apsipirkti į vietinį turgų ar kitas įvairias prekybos vietas bei vadovaujuosi kitų žmonių pasiūlymais. Pavyzdžiui, kai esame užsienyje ir einame į kažkokį restoraną, niekada neapsistojame ties pagrindine miesto gatve. Visada ieškau įvairių rekomendacijų ir tai padeda atrasti fantastiškas vietas“, – pasakojo Edita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas