Nemaloni patirtis L. Pranskevičių paskatino imtis netikėto verslo: kito tokio šalyje nėra

Lietuvos aštrumo ambasadoriumi neretai vadinamas Liudas Pranskevičius prieš keletą metų Vilniaus Halės turguje atidarė pirmąją ir vienintelę šalyje aštrių produktų parduotuvę. O šiandien vyras klientus vilioja ne vien tik aštriomis prekėmis – čia pat, Halės turguje, veikia ir verslininko įkurta kavinė, kurioje siūloma paragauti aštriausio Lietuvoje mėsainio! O apie tai, kaip gimė ši idėja ir kaip sekasi ją vystyti, verslininkas papasakos jau šį šeštadienį, pirmosios šio sezono TV3 laidos „Sėkmės istorijos“ metu.

Nemaloni patirtis paskatino įkurti vienintelį tokio tipo verslą Lietuvoje: kito tokio šalyje nerasite.<br> TV3 nuotr.
Nemaloni patirtis paskatino įkurti vienintelį tokio tipo verslą Lietuvoje: kito tokio šalyje nerasite.<br> TV3 nuotr.
Nemaloni patirtis paskatino įkurti vienintelį tokio tipo verslą Lietuvoje: kito tokio šalyje nerasite.<br> TV3 nuotr.
Nemaloni patirtis paskatino įkurti vienintelį tokio tipo verslą Lietuvoje: kito tokio šalyje nerasite.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 11:10 AM

Maždaug prieš 4,5 metų L. Pranskevičius paragavo itin aštraus mėsainio. Tąkart vyrui pasidarė labai bloga, tačiau kartu atsirado nepaaiškinamas smalsumas ir noras išsiaiškinti, kodėl jo organizmas sureagavo būtent taip. Į aštrumo paslaptis gilintis pradėjęs Liudas greitai pamilo aštrų maistą, o tai galiausiai jį paskatino atidaryti vienintelę šalyje aštrių produktų parduotuvę, pavadinimu „Aštriai aštru“.

„Iš pradžių parduotuvėje dirbau vienas, tačiau greitai pasidarė nuobodu. Netrukus pradėjau gaminti aštriausią Lietuvoje mėsainį, atidariau kavinę. Žmonės dažnai pamatę mane galvoja, kad viskas čia labai aštru, tačiau iš tikro taip nėra. Taip, mes vis dar gaminame aštriausią mėsainį Lietuvoje, tačiau žmonėms jo valgyti nerekomenduojame.

Vis dėlto dažnai nugali smalsumas. Tai visgi yra tam tikra patirtis, kuri ne visada būna maloni. Prieš gamindami aštriausią mėsainį duodame klientams pasirašyti specialų raštą, kuriame jie įsipareigoja neturėti mums jokių pretenzijų. Jie patys turi suprasti, ką daro“, – laidos filmavime pasakojo L. Pranskevičius.

Jis taip pat atskleidė, kokių mėsainių dažniausiai siūlo paragauti savo klientams, papasakojo, apie jų gamyboje naudojamus vietinių tiekėjų produktus. Pavyzdžiui, tiek brandintą jautieną, tiek čederio sūrį verslininkas perka iš Lietuvos ūkininkų, o dalį kitų produktų užsiaugina pats arba įsigyja čia pat, vietoje – Halės turguje.

Kartu su L. Pranskevičiumi visą dieną kartu puikiai praleido ir visiems žinomas laidos vedėjas geros Audrius Bružas bei vieno šalies banko prekybos finansavimo tarnybos vadovas Romas Čereška. Visi trys vyrai ne tik kartu apsipirkinėjo, bet ir atliko socialinį eksperimentą. Jie siekė išsiaiškinti, ar šiais laikais įmanoma apsipirkti turguje, nenaudojant grynųjų pinigų? O gal, visgi, tai padaryti nėra taip lengva?

R. Čereška atskleidė atsiskaitymo banko kortelėmis bei grynaisiais pinigais statistiką, apžvelgė viešoje erdvėje sklandančius mitus ir papasakojo apie vis labiau populiarėjančius skaitmeninius kasos čekius. Tokius, jau kurį laiką, savo versle naudoja ir L. Pranskevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.