Laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja K. Rimienė: „Smagiausia matyti tas moteris, kurios net ir versdamos kalnus išlieka savimi“

Lėti sekmadienio rytai lovoje, su kavos puodeliu rankoje, šiandien jau būtų nebeįsivaizduojami be naujajame TV3 sezone į ekranus grįžtančios laidos „Pasaulis pagal moteris“. O šiemet tiek vyrų, tiek moterų pamėgta laida žiūrovus kvies išgirsti ir dar daugiau įkvepiančių pokalbių, kurie suksis apie jas – daugiausiai pasiekusias, nuostabiausias šeimas sukūrusias ar didžiausius iššūkius karjeroje įveikti sugebėjusias ir kitus savo pavyzdžiu užkrėsti gebančias garsiausias mūsų šalies moteris!

Kristina Rimienė.
Kristina Rimienė.
Kristina Rimienė.
Kristina Rimienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 11:29 AM

Pasitikdama naująjį sezoną, laidos vedėja bei floristikos dizainerė Kristina Rimienė kviečia žiūroves ne tik kasdien kurti šventę kitiems, bet prisiminti ir save – švęsti savo moteriškumą.

„Turėdama tatuiruotę su užrašu „aš galiu“, šiame skubančiame pasaulyje taip sau primenu, kad galiu būti daugiau nei mama, žmona ar savo tikslų siekianti moteris.

Mes, moterys, tikrai galime viską! Tačiau svarbiausia suprasti, kad kiekvieną sekundę mums nėra būtina stengtis „laikyti visų kampų“. Neturėtume pamiršti ir to, kad esame tam tikros bendruomenės ar šeimos dalis, aplink kurią ne tik pačios turėtume burti kitus, bet ir leisti jiems mums padėti ar kartu džiaugtis mūsų laime. Nebūkime tos, kurios žūtbūt turi suvaldyti viską – dalinkimės.

Todėl man smagiausia matyti tas moteris, kurios, kad ir kokius kalnus verstų, išlieka savimi, ir, svarbiausia, moterimis“, – sako laidos vedėja ir kviečia dar vienam naujam sezonui, pažymėtam būtent tokiomis herojėmis.

Nuo šiol laidoje – ir dar daugiau įkvepiančių moterų

Kiekvieną rudenį prasidėjęs televizijos sezonas įpučia naujų vėjų – su tuo sutinka ir Kristina, kuri šiemet į darbus kimba ne tik su nauja komanda, bet ir kupina naujų jėgų.

„Nors Lietuva nėra tokia didelė, o kai kas sakytų, kad ir įvykių čia ne tiek daug, visuomet atrandame, kuo dar galėtume pasidžiaugti, o neretai – ir didžiuotis.

Be jokios abejonės, žmones labiausiai domina kiti žmonės, o ypatingai – garsenybės. Tačiau neslėpsiu – pasirodžius laidoms, ir pati kartais sulaukdavau pastabų, kodėl rodome tiek vyrų?

Žiūrovams socialiniuose tinkluose juokaudama atsakydavau, jog lygiai taip pat, kaip moteriškas pasaulis, mus, moteris, domina ir vyriškas. Tačiau šiemet, besistengdami atliepti savo žiūrovų poreikius ir įsiklausyti į jų pastabas, nusprendėme dar daugiau orientuotis į garsias, žinomas ir daug pasiekusias moteris. O tokių mūsų šalyje išties yra begalės“, – apie reikšmingiausią šio sezono pokytį pasakoja K. Rimienė.

Tarp tokių žavių ir veiklių moterų – viena populiariausių šalies dainininkių Justė Arlauskaitė-Jazzu, Vilniaus mero Valdo Benkunsko žmona Vismantė, modelis Karolina Toleikytė, naujausioje olimpinėje rungtyje mūsų šaliai atstovausianti 16-metė bei daugelis kitų.

Pirmoji laida atskleis gražų tęstinumą

Žiūrovus maloniai nustebins ne tik pirmosios laidų pašnekovės, bet ir netikėtos pokalbių vietos. Toks sprendimas, anot K. Rimienės, taip pat priimtas neatsitiktinai.

„Dar vien intriga mūsų žiūrovams yra tai, kad pokalbiai su šiomis moterimis vyks vis kitoje intriguojančioje vietoje. O kartais – tiesiogine to žodžio prasme – kone virš debesų! Ir viskas dėl to, jog norime perteikti kuo daugiau jausmo bei atskleisti, kuo ir kaip gyvena mūsų pašnekovės“, – pasakoja laidos vedėja.

Pirmoji šio sezono laida, kurioje pasirodys Jazzu, atskleis ir gražų tęstinumą. „Justė, tuo metu dar tik laukdama šeimos pagausėjimo, praėjusiais metais tapo viena pirmųjų mūsų laidos viešnių. Tąkart dainininkė atvirai pasakojo apie nėštumą, su juo atėjusius pokyčius ir laukė naujo etapo. Simboliška, kad šiemet naująjį sezoną ir vėl pradėsime su Juste. Tik šįkart – jau kitokia“, – šypsosi laidos vedėja.

Šįkart Kristiną pasitiko ne tik pati Jazzu ir jos mylimasis Donatas Ivanauskas, bet ir naujasis, trečiasis šeimos narys – sūnus Majus Jonas.

„Esu tikra, kad žiūrovams bus įdomu sužinoti, kaip pasikeitė pati Justė bei kokius etapus ji, kaip mama, praėjo. Savo ruožtu dainininkė papasakos ir apie užklupusius sunkumus, ir apie tą viską užpildantį, su niekuo kitu pasaulyje nepalyginamą džiaugsmą, kurį suteikia motinystė“, – atskleidžia K. Rimienė.

Jau pirmojoje „Pasaulis pagal moteris“ laidoje žiūrovai išgirs tiek apie neįtikėtiną laikotarpį, kai su kūdikiu ant rankų Justė tris mėnesius keliavo kemperiu, tiek ir apie dainininkės ateities planus, kuriuose – nauja gyvenamoji vieta. Nes, kaip sako Justė, gyvenimas jai atrodo per trumpas praleisti jį tik vienoje vietoje.

Ryšys su herojais – abipusis

Laida jau ne vienerius metus stebina pačiais įvairiausiais pašnekovais – nuo politikos ir verslo atstovų iki iškiliausių menininkų, garsiausių šalies atlikėjų ar tiesiog paprastų žmonių, išgyvenusių nepaprastus dalykus. Tačiau ar visuomet paprasta rasti kelią į pašnekovų širdis?

Gebėjimo prakalbinti tokius skirtingus žmones, pati Kristina neskuba vadinti dovana. Anot laidos vedėjos, greičiau tai – jausmas.

„Kai su pašnekovais susitinkame pirmąkart, neretai būname tik du nepažįstami žmonės, o kartais čia dar prisideda ir išankstinės nuostatos. Tačiau jau po pirmųjų klausimų ir didelių mano pastangų kiekvienam sukurti saugią aplinką atsiverti, viskas ima keistis. O tada, neretai, ir pats pokalbis pakrypsta visai kitokia linkme, nei tikėjomės iš pradžių. Pasikeičia ir mūsų santykis – kartais filmavimo metu netgi būna sunku nustoti šnekėtis“, – šypteli Kristina.

O geriausias įrodymas, kad šis jausmas – abipusis – yra tai, kad praėjus kuriam laikui, kai šių žmonių gyvenimus ir vėl paženklina pokyčiai, jie į laidą jų atskleisti grįžti ir vėl.

Kristina įsitikinusi, kad visus pašnekovus ir temas reikia perleisti per save, tačiau tuo pat metu niekuomet nepamiršti ir žiūrovų. „Todėl kartais renkamės galbūt ir nežinomus, tačiau įspūdingų istorijų prikaupusius žmones, kurie neabejotinai tokie pat įdomūs taps ir žiūrovams. O kartu suteiks jiems progą sužinoti ką nors naujo“, – pasakoja floristikos dizainerė.

Misija – tvarumo idėjos floristikoje

Dar viena svarbi sekmadienio pokalbių laidos dalis – rubrika „Floristinis desertas“, kuriame floristikos dizainerė dalijasi savo patarimais, atskleidžia slapčiausių floristikos renginių užkulisius bei kiekvieną žiūrovą išmoko nesunkiai namuose susikurti gražiausias kompozicijas.

„Šiemet laidose tęsiu TV3 ir „Vinted“ projekte užgimusią idėją, jog kiekvienas žingsnis tvarumo link yra svarbus. Ilgai abejoję vieno žmogaus įtaka pasauliui, šiandien vis dažniau suprantame, kad galią kurti pokyčius iš tiesų turime kiekvienas.

Juk kas daugiau ko nors imsis, jei ne mes patys? Todėl šią vasarą, apsilankiusi pasaulinio lygio floristo Grego Lersch mokymuose, ir pati laidose nusprendžiau tęsti tvarumo idėjų temą. Šių žinių labai troškau, o dabar jas galėsiu perteikti ir „Floristinio deserto“ žiūrovams“, – džiugiomis naujienomis dalijasi Kristina.

To floristikos dizainerė sieks net dviejose laidose iš eilės naudodama tą patį, tik kitaip padekoruotą karkasą. „Esu užtikrinta – džiaugsimės itin skirtingomis kompozicijomis! Floristikoje būtent čia ir slypi tvarumas – tas pačias konstrukcijas galime naudoti daugybę kartų, ir vis tiek sukurti visai skirtingus dalykus.

Dar viena tvarumo idėja – vazoninių gėlių kombinavimas su skintomis. Laukia daug naujų idėjų ir miksavimo – visa tai mes atrasime kartu“, – kviečia K. Rimienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?