Marijono Mikutavičiaus karjeroje – pokyčiai: ilgametes savo pareigas perdavė kitam žinomam vyrui

Šeštadieniais žiūrovus džiuginantis nuotaikingasis TV3 žaidimas „galvOK“ praėjusį vakarą pateikė netikėtą staigmeną. Laidos metu ilgametis kapitonas Marijus Mikutavičius savo puoselėtas ir ne vienerius metus mylėtas pareigas žaidimo pabaigoje perdavė gudriajam savo svečiui – bene garsiausiam šalies keliautojui Vytautui Mikaičiui! Jau kitą šeštadienį jo lauks svarbus išbandymas – ar naujojo kapitono vadovaujamai komandai pavyks atsilaikyti prieš senbuvį Mantą Katlerį?

Marijonas Mikutavičius.<br>L.Trimonio nuotr.
Marijonas Mikutavičius.<br>L.Trimonio nuotr.
Marijonas Mikutavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marijonas Mikutavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Vytautas Mikaitis.
 Vytautas Mikaitis.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 17, 2023, 9:45 AM, atnaujinta Sep 17, 2023, 9:46 AM

Savo ruožtu M. Mikutavičius tikina, kad laiką, praleistą „galvOK“, visuomet sups tik patys gražiausi prisiminimai. O taip pat didžiausios sėkmės jis linki ir naujajam kapitonui V. Mikaičiui.

„Laidas, kuriose esu dalyvavęs ar jas vedęs, galėčiau sugrupuoti į žinomas, pažįstamas ir tas, kurios išlenda iš konteksto, nes yra kitokios. „galvOK“ – originalus projektas, kuris man labai patinka. Tokios laidos, žiūrint televizorių, skatina dalyvauti ir sukti galvas kartu su tais, kuriuos matai ekrane.

Žinoma, jaučiu pasididžiavimą ir dėl to, kad šį projektą kartu su komanda pavertėme labai žiūrimu. Laikus, kai buvau šio žaidimo kapitonu, visuomet prisiminsiu labai mielai, o dabar visiems linkiu gerų darbų!“ – tokiais žodžiais su žaidimu atsisveikino ilgametis kapitonas M. Mikutavičius.

Debiutą televizijoje mini tik geriausiais žodžiais

Savo kelią televizijoje V. Mikaitis pradėjo dar šią vasarą, kai tapo karščiausio TV3 vasaros projekto, realybės šou „(ne)VISKAS ĮSKAIČIUOTA“ vedėju.

Paklaustas, kaip pats apibūdintų šią patirtį, šiandien Vytautas šypsosi – ji verta tik aukščiausių balų! „Tikriausiai kiekvienas svajoja bent kurį laiką padirbėti užsienyje, o dar tokiomis sąlygomis – Ispanijoje, vedant realybės šou… Tai – mėgstamiausias mano žanras, tad, kaip televizijos debiutui, manau, jog patekau tiesiai į tą vietą, į kurią patekti man ir reikėjo“, – atvirauja jis.

Ir nors niekas Pietų Ispanijoje nebuvo apsaugotas nuo nesibaigiančių ir ne visuomet maloniausius potyrius sukeliančių V. Mikaičio iššūkių, dalyviai vedėją netruko pamilti. Pats V. Mikaitis tikina, kad paprastas ir linksmas jis yra visuomet – tiek gatvėje, tiek ir televizijoje, kurioje nuo šiol bus matomas kaip „galvOK“ kapitonas. Todėl per vasarą pailsėjęs ir savo aplankytų šalių skaičių padidinęs iki 140-ies, V. Mikaitis naujųjų pareigų griebiasi su nekantrumu.

„Nenoriu pasirodyti tokiu, kuris fainas atrodo tik internete ar televizijoje, o gyvenime – nuolatos susiraukęs ar bėgantis. Manau, kad neturiu teisės nuvilti žmonių. Kad esu arogantiškas, matyt, man nė nepavyktų suvaidinti“, – šypteli naujasis kapitonas.

Ką turėtų įsidėmėti naujasis kapitonas?

Nors žaidimo senbuvius Vytautas pažinojo jau ir anksčiau, priimdamas naująsias pareigas, jis neslepia jaudulio. O bandydamas šį jausmą apibūdinti, V. Mikaitis juokauja, kad kartais pasijaučia taip, lyg būtų įsiveržęs į jau verdantį vakarėlį.

„Žinoma, svarbiausia, kaip naujoje vietoje esi priimamas, o aš buvau priimtas labai gerai. Tai būtų galima prilyginti jausmui, kai įsimeti ne į savo vakarėlį. Klausimas, kaip tą padarysi – ar po truputėlį bandysi atrasti bičiulių, ar iškart imsi šaukti: „Žiūrėkit, aš atėjau!“, ir dėl to kažkurioje vietoje sudegsi. Manau, kad šioje laidoje svarbiausia mokėti vienas kitam padėti, replikuoti, vienas kitą palaikyti ir nenukirsti, jog neprasidėtų apgalvojimai – sakyti kažką, ar ne“, – įsitikinęs V. Mikaitis.

O štai patarimais, kaip derėtų vadovauti komandai, su Vytautu mielai pasidalijo tiek Marijus, tiek Mantas. Pastarasis naujajam kapitonui patarė pernelyg greitai neatskleisti visų savo kozirių, o Marijus – negalvoti, kad Vytautas užima jo vietą.

„Žinoma, čia gali būti taip, kaip ir krepšinyje – kai Šarūnas Jasikevičius išėjo, žmonės iškart kitus krepšininkus ėmė lyginti su juo (šypsosi). Tačiau tai – suprantama. Žaidimas žiūrovus džiugina jau keletą metų, tad žmonėms, matyt, reikės priprasti“, – sako V. Mikaitis.

Pergalė – svarbiausia

Vis dėlto pasirodo, kad Vytautą ir jo pirmtaką Marijų sieja daugiau, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio… Akivaizdu – pergalė jiems yra svarbiausia.

„Pergalė man yra labai svarbi – ji gali stipriai pakeisti mano emocinę būseną. O kai vieno klausimo niekaip iš galvos negalėjau išmesti net ir po žaidimo, kažkas iš šalies pasakė, kad elgiuosi ir galvoju taip pat, kaip Marijus“, – juokiasi V. Mikaitis.

Taip pat naujasis kapitonas tikisi, kad žaidimas padės išsisklaidyti ir vienam jo prakeiksmui…

„Atlikdamas testus mokykloje ar universitete, nuolat pasirinkdavau netinkamus atsakymus. Net ir bandydamas juos išgalvoti logiškai, vis tiek visą laiką pažymėdavau klaidingai. Tai lemdavo, kad kur kas mažiau žinių vienu ar kitu klausimu turintys žmonės tokias užduotis įveikdavo kur kas lengviau! Tačiau tikiu, kad šis žaidimas perlauš mano testinių klausimų supratimą – labai tikiuosi, kad daugiau juose nebeklysiu“, – šypteli jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.