Holivudo scenaristai ir studijos pasiekė preliminarų susitarimą, galintį nutraukti streiką

Streikuojantys scenaristai, kurių akcijos paralyžiavo Holivudą, sekmadienį pranešė, kad pasiekė, anot jų, išskirtinį susitarimą su studijomis, pagal kurį jie galėtų grįžti į darbą.

Holivudo scenaristai ir studijos pasiekė preliminarų susitarimą, galintį nutraukti streiką.<br> AP/Scanpix nuotr.
Holivudo scenaristai ir studijos pasiekė preliminarų susitarimą, galintį nutraukti streiką.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2023, 11:18 AM

Šis proveržis suteiks vilčių, kad streikuojantys aktoriai taip pat gali susitarti su studijomis ir gali pavykti išeiti iš aklavietės, dėl kurios iš esmės sustojo filmų ir serialų kūrimo procesai ir kuri atsiėjo Kalifornijos ekonomikai milijardus dolerių.

Amerikos scenaristų gildija (angl. Writers Guild of America, WGA) savo nariams išsiųstame laiške kalbėjo apie „principinį susitarimą“.

„Didžiuodamiesi galime teigti, kad šis susitarimas yra išskirtinis, apimantis reikšmingus laimėjimus ir apsaugą scenaristams“, – dėstoma laiške, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP.

Daugiau detalių nepateikiama, tačiau nurodoma, kad dar tariamasi dėl susitarimo teksto, o galutinį sprendimą dėl sutikimo su pasiūlytomis sąlygomis priims WGA nariai. „Niekas neturėtų grįžti į darbą, kol Gildija neduos konkretaus leidimo. Iki tol vis dar streikuojame. Tačiau nuo šiandien stabdome WGA piketus“, – pažymima laiške.

Tūkstančiai scenaristų rašiklius sudėjo gegužės pradžioje, reikalaudami, be kita ko, geresnio darbo užmokesčio, didesnių honorarų už populiarių programų sukūrimą ir apsaugos, susijusios su dirbtiniu intelektu. Liepą prie jų prisijungė streikuojantys aktoriai.

Paskelbus žinią apie scenaristų ir studijų susitarimą, aktorius vienijanti profsąjunga SAG-AFTRA pasveikino WGA, tačiau pažymėjo, kad jos nariai savo streiką tęs, ir paragino studijas bei transliuotojus grįžti prie bendro derybų stalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.