Dainininkas neregys Aurimas svajoja apie šunį vedlį: „Norėčiau, kad jo vardas prasidėtų iš F raidės“

Dainininkas Aurimas Papečkys gimė aklas, tačiau jo optimizmo galėtų pavydėti kiekvienas. Gyvenimiška buitis, dalykai, kurie mums įprasti ir paprasti, Aurimui gerokai sudėtingesni. Didžiausias sunkumas – kliūtys kelyje: apšvietimo stulpai, naujos statybos, laiptai. Gyvenimas būtų gerokai lengvesnis, jei Aurimas turėtų pagalbininką. Šuo vedlys yra nepamainoma pagalba neregio kasdienybėje.

Aurimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Aurimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Aurimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Aurimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2023, 4:21 PM

„Jie stebuklingi yra tuo, kad gana ilgai yra treniruojami, net dvejus ar dvejus su puse metų. Su juo tu gali rasti sau reikiamus dalykus, išėjimus, įėjimus, liftus, laiptus, ir, be abejo, išvengti kliūčių.

Paprastai sakant, jeigu yra šuo vedlys, papildomai gauni 30 procentų regos. Toks ir klausimas toks: ar tu esi visai neregys, ar turi trisdešimt procentų plius? Tai didelis dalykas“, – šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. LNK laidoje KK2 pasakos Aurimas.

Lietuvoje žmonių, kurie treniruotų šunis vedlius, nėra. Todėl Aurimas susipažinti su draugu ir pagalbininku keliavo į Vokietiją. Išmokyti keturkojį padėti žmogui labai sudėtinga.

O ir tų, laimingųjų, kurie galės įsigyti šunį vedlį, laukia didžiulė atranka. Aurimas atranką praėjo, šunį vedlį gaus. Tačiau, aišku ne už dyką. Pagalbininkas kainuoja didžiulius pinigus, kurių Aurimas neturi. Valstybė tokių dalykų nekompensuoja ir nė kiek neprisideda.

„Toks šuo kainuoja nuo 30–50 tūkstančių eurų. Mes jau pradėjom lėšų rinkimo kampaniją. Pats buvau Berlyne ir pasirašiau sutartį su Berlyno šunų mokykla, kurie rengia šunis vedlius“, – pasakojo Aurimas.

Jei pavyks surinkti reikiamą pinigų sumą, Aurimo gyvenimas gerokai palengvės. Tiesa, su naujuoju draugu dainininkas turės bendrauti vokiškai, nes šunys supranta tik tą kalbą, kuria yra mokomi. Aurimas tiki, kad svajonė išsipildys, savo keturkojį vedlį jis jau matė, susipažino.

„Norėčiau, kad jo vardas prasidėtų iš F raidės, tada žinau, kokį duočiau – Freedom. Tai yra laisvė, nepriklausomybė, nes šuo tą ir suteikia“, – vilisi Aurimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.