Kitokia princesės Dianos istorija filme „Spencer“: stingdanti įtampa, kuri užkrės kiekvieną žiūrovą

Princesė Diana buvo užkariavusi viso pasaulio širdis, tačiau pasisukus kalbai apie karališkąją šeimą, čia pažeidžiama, išskirtinio grožio moteris gerbėjų turėjo kur kas mažiau.

 Princesė Diana.<br>Damir Sagolj/Scanpix nuotr.
 Princesė Diana.<br>Damir Sagolj/Scanpix nuotr.
Kristen Stewart vaidina princesę Dianą.<br>Image supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Kristen Stewart vaidina princesę Dianą.<br>Image supplied by Capital Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 2:33 PM, atnaujinta Oct 7, 2023, 2:36 PM

Būtent tą atskleis ir puikiai kritikų įvertintas, tačiau kitą tiek monarchų šeimos, tiek ir pačios Dianos paveikslą piešiantis „Šeštadienio gero kino vakaro“ filmas, pavadinimu „Spencer“.

Įdomu tai, kad pagrindinį vaidmenį juostoje sukūrė „Saulėlydžio“ sagos žvaigždė Kristen Stewart. Žiūrovai bus priblokšti, kaip tiksliai aktorė pakartos princesės Dianos manieras, ir kaip stipriai primins ją savo išvaizda.

Veiksmas filme, kurį išvys žiūrovai, vyks per 1991-ųjų Kalėdas, ir tetruks tris dienas. Tačiau tik ne Dianai – kiekviena su karališkąja šeima praleista sekundė, moteriai, rodos, užims visą amžinybę.

Tą pastebi ir visas karališkosios šeimos personalas, su kuriuo moteris leidžia kur kas daugiau laiko, nei su monarchais.

Asmeninė Dianos stilistė princesei nuolat primena, kad viskas, ką karališkoji šeima apie ją atsimena ir vertina, yra jos grožis, tad ji nė už ką neturėtų to paleisti. Tuo tarpu vyriausiasis virtuvės šefas, Dianai ruošiantis specialius desertus, neslėpė – prie jos karališkoji šeima iš tiesų kardinaliai pasikeičia. Tampa kur kas rimtesnė, atsargesnė, nebejuokauja...

Tačiau, nori nenori, kyla klausimas – kas ko bijo labiau? Princesė monarchų, ar jie – jos, turinčios tokį didžiulį žiniasklaidos susidomėjimą?

Kritikos šeimai juostoje negaili ir pati Diana – moteris įsitikinusi, kad monarchai perdėtai įsikibę praeities, o toks dalykas kaip ateitis, jiems išvis neegzistuoja. Negana to, ji neslėpė, kad būdama su jais, ji kas kartą jaučiasi taip, tarsi būti minų kupiname lauke. Šeima, tuo tarpu, stebi kiekvieną Dianos žingsnį. O tiksliau – net ir kąsnį...

Filmo žiūrovai išvys ir tai, kaip tiksliai pavaizduoti Dianos ir tuomet dar tik princo Charleso santykiai.

Per 1991-ųjų Kalėdas princesė žinojo ne tik tai, kad jos vyras mezga romaną su sena meile Camilla Parker Bowles, bet ir baisėjosi jo sprendimu tiek jai, savo žmonai, tiek ir meilužei dovanoti identiškus perlų karolius. Vis labiau Dianos galvoje mezgasi mintis jos nemylintį princą palikti, tačiau, kaip į tai gali reaguoti ir taip prieš ją nusitekusi karališkoji šeima?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.