„Lietuvos talentuose“ – netikėtas gimnasčių pasirodymas: „Jūs nešate labai gražią žinią“

Šį vakarą žiūrovus prie ekranų suburs visai šeimai skirtas TV3 projektas, atskleidžiantis gabiausius mūsų šalies žmones – „Lietuvos talentai“. Parodyti savo sugebėjimus visai šaliai išreiškė norą daugybė gimnastų. Tačiau šioje laidoje žiūrovai išvys sportinės gimnastikos grupę „Skrydis“, kuri nuo kitų stipriai išsiskirs. Talentingos gimnastės į sceną žengia su didele misija.

„Lietuvos talentuose“ – netikėtas gimnasčių pasirodymas: „Jūs nešate labai gražią žinią“.<br> TV3 nuotr.
„Lietuvos talentuose“ – netikėtas gimnasčių pasirodymas: „Jūs nešate labai gražią žinią“.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
 Projekto akimirka.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 8, 2023, 11:13 AM, atnaujinta Oct 8, 2023, 11:15 AM

Viena iš „Skrydis“ komandos narių – ypatinga mergaitė, kitaip dar vadinama „saulės vaiku“. Nikita Marija turi Dauno sindromą, o į projektą ją atlydėjo mama. Moteris atstovauja Dauno sindromą turinčius žmones Lietuvoje ir yra žmonių su Dauno sindromu asociacijos direktorė.

Šiuo pasirodymu gimnastės ne tik siekė parodyti, kaip mergaitės šoka, sportuoja ir kiek daug jos gali. „Skrydis“ į projektą atėjo su didele misija – visai Lietuvai atskleisti, kad visi, turintys Dauno sindromą, į mūsų visuomenę gali būti priimami lygiai taip pat, kaip bet kuris kitas žmogus.

„Mergaitės, kurios sportuoja su ypatingos raidos vaikais, tame tarpe ir su turinčiais Dauno sindromą, daro tą nuo ketverių metų. Priimti į savo ratą tokius vaikus joms nebeatrodo keista. Grupės narės tiesiog būna kartu, treniruojasi, bendrauja. Tikiuosi, kad scenoje joms pavyks parodyti rezultatą, dėl kurio jos tiek dirbo. Jei „saulės vaikai“ nėra atstumiami, jie gali viską“, – įsitikinusi Nikitos Marijos mama.

Nikita Marija aktyviai sportuoti pradėjo nuo devynerių metų, o prie „Skrydžio“ komandos prisijungė šiais metais. Kitos gimnastės negaili mergaitei komplimentų ir tikina, kad su ja labai malonu draugauti. Nikita Marija – labai draugiška, visuomet šypsosi bei palaiko kitas gimnastes.

O šiam sekmadieniui Vasilisa, Kamilė, Natalija, Adrijana ir Nikita Marija paruošė ypatingą gimnastikos pasirodymą su akrobatikos elementais! Deja, bet scenoje pasirodyti visoms penkioms, joms sutrukdė netikėtas įvykis. Likus dienai iki pasirodymo, Vasilisa patyrė traumą namuose – susilaužė koją...

Tačiau nepaisant to, jau dabar galime atskleisti, kad projekto teisėjai ir publika bus sužavėti – gimnasčių pasirodymas nepaliks abejingų!

„Merginos, jūs esate šaunuolės. Tai, ką jūs padarėte, buvo labai gražu. Jūs nešate labai gražią žinią. Džiaugiuosi, kad čia esate“, – komplimentų talentingoms mergaitėms negailėjo teisėjas Justinas Jankevičius, o ką pasakys Inga Jankauskaitė ir Marijus Mikutavičius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.