Dizaineris E. Rainys prisiminė karjeros pradžią: „Paimami bendrabučio raktai ir lauk pro duris, tavęs niekam nereikia, tiesiog išeini į gatvę“

„Jeigu matau talentingą, gabų žmogų, visada skatinu nelikti Lietuvoje, kai bebūtų gaila. Labai myliu Lietuvą, žiauriai myliu, esu didelis patriotas, bet talentingam žmogui mados sferoje tai yra per daug maža šalis, per maža rinka“, – jau šį pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ teigs dizaineris Egidijus Rainys.

Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 11:44 AM

Pasak vyro, galima kurti ir Lietuvoje, tačiau lubos – labai žemos.

„Iki jų pakilus paskui tenka trankyti galvą į tas lubas. Galima pagalvoti, kad taip sakau norėdamas atsikratyti konkurentais. Bet iš tikrųjų aš linkiu, kad talentingi žmonės išplauktų į platesnius vandenis. Jeigu jie bus sėkmingi didelėje šalyje, kažkur užsienyje, bus sėkmingi tuo pačiu ir Lietuvoje“, – buvo įsitikinęs dizaineris.

„Baigi Dailės akademiją, gauni diplomą į rankas, iš tavęs paimami bendrabučio raktai, vienoj rankoj – krepšys, kitoj – siuvimo mašina. Ir pro duris, lauk. Ir tavęs niekam nereikia, tiesiog išeini į gatvę“, – karjeros pradžią prisiminė E. Rainys.

Prieš mėnesį vyko vienas geidžiamiausių rudens renginių. Mados ir gyvenimo būdo žurnalas „L‘Officiel Lietuva“ tradiciškai surengė vakarėlį, kuriame pristatė naujausius žurnalo numerius skirtus moterims, ir vyrams.

Šventiškai pasipuošę nuomonės formuotojai, televizijos žvaigždės, aktoriai, atlikėjai ir visuomenės veikėjai rinkosi sostinės centre esančioje aikštėje, kur dangoraižių apsuptyje buvo pristatyta ir nauja dizainerio Egidijaus Rainio kolekcija.

Iki jos pristatymo likus vos pusvalandžiui, dizaineris Egidijus Rainys neslėpė jaudulio. Prieš gerą dešimtmetį įspūdingi renginiai vykdavo kone kas savaitę, dabar jų vos vienas kitas, o suskaičiuoti dizainerius, pristatančius savo kolekcijas, pakaktų vienos rankos pirštų. Pasak Egidijaus, taip yra todėl, kad pristatyti kolekciją brangu ir visiškai neapsimoka, kainuoja ne tik finansine prasme, sugaištama daug laiko ir patiriama dar daugiau daug streso.

Taip skaičiuodamas Egidijus nieko nepagražina. Kad kolekcijos pristatymas taptų įspūdingu reginiu, pusšimčio žmonių komanda – modeliai, plaukų stilistai, makiažo meistrai ir asistentai dirbo iki paskutinės akimirkos. Atrodo, viskas sustyguota iki smulkmenų. Tačiau prieš renginį Egidijus prisipažins sukantis galvą dėl tokių dalykų, apie kuriuos nė neįtartumėte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.