„Lietuvos talentuose“ sužibo rašytojas Martynenko: „Žmonėms, kurie patiria labai daug kančių, nelieka nieko kito, tik juokas“

Šį sekmadienį žiūrovus prie ekranų tradiciškai pakvies TV3 projektas „Lietuvos talentai“. Šou metu pasirodys pačių įvairiausių gabumų savininkai, norintys atsiskleisti visai šaliai. Vienas tokių – aktorius, poetas ir atlikėjas Marius Povilas Elijas Martynenko. Ar netikėtam žinomo vyro talentui teisėjai pasakys „taip“?

Rašytojo Martynenko pasirodymas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Rašytojo Martynenko pasirodymas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Rašytojo Martynenko pasirodymas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Rašytojo Martynenko pasirodymas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 10:44 AM

„Žmonės ateina į projektą ir bijo apsijuokti. Dabar tai yra mano tikslas“, – prieš lipdamas į sceną laidos vedėjams Mindaugui Stasiuliui ir Mindaugui Rainiui sakys M.P. E. Martynenko.

30 metų šou dalyvis scenoje bandys atsiskleisti kaip komikas. Ne vieną išbandymą patyręs menininkas sako, kad juokas jam padeda ištverti likimo siunčiamas nelaimes. Viena iš tokių įvyko prieš pusantrų metų, kai vyras neteko vienos akies.

„Neturiu išankstinio scenarijaus, kaip reaguoti į visus gerus ar blogus dalykus. Nežinau, kaip reikia su tuo susitaikyti.

Tarsi tai būtų bausmė, karminis atpildas ar kažkas tokio. Tai tiesiog atsitiko – nesijaučiu kažkieno nuskriaustas. Galima sakyti, kad netekau akies, bet galima sakyti, kad numečiau svorio – beveik 8 gramus“, – sakė „Lietuvos talentai“ dalyvis.

Rašytojas daug laiko praleido ligoninėse. Būdamas 3 metų, jis susirgo pirmo tipo diabetu, todėl net keletą kartų yra patyręs, ką reiškia atsibusti po komos: „Aplinkui būdavo daug mirštančių ir didelius skausmus patiriančių žmonių. Bendraujant su jais supranti, kas yra siaubingos situacijos.

Teko savanoriauti kalėjimuose, vaikų onkologiniame skyriuje ir pačiam gulėti psichiatrijos ligoninėje. Pastebiu, kad žmonėms, kurie patiria labai daug kančių ir išbandymų, nebelieka nieko kito, tik juokas. Tai yra labai stiprus dalykas, todėl į juoką žiūriu kaip į būdą kalbėti apie tai, kas mus gąsdina.“

Scenoje Elijas juokauja apie viską, tačiau svarbiausia jam neįžeisti artimiausių žmonių. Jis bando pasijuokti iš to, kas yra skausminga, atrodo tamsiausia ir nuo ko norėtųsi pasitraukti. Dažniausiai tai būna kritika jo asmeniui.

„Scenoje esu nuogas ir pažeidžiamas. Vienas geriausių dalykų, ką gali padaryti žmogui, tai jį prajuokinti. Jeigu vienas, du ar trys žmonės nusijuoks – man jau gana“, – interviu metu sakė šou dalyvis.

O kaip rašytojo pasirodymą įvertins teisėjai?

„Jūs esate juokingas vyras. Kai pamatai žmogų su akies raiščiu, galvoji, kad jis kalbės apie savo akies raištį. O tada jūs pradedate pasakoti ir būna juokinga. Fantastika“, – sakė teisėjas Justinas Jankevičius.

„Pirmą kartą matau taip inteligentiškai kalbant apie tokius nešvankius dalykus. Pamenu, kažkada jus mačiau, ir man vėl įdomu jus matyti visai kitame amplua“, – komentavo Marijus Mikutavičius.

„Esu skaičiusi jūsų tekstus ir jie mane sutraiškė tokiu atvirumu... Tas atvirumas yra tokio lygio, kad man jis labiau skaudus nei juokingas“, – pridūrė Inga Jankauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.