Spalvingas V. Kaniušonio gyvenimas: nuo darbo Švedijoje, badavimo ir „netyčia“ gautų vaidmenų ryškiausiuose filmuose

Tokiuose filmuose kaip „Lošėjas“ ar „Piktųjų karta“ suvaidinusį Vytautą Kaniušonį be jokios abejonės būtų galima vadinti vienu iš populiariausių bei režisierių geidžiamiausių aktorių Lietuvoje. O jau netrukus jį išvysime ir dar viename Emilio Vėlyvio seriale, „Kas būtų, jeigu nebūtų mėnulio“.

 Vytautas Kaniušonis.<br> Lrytas.lt archyvas.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Lrytas.lt archyvas.
Filmo kūrėjų nuotr.
Filmo kūrėjų nuotr.
Filmo kūrėjų nuotr.
Filmo kūrėjų nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
 Vytautas Kaniušonis.<br> Organizatorių nuotr.
Vytautas Kaniušonis.<br> lrytas.lt archyvas.
Vytautas Kaniušonis.<br> lrytas.lt archyvas.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 1:55 PM, atnaujinta Dec 6, 2023, 2:00 PM

Tačiau nors esame įpratę matyti Vytautą kine, TV3 laidoje „Gero vakaro šou“ jis atskleidė ir ne visiems girdėtų savo asmeninio gyvenimo detalių. O iššūkių čia netrūko niekuomet… „Juos arba perlipi, arba palūžti“, – sako jis ir praskleidžia savo įvairiausių spalvų kupino gyvenimo užkulisius.

Ne daug kas žino, bet prieš tapdamas aktoriumi, V. Kaniušonis turėjo ir kitokių svajonių – norėjo tapti poetu. Vis dėlto stojamųjų egzaminų į universitetą metu, jam koją pakišo vokiečių kalbos egzaminas. Teko rinktis kitą kelią – taip netikėtai jo gyvenime atsirado aktorystė. O kodėl V. Kaniušonio mokslai, kitaip nei kitų, tęsėsi net 13 metų, žiūrovai sužinos laidoje.

Vėliau gyvenimas V. Kaniušonį nubloškė net… į Švediją. O įdomiausia tai, kad kaip pasikeitė V. Kaniušinio gyvenamoji vieta, taip kardinaliai pasikeitė ir jo paties veikla – aktorystei nebeliko vietos.

„Ten buvau didmenininkas – prekiavau linu. Pirkdavau Lietuvoje liną ir parduodavau jį Švedijoje. Tiesa, iš pradžių į Švediją išvažiavau todėl, kad planavau jų teatro mokykloje studijuoti režisūrą. Pusę metų pastudijavau, bet taip ir liko…“ – pasakojo jis ir pridės, kad visą gyvenimą kovoja su nepastovumu.

Tiesa, siekdamas pragyventi, Švedijoje V. Kaniušionis išbandė ir kitokius darbus. Vienas iš jų – nors ir trumpalaikis – pozavimas dailės instituto studentams. Tiesa, iš pradžių aktorius nė nenutuokė, kad pozuoti teks visiškai nuogam…

O štai grįžęs atgal į Lietuvą jis jau netrukus gavo vaidmenį garsiajame režisieriaus Igno Jonyno filme „Lošėjas“. Tą prisiminęs, V. Kaniušonis šypsosis, mat ir čia pakliuvo… netyčia.

„Tuo metu buvau labai storas – svėriau gal 110 kilogramų. Ant pilvo netgi galėjau laikyti rankas! Tačiau įdomiausia, kad tuo metu buvau vegetaras… Būti vegetaru nebuvo lengva – buvo ir picų, ir visko. Svarbiausia, kad tik nebūtų mėsos. Pamenu, man pasakė, kad viskas tvarkoje – su filmu galime pabandyti. Bet reikės numesti svorio. Režisierius sakė: „Tavo personažas gyvena ne taip gerai, kaip tamsta“, – dabar jau su šypsena pasakojo V. Kaniušonis.

Ir nors kai kam atrodytų, kad svorį mesti – labai sunku, aktorius tikins priešingai. Dažnu atveju, anot Vytauto, svorio priaugti yra netgi sunkiau. Tuo tarpu badauti aktorius teigs netgi mėgstantis… O kiek daugiausiai dienų V. Kaniušonis yra badavęs, ir kiek kilogramų per šį laiką jam pavyko atsikratyti, išgirsite laidoje.

Šį vakarą V. Kaniušonis prabilo ir apie bendravimą su E. Vėlyviu, bei kaip ruošėsi savo vaidmeniui filme „Piktųjų karta“. Netikėtais savo linkėjimais laidoje pasidalins ir kartu su Vytautu itin intymioje scenoje suvaidinusi aktorė Toma Vaškevičiūtė.

Ji ne tik papasakos, kaip tokios intymios scenos filmuojamos, bet ir girs V. Kaniušonį – Toma pripažins esanti didžiulė jo talento gerbėja.

„Visą gyvenimą liksiu dėkinga už tokią didelę pagarbą moteriai – partnerei – tokioje sunkioje scenoje. Prisimenu daug šiltų pokalbių ir nuostabią partnerystę. Labai ačiū, kad kuri, kad esi. Tave visuomet prisimenu labai šiltai“, – pasakojo ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.