Ieva Voveris prabilo, kiek kainuoja gyvenimas Amerikoje: „Mūsų šeima maistui išleidžia apie 5000–6000 dolerių“

Lietuvis ir dykumoje užaugins pomidorus – toks posakis buvo prigesęs, bet ketvirtadienio vakarą į LNK laidos „Bučiuoju. Rūta“ studiją susirinkę svečiai tikins, kad lietuviai nepraradę savo darbštumo ir pasidalins savo emigracijos istorijomis bei papasakos, kodėl vis dėlto grįžo į Lietuvą.

Ieva Voveris.<br>Lrytas.lt koliažas.
Ieva Voveris.<br>Lrytas.lt koliažas.
Ieva Voveris.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Ieva Voveris.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Ieva Voveris.
Ieva Voveris.
Ieva Voveris.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Ieva Voveris.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 2:43 PM

Lietuvė Karolina dabar sėkminga verslininkė, tačiau savo karjerą pradėjo JAV, kur išvyko iškart po mokyklos baigimo. Ji prisipažįsta nemokėjusi kalbėti angliškai, tad pirmieji darbo pokalbiai priminė komediją: „Aš tik linksėdavau galva, sakydavau „yes“ ir bandydavau apsimesti, kad kažką suprantu.“

Karolina pradėjo dirbti padavėja ir pakeitė net 28 darbus, mat ieškojo tokio, kur gerai mokėtų ir būtų smagu dirbti.

„Sugebėdavau užsidribti po 5000–6000 dolerių vien iš arbatpinigių, o po kurio laiko įsigijau namą su baseinu ir prabangų automobilį“, – apie prabangų gyvenimą JAV šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakos emigrantė ir atskleis kaip jai tai pavyko.

Savo svajonėmis apie Holivudą tėvus gąsdinęs Mantas Tautvaišas šiandien didelių grožio namų savininkas. Žvaigždžių plaukų stilistu vadinamas Mantas visuomet svajojo tapti garsiu aktoriumi, tačiau, patekęs į muzikinį televizijos projektą, jis suprato, kad šukuoti plaukus jam sekasi geriau nei vaidinti.

„Pamenu, projekto stilistė nespėjo sušukuoti visų dalyvių ir aš pasisiūliau susišukuoti pats. Jai labai patiko rezultatas ir paprašė manęs sušukuoti visus likusius vaikinus. Taip netyčia užsimezgė mano plaukų stilisto karjera, nors prieš tai nieko bendro du tuo neturėjau“, – pasakojo Mantas Tautvaišas, savo karjerą tęsęs Londone, kur įsidarbino lietuviškame grožio salone. Jis neslepia, kad lietuviai mokėjo mažai, o dirbti reikėjo tarsi už tris.

Saulėtoje Floridoje, Amerikoje, jau penkerius metus savo gyvenimą iš naujo kuria garsus šokėjas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas Andrius Butkus. Nors prieš dešimtmetį šokėjas buvo didžiulė žvaigždė, dalyvavo kone visuose šokių projektuose, dainavo su grupe „Džentelmenai“, vedė populiarias televizijos laidas, už Atlanto jis išvyko kaip pats sako, nenorėdamas perdegti.

Dabar Andrius toli nuo televizijos ir šou verslo. Floridoje jis moko šokti senjorus, dalyvauja šokių čempionatuose, o uždarbis – dvigubai didesnis.

Žinoma nuomonės formuotoja, buvusi „Olialia“ pupytė Ieva Voveris jau dešimtmetį gyvena Čikagoje. Čia ji atsidūrė ištekėjusi už verslininko Andriaus, kuris turėjo vadinamąją žaliąją kortą.

„Neslėpsiu, sulaukiu komentarų, kad gera man gyventi, mat nieko neveikiu, tik vyro pinigus leidžiu. Tegu žmonės galvoja ką nori, nesiruošiu teisintis, bet veiklos turiu labai daug“, – apie gyvenimą JAV ir komentarus pasakojo Ieva.

500 kvadratinių metrų namai, galingi automobiliai, įspūdingos kalėdinės dekoracijos, trys vaikai – Ievos gyvenimas Čikagoje tarsi iš amerikietiško kino filmo.

Ir Andrius, ir Ieva neslepia, kad ne viskas Amerikoje puiku. Neįtikėtinai sunku gauti sveiko maisto, mat amerikiečiai valgo siaubingai.

„Didžioji dalis amerikiečių valgo gruzdintą vištieną, gruzdintas bulvytes ir visa tai mirko kečupe“, – pasakojo Andrius.

Ieva Voveris sakė, jog dėl sveiko maisto važiuodavusi 4 valandas į kitą valstiją, kad nusipirktų organiškų produktų iš ūkininkų.

„Geras sveikas maistas kainuoja brangiai. Mūsų penkių asmenų šeima maistui išleidžia apie 5000–6000 dolerių per mėnesį“, – šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ pasakos Amerikos lietuvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.