Gerdos Žemaitės ir Gintarės Armalės projekte – akivaizdūs laidos vedėjas sugraudinusios, dešimt vaikų užauginusios Sigutės pokyčiai

„Sigutė – labai nuoširdi, jautri, geros širdies moteris, užauginusi dešimt vaikų. Norėjome jai padovanoti vieną išskirtinę dieną, kurioje būtų viskas jai ir apie ją“, – taip youtube kanale įgyvendinamo projekto „Nes aš to verta“ dalyvę pasakoja viena iš jo kūrėjų ir vedėjų Gerda Žemaitė.

 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
 Laidos akimirkos.<br> Asmeninio archyvo nuor.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 2, 2024, 9:30 AM, atnaujinta Jan 2, 2024, 9:31 AM

Sigutė, su jau dabar šviesaus atminimo vyru, susilaukė keturių dukterų. Kadangi tarp trijų vyresnių mergaičių ir jauniausiosios buvo nemažas metų skirtumas, daugiavaikei mamai kilo mintis į gausų būrį pasikviesti dar vieną mažylę.

„Žinojau, kad tada mažoji turės su kuo bendrauti ir žaisti, – sako projekto herojė, – Vyras mano minčiai neprieštaravo, tik paklausė, ar nebus per sunku rūpintis dar didesne šeima. Buvau tikra, kad susitvarkysiu“.

Taip Sigutės namuose apsigyveno be tėvų globos likusi mergytė. Dar tvarkant jos dokumentus paaiškėjo šokiruojantis faktas – globotinė ir biologinė dukra yra gimusios tais pačiais metais, mėnesį bei dieną!

„Jos augo lyg dvynukės. Institucijose tik stebėdavosi, kaip visi sesučių duomenys sutampa, bet pavardės skiriasi“, – šypsosi daugiavaikė mama.

Kai netikėtai mirė Sigutės vyras, jos namuose apsigyveno ir daugiau globojamų vaikų. Ji patikino, jog auginant mažuosius, nesvarbu – biologinius ar ne, iššūkių netrūksta, o juos spręsti padeda pokalbiai.

Moteris patikino esanti laiminga, nes gali dalintis gyvenimu su kitais, apkabinti, patarti, paglostyti.

„O daugiau nieko ir nereikia“, – neabejoja Sigutė.

Būrį vaikų užauginusi „Nes aš to verta“ herojė filmavimo metu ne tik pati braukė ašarą, bet savo šiluma bei atvirumu sugraudino ir projekto organizatores.

Už dalyvių pokyčius atsakinga Gintarė Armalė pasidžiaugė, jog Sigutė ne tik išdrįso pasipuošti jei neįprasto stiliaus apranga, bet ir pirmą kartą lankėsi grožio salonuose, kur jai atliktas manikiūras bei pasirūpinta plaukais.

„Norėjosi prasmingo projekto. Tokio, kuris dovanotų įvairias negandas, blogas patirtis išgyvenusioms moterims bent lašelį įkvėpimo, pasitikėjimo savimi, noro siekti aukštumų“, – taip youtube kanale pasirodžiusį projektą „Nes aš to verta“ pristato viena iš jo kūrėjų ir vedėjų Gerda Žemaitė.

Gražios iniciatyvos bendraautorė – verslininkė, televizijos laidų vedėja, moterų plaukų grožio besirūpinanti Gintarė Armalė.

Abi žinomos moterys įsitikinusios – tokių silpnosios lyties atstovių, kurioms reikalingas ne tik materialinis, bet ir moralinis palaikymas yra tikrai daug.

„Darbe kas savaitę filmuojame istorijas, kurių herojės yra patyrusios daug likimo smūgių. Tam, kad jos įkvėptų gaivesnį oro gurkšnį ir nuspręstų atkakliau siekti svajonių, kartais tereikia dėmesio bei tikėjimo, jog viskas įmanoma“, – neabejoja daugelį metų televizijos gelbėtoja dirbanti G. Žemaitė.

Jai pritaria ir anksčiau jau ne vieną socialinę iniciatyvą įgyvendinusi G. Armalė, pastebėjusi, jog apsilankymas grožio salone, nauja apranga, dovanų gautos gėlės moteris dažnai paverčia neatpažįstamomis.

„Vidinė šviesa gali atremti bet kokį išbandymą“, – neabejoja viena iš projekto „Nes aš to verta“ vedėjų ir kūrėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.