Per plauką mirtimi nesibaigęs įvykis oro uoste pakeitė V. Poderytės gyvenimą: privalo nešiotis du injektorius

Televizijos projektų prodiuserė Vaida Poderytė-Bernatavičė jau kurį laiką gyvena tarp dviejų šalių – moteris savo gyvenimą kuria tiek Lietuvoje, kurioje liko visi darbai, bičiuliai bei artimieji, tiek ir Italijoje, jau tapusia antraisiais namais.

 Elvinas Bernatavičius ir Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Elvinas Bernatavičius ir Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Elvinas Bernatavičius ir Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
 Elvinas Bernatavičius ir Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
Elvinas Bernatavičius ir Vaida Skaisgirė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
Elvinas Bernatavičius ir Vaida Skaisgirė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
Elvinas Bernatavičius ir Vaida Skaisgirė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
Elvinas Bernatavičius ir Vaida Skaisgirė.<br> Nerijus ir Gintarė nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vaida Poderytė-Bernatavičė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 6, 2024, 12:12 PM

TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ Vaida žiūrovams apie visa tai papasakojo plačiau. Ji prabilo tiek apie įtemptą gyvenimo ritmą ir dėl to kylančius iššūkius, tiek ir apie didžiausią gyvenimo meilę.

„Mūsų grafikas yra labai griežtas, aiškus ir su labai mažai interpretacijų – dvi savaitės Lietuvoje, dvi savaitės Italijoje. Kadangi mano sūnus Atas pusę laiko praleidžia su manimi, o pusę – su tėčiu, ir mokosi Lietuvoje, pagal tai ir susidėliojame“, – dalijosi Vaida.

Gyvendamas Italijoje, Vaidos vyras Elvinas Bernatavičius savo išrinktąją pirmą kartą pamatė televizijos laidoje, o tuomet parašė jai žinutę. Netikėta žinutė iš nepažįstamojo sudomino moterį – pora pradėjo bendrauti virtualiai. Viskas įvyko pandemijos metu, todėl susitikimui trukdė tuo metu galioję kelionių ribojimai. Vaida atskleidė, kuo ją labiausiai sužavėjo Elvinas ir kaip atrodė pirmieji jų pasimatymai.

„Galiausiai jis atvažiavo į Lietuvą, bet dėl pandemijos visos įstaigos buvo uždarytos. Laimei, tuo metu kai kurie Vilniaus viešbučiai pradėjo daryti vadinamus „restoranus dviem“ – patiekdavo maistą porai kambaryje. Todėl mūsų pasimatymai taip ir prasidėjo – tuščiame, uždarytame Vilniuje“, – priminė pašnekovė.

Praėjus vos kiek daugiau nei pusei metų, Elvinas žengė ir dar vieną žingsnį – Vaidai pasipiršo. Tarp dviejų šalių gyvenančiai porai teko rinktis, kur švęsti vestuves – Lietuvoje ar Italijoje, tačiau šiandien Vaida džiaugiasi, jog tam pora visgi pasirinko Italiją. Laidoje moteris prisiminė išskirtinę šventę ir papasakojo, kas vestuvių dieną sukėlė didžiausią iššūkį.

„Italijoje mums atsitiko kurioziška situacija. Tai metais buvo išskirtinai karšta vasara ir viskas iki paskutinio lašo buvo išdžiūvę. Tačiau būtent mūsų vestuvių dieną, per vestuvinį šokį, pasipylė lietus. Darant vestuves norėjosi „savos“ šventės – jokio madų šou. Todėl lietus suteikė tik dar daugiau žavesio. Žinoma, iš garbanų nieko neliko, bet tai buvo paprasta ir jauku“, – neseniai įvykusių vestuvių prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Dabar moteris dirba Lietuvoje, tačiau nuolat keliauja pas vyrą į Italiją. Laidoje ji papasakojo, kaip pavyksta viską suderinti ir kodėl dabar visur jaučiasi kaip namuose. Pasak Vaidos, nors iš šono gali pasirodyti, kad toks gyvenimas yra įdomus ir dinamiškas, tačiau iš tiesų tai vargina ir sukelia daugybę iššūkių.

Vaida išskirtiniame interviu atvirai papasakojo ir apie oro uoste nutikusį nemalonų įvykį – anafilaksinį (alerginį) šoką – kuris apvertė gyvenimą aukštyn kojomis.

„Iki šios dienos tai buvo viena baisiausių gyvenimo patirčių. Man daug metų yra tekę daryti sveikatos ir medicinos laidą, todėl žinau, kas yra anafilaksinis šokas, ir kad jis gali baigtis net mirtimi. Tą dieną, kaip įprastai, restorane suvalgiau krevečių, bet atvykus į oro uostą, man pradėjo kutenti veidą, niežtėti, ašaroti akys. Pajutau, kad jau nebepaeinu... Vyras skubiai iškvietė greitąją ir tik po daugybės vaistų ir adrenalino, mane galiausiai „atpumpavo“, – su siaubu įvykį prisiminė moteris.

Tačiau baisiausia, kad net ir po daugybės tyrimų, Vaida iki šiol nežino, kas tiksliai sukėlė šią stiprią alerginę reakciją, todėl dabar visada rankinėje su savimi turi du adrenalino injektorius.

„Po poros savaičių spaudoje skaičiau, kad vienas garsus virtuvės šefas užsienyje mirė būtent nuo anafilaksijos. Po to visada nešiojuosi adrenalino ampules ir visus apie tai informuoju, nes kitą kartą galiu nė nespėti nieko pasakyti...“ – laidoje pasakojo V. Poderytė-Bernatavičė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.