Per lėktuvo katastrofą su dukromis žuvo „Kobra 11“ aktorius: paskutinis įrašas buvo pranašingas

51 metų vokiečių aktorius Christianas Klepseris, žinomas Christiano Oliverio slapyvardžiu, ir jo dukterys Madita (10 m.) bei Annik (12 m.) žuvo per aviakatastrofą Karibuose, kur jie praleido Naujųjų metų šventes. Vienas ryškiausių Ch.Oliverio vaidmenų – detektyvas inspektorius Janas Richteris vokiečių TV serialo „Kobra 11“ („Alarm fur Cobra 11 – Die Autobahnpolizei“) 7-ojo ir 8-ojo sezonų serijose.

Per lėktuvo katastrofą žuvo žinomas garsus vokiečių aktorius: paskutinis įrašas buvo pranašingas.<br>lrytas.lt koliažas.
Per lėktuvo katastrofą žuvo žinomas garsus vokiečių aktorius: paskutinis įrašas buvo pranašingas.<br>lrytas.lt koliažas.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Asociatyvi nuotrauka.<br> 123rf nuotr.
 Ch. Oliveris.<br> IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
 Ch. Oliveris.<br> IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
 Ch. Oliveris su šeima.<br> Scanpix/ZUMAPRESS nuotr.
 Ch. Oliveris su šeima.<br> Scanpix/ZUMAPRESS nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 10:36 AM

Tragedija įvyko aktoriui privačiu lėktuvu grįžtant į JAV: orlaivis nukrito į vandenį beveik iškart po pakilimo. Vietos gyventojams pavyko rasti katastrofos vietą ir ištraukti aukų kūnus. Jie tai padarė baimindamiesi, kad lėktuvo nuolaužos kartu su žuvusiaisiais bus nuneštos į atvirą vandenyną.

Kartu su keleiviais žuvo ir lėktuvo pilotas Robertas Sachsas.

Per savo aktorinę karjerą Ch.Oliveris sukūrė ne vieną vaidmenį, jo filmografijoje – per 50 juostų, tarp jų – „Gerasis vokietis“ („The Good German“), „Spidas Reiseris“ („Speed Racer“), „Valkirija“ („Valkyrie“). Be to, jis neseniai filmavosi „Indianos Džounso“ paskutinėje dalyje „Indiana Jones and the Dial of Destiny“.

Likus trims dienoms iki tragedijos aktorius socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą su sveikinimu „iš rojaus“. „Linkėjimai kažkur iš rojaus! (...) 2024-ieji, mes ateiname“, – socialiniame tinkle rašė Ch.Oliveris.

Sausio 4-ąją šeima išskrido iš J.F.Mitchello oro uosto Bekijos saloje, priklausančioje Sent Vinsentui ir Grenadinams. Jie skrido į Sent Lusijos salų valstybę.

Apie 12 val., beveik iš karto po starto, lėktuvas nukrito į vandenį. Šią savaitę avarijos priežastys dar buvo tiriamos.

Vietos policija žurnalistams sakė, kad žvejai ir narai mėgėjai iškart po to, kai pasklido žinia apie lėktuvo katastrofą, ėmė ieškoti kūnų. Vandens gylis katastrofos vietoje yra apie 21 metrą.

Sent Vinsento naujienų portalas „Searchlight“ rašė, kad pirmieji lėktuvą aptiko žvejai. Narai nusileido į gelmę ir rado kūnus. Jie perdavė juos fermeriams, kurie paslėpė palaikus nuo pašalinių akių, kol atvyko pakrančių apsaugos tarnyba.

Policija pervežė kūnus į Sent Vinsento salą. Visi žuvusieji buvo atpažinti.

Pasak „Searchlight“, privatus lėktuvas buvo registruotas JAV ir priklausė pilotui R.Sachsui, amerikiečiui, kuris prieš kelerius metus persikėlė į Bekiją ir užsiiminėjo nardymu. Pirminiais duomenimis, skrydžio metu jis pastebėjo tam tikrų problemų, todėl susisiekė su dispečeriu ir pranešė, kad grįžta atgal į oro uostą. Po kurio laiko vietos gyventojai pranešė policijai, kad matė į jūrą krintantį kaip akmenį lėktuvą.

Ch.Oliverio šeima į Bekijos salą atvyko gruodžio 26 dieną. Jie planavo grįžti į JAV per Sent Lusiją, todėl į salą skrido privačiu lėktuvu.

Paskutinis aktoriaus filmas buvo Nicko Lyono režisuotas „Forever Hold Your Peace“, kuriame pagrindinį moters vaidmenį atliko Bai Ling. Ch.Oliveris buvo šio filmo prodiuseris. Paskutinės filmo scenos buvo nufilmuotos gruodžio 20-ąją.

„Mes daug metų kalbėjome apie tai, kad kartu sukursime filmą, ir pagaliau tai padarėme! Ačiū, kad buvai nuostabus kolega, aktorius ir draugas“, – paskutinę filmavimo dieną socialiniame tinkle rašė N.Lyonas.

Viena pirmųjų žinutę apie Ch.Oliverio mirtį parašė jo kolegė Bai Ling: „Tai buvo mūsų pirmas ir paskutinis bendras filmas, man labai patiko su juo dirbti. Jis buvo toks mielas, toks darbštus, toks drąsus aktorius ir nuostabus, švelnus žmogus. Tiesiog taip liūdna.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.