Mantas Jankavičius prakalbo apie naują patirtį: „Viskas įmanoma ir tampa lengva, kai dirbi su profesionalais“

Naujajame „Go3“ seriale „Šiukšlyno žmonės“ pagrindinis vaidmuo teko dainininkui ir aktoriui Mantui Jankavičiui. Jam teko nelengva užduotis ne tik perteikti pagrindinio herojaus Mato, jau subrendusio vyro asmenybę, bet ir pirmą kartą dalyvauti serialo filmavime. Pasak Manto, viskas įmanoma ir tampa lengva, kai dirbi su profesionalais.

Fotosesijoje<br>A.Solomino nuotr.
Fotosesijoje<br>A.Solomino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-17 15:35

Kas buvo sudėtingiausia filmuojantis seriale?

„Aš niekada nesu filmavęsis seriale, man tai naujas žanras. Sudėtingiausia susitaikyti su tuo, kad čia yra greitas tempas ir dažnu atveju nėra laiko pakartoti kadrą. O aš esu perfekcionistas, tad man reikėjo nuleisti savo perfekcionisto kartelę ir susitaikyti su tuo, kad galbūt kažkur ir nesuvaidinau tobulai“, – apie iššūkį pirmą kartą filmuojantis seriale, pasakoja M. Jankavičius.

E. Malūko knygoje pagrindinis herojus – Matas vaizduojamas tik vaikystėje ir paauglystėje, serialas pratęsią šią istoriją. Jums teko nelengva užduotis, sukurti jau subrendusio Mato vaidmenį. Kaip tai darėte, kas Jums padėjo?

„Šis vaidmuo buvo labai toks savotiškas ir man sudėtingas. Knygoje tu skaitai apie tuos mažus personažus, kada Matas buvo vaikas, kada buvo paauglys ir tau piešiasi visas paveikslas. O serialo ekranizacijoje tu turi sukurti naują paveikslą iš to, kas jau buvo. Koks galėtų būti tas Matukas, kuris buvo mažas, kai dabar jam jau keturiasdešimt? Čia didžiausias iššūkis ir man, ir režisierei. Man labiausiai aktualus buvo mažojo Mato vaidmuo. Stebėjau kaip aktorius Elijas (Malinauskas) atlieka šį vaidmenį. Tai labiausiai nuo to ir atsispyriau. Elijas, kuris ir iš savęs atrodo toks labai išlaikytas, kūrė kuklaus, nekalbaus, kartais tiesmuko ir kiek gruboko Mato vaidmenį. Mano vidinis Mantas yra visai priešingas, man patinka būti ekspresyviam, o čia man reikėjo šiek tiek sumažinti savo ugnelę ir realiai reikėjo būti, per daug nevaidinant“, – įkvėpimo šaltinį atskleidžia M. Jankavičius.

Ar Jums padėjo kiti kolegos, aktoriai? Kaip sekėsi su jais dirbti filmavimo aikštelėje?

„Kolegas, su kuriais teko dirbti aš labai gerbiu ir vertinu. Man buvo nuostabus dalykas, kad šiame seriale buvo surinkta pačių talentingiausių aktorių komanda. Tiesą sakant, dabar ir prieš daug metų, filmuojant „Tadą Blindą“, pats siužetas ir kinematografiniai dalykai man neužsilieka ilgai, o užsilieka santykiai su žmonėmis. Ir „Šiukšlyno žmonėse“ susipažinau su nuostabiais žmonėmis, kurie labai paprasti ir šilti. Nepaisant to, kad gyvenime matomės pirmą kartą, jų paprastumas ir profesionalumas leido lengvai daryti dalykus, kuriuos turėjom daryti, nebuvo jokios įtampos, kažkokio nejaukumo. Aktorė Indrė (Patkauskaitė) nuostabus žmogus, tiesiog šiltas ir geras, su kuriuo pirmą dieną teko vaidinti vyrą ir žmoną, tokiose scenose visada būna tokio faino jauduliuko, bet aš labai džiaugiuosi, kad nebuvo tos įtampos fono. Aktorius Marius atviras, geras žmogus, lengva dirbti su tokiais žmonėmis, kuriuos aš laikau Dievo dovana. Viskas daug lengviau, kai dirbi su profesionalais“, – giria kolegas M. Jankavičius.

Apie iššūkius jau papasakojote, o kas buvo smagiausia filmuojantis seriale?

„Filmavome kelias scenas Rygoje. Važiavau ten, nežinodamas, kas manęs laukia. Atvažiavęs gavau naujausią Tesla mašiną. Man tikrai patiko šitas „žaisliukas“. Galėjau važinėti po gatves ir daryti ką noriu, sustoju prie sankryžos ir galiu žaisti ten tokį žaidimą, važinėju, maivausi. Man atrodo čia yra vienas įspūdingiausių dalykų būnant aktoriumi (juokiasi). Tu gauni galimybę būti kitam amplua. Kaip Mato vaidmuo – milijonierius. Tu gauni naujausius telefonus, laikrodžius, mašinas, pabūni prabangiuose vietose, ofisuose, būstuose. Tai tiesiog smagu“, – šypsodamasis filmavimo užkulisius prisimena M. Jankavičius.

Kokią žinutę siunčia jau suaugęs Matas?

„Aš manau, kad šis, knygos neaprašytas Matas, siunčia akistatą, pasižiūrėti, ką mes turime šiai dienai? Reikia prisiminti, kad serialo pradžia – gūdus devyniasdešimtieji, kai smurtas, korupcija, banditizmas ir kiti tokie pseudo-mafiniai reikalai tiesiog klestėjo. O šiandien tie patys banditai, kurie tuomet darė tokius dalykus yra sėkmingi verslininkai... Ir čia negalima taip vienareikšmiškai sakyti, kad visi. Yra ir tokių, kurie praėję šitą baisų laikmetį ir susidūrę su labais dideliais išbandymais tapo puikiais, dorais žmonėmis. Matas ir tampa tokiu žmogumi, kuris rodo, kad galima pasirinkti ir sąžiningą kelią“, – atvirauja M. Jankavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.