Komedijoje „Draugų lažybos“ M. Stonkui, J. Jankevičiui, A. Žiurauskui ir V. Krulikovskiui teko nusimesti drabužius

„Mane žiūrovai jau iš užpakalio pažįsta“, – juokiasi aktorius Mantas Stonkus. „Jiems reikėjo pasitempti“, – akį merkia aktorius Andrius Žiurauskas. „Režisierius užuodžia akimirką, kai esu storiausias“, – ironizuoja Justinas Jankevičius. „Nuogas kūnas yra laisvų minčių metafora“, – rimtai sako aktorius Valentinas Krulikovskis. Naujoje režisieriaus Justino Krisiūno komedijoje „Draugų lažybos“ ketvertukui teko pikantiškos scenos išmėginimas – jie visi turėjo nusirengti nuogi.

Filmo akimirkos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Filmo akimirkos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 10:56 AM

Vasario 16 dieną Lietuvos kino teatruose pasirodysianti nauja režisieriaus J. Krisiūno komedija „Draugų lažybos“ pasakoja vyriškos draugystės istoriją. Mokyklos draugai Karolis (M. Stonkus), Šampūnas (J. Jankevičius), Tankas (A. Žiurauskas) ir Princas (V. Krulikovskis) užsiknisę savo gyvenimuose.

Sėkmingas verslininkas Karolis įtaria žmonos Kotrynos (Gelminė Glemžaitė) neištikimybę, reklamų režisierius Šampūnas niekaip neišsirenka moters, su kuria norėtų būti, – eina nuo vienos merginos prie kitos. Tankas, nors ir kietas karininkas, gyvena su mama. Kiekvieną kartą, išvydęs moterį, jis suskystėja. Darbą praradęs trijų vaikų tėvas Princas su žmona laukiasi ketvirto kūdikio.

Gerai pasilinksminę klasės susitikime, o širdyje dar ir jausdami, kad reikia keisti savo gyvenimą, seni draugai susilažina. Pirmoji lažybų užduotis trikdanti – draugai turi išsirengti nuogai akimirksniu ir toje vietoje, kur tuo metu yra. Nepaisydami jokių aplinkybių.

„Vaidinu antrame J. Krisiūno filme ir antrą kartą teko apsinuoginti, – sako vienas iš filmo aktorių J. Jankevičius. – Atrodo, kad režisierius užuodžia labai tiksliai akimirką, kai būnu storiausias, taigi, tenka dėti šakutę į stalčių, mėnesį bėgioti ir sveikai valgyti. Negaliu pasakyti, kad variantas išėjo tobulas, tačiau, panašu, režisieriui tiko.“

Justinui atrodo, kad nuogumas yra pozityvus tada, kai yra į ką žiūrėti. „Aš savo žiūrovus saugau nuo perteklinės informacijos, na, gerai, gerai, kartkartėmis, per gimtadienį, troleibuse nusimetu drabužius“, – juokauja jis.

M. Stonkui apsinuoginti filme nebuvo sunku.

„Ką jau ten, aš ant arklio nuogas kino aikštelėje esu jojęs, pereiti nuogam per biurą – man antradienis, – juokiasi ir prisimena socialiniuose tinkluose dar 2008 metais įkeltą savo videoįrašą, kur jo nuogas užpakalis gerai matėsi. – Gali būti, kad žmonės mane jau iš užpakalio atpažįsta.“

Kad ir koks laisvas žmogus atrodytų, pirtyje Mantas nuogai neišsirengia. Nebent ten atsidurtų su mylima moterimi – Gelmine, kuri komedijoje vaidina neištikimą jo personažo žmoną. Yra ir dar viena, kurioje visiškai nuogas Mantas atsidurti negalėtų, – teatro scena.

„Nuogumas teatro scenoje mane trigerina, – prisipažįsta. – Bet jei yra aktorių, manančių, kad dėl meno galima nusiplėšti drabužius ir parodyti viską, ką Dievulis tau davė, tebūnie“, – jis sakė.

O štai trečiajam ketvertuko aktoriui, „Auksinio scenos kryžiaus“ laimėtojui V. Krulikovskiui, teatro scenoje išsirengti nuogai teko. Jis tai padarė per Agniaus Jankevičiaus režisuotą spektaklį „Gronholmo metodas“. Aktorius įsitikinęs, jei nuogumas spektaklyje ar kine yra pagrįstas, aktoriui neturėtų kilti klausimų. Gal jis tik turėtų pagalvoti apie tai, kaip techniškai tai atrodys.

„Nusimesti drabužius neįprastoje vietoje yra iššūkis. Tai, be abejo, dažniausiai šokiruos aplinkinius, bet filme mūsų apsinuoginimas nebuvo ekshibicionizmo priepuolis, o lažybų sąlyga. Kine man tai – tarsi metafora apie žmogaus laisvę“, – sako aktorius ir priduria, kad visiškai nežino, kaip sureaguotų, jei kas realiame gyvenime pasielgtų taip, kaip pasielgė jo herojus.

„Mantui, Valentinui ir Justinui teko mane vytis, aš filme būsiu gražiausias“, – ironizuoja aktorius A. Žiurauskas, komedijoje suvaidinęs kietą, bet su moterimis visiškai bendrauti nemokantį karininką.

Apsinuoginti kine Andriui teko jau ne pirmą kartą. Jis įsitikinęs, jei nori papasakoti istoriją apie nuogai išsirengusius žmones, apsirengęs jos nepapasakosi. Be to, kino aikštelės komanda tokiais atvejais yra itin maža ir itin diskretiška.

„Per filmavimą visą laiką būni su chalatu, jį nusimeti tik tuomet, kai įjungiama kamera. Kai režisierius pasako „stop“, chalatas tą pačią akimirką atsiduria ant tavo pečių. Turiu pasakyti, kad nejauku tik pirmąsias penkias filmavimo minutes, paskui apsipranti ir tada jau tik nori, kad scena būtų greičiau nufilmuota“, – kino aikštelės subtilybes išdavė Andrius.

Komedija „Draugų lažybos“ Lietuvos kino teatruose – nuo vasario 16 dienos. Režisierius J. Krisiūnas, vaidina M. Stonkus, J. Jankevičius, A. Žiurauskas, V. Krulikovskis, G. Glemžaitė, Nijolė Narmontaitė, Milda Noreikaitė, Vytautas Kaniušonis, Aldona Vilutytė, Indrė Jaraitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.