Šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje turintis „Lietuvos balsas. Kartos“ dalyvis Manuel Nox: „Karjerą pradėjau kaip benamis“

LNK projekte „Lietuvos balsas. Kartos“ liko vos dvi aklųjų perklausų etapo laidos, kuriose dalyviai bandys užimti paskutines mokytojų komandose likusias vietas, kad su jais kartu galėtų keliauti į kitą etapą.

Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Filmavimo akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 12:20 PM

Sekmadienio laidoje išbandyti save projekto scenoje sieks ir išskirtinis duetas – vokalistas Manuel Nox ir būgnininkas Ash. Jie – puikiai roko pasaulyje pažįstami vardai, turintys šimtus tūkstančių gerbėjų ne tik Europoje, bet ir Amerikoje. Abu yra net trijų skirtingų grupių nariai, o jų gyvenime gastrolės po pasaulį – įprasta kasdienybė.

„Mums sunku net atsakyti, iš kokios šalies atvykome. Tiesą pasakius, net neturime nuolatinės gyvenamosios vietos ar tos, kurią galėtume vadinti namais – nuolatos koncertuojame, keliaujame po pasaulį, todėl tiesiog gyvename ten, kur tuo metu pasirodo mūsų grupė“, – pasakojo grupės nariai.

Nuo roko iki sunkiojo metalo – šis duetas pasirodo su trejomis skirtingo stiliaus muzikos grupėmis. Ir nors rokas yra mėgstamiausias grupės vokalisto Manuel Nox stilius, jis išduoda, kad jo muzikos kelionė prasidėjo operos scenoje. Vis tik roko muzika Manuel visada patiko labiau, bet nusprendus eiti šiuo keliu, jo gyvenime prasidėjo labai sunkus etapas.

„Visą gyvenimą žinojau, kad būsiu muzikantas. Viena mano šeimos dalis mane palaikė, tačiau kita – labai konservatyvi ir visiškai nepritarė mano pasirinkimui. Pamenu, kai man buvo aštuoniolika metų ir buvau pirmame koncertiniame ture, mano šeimos nariai pamatė mano koncertų įrašus ir paprašė, kad niekam nesakyčiau, kad esu jų šeimos narys, nes jiems buvo tiesiog labai gėda.

Bet būtent toks požiūris į mane man suteikė jėgų eiti savo atskiru keliu ir pildyti savo paties užsibrėžtus tikslus muzikoje“, – pasakojo Manuel Nox.

Ir nors dabar atlikėjas aktyviai koncertuoja, nusprendęs išeiti iš tėvų namų ir kurti savo muzikos karjerą, finansinės paramos iš šeimos negavo ir ne vieną mėnesį naujoje šalyje turėjo praleisti kaip benamis.

„Po mokyklos iš Los Andželo persikėliau gyventi į Londoną, turėjau vos du šimtus svarų. Vos pirmą dieną atvykęs tiesiog nuėjau į vieną iš barų ir nepastebėjau, kaip pinigai per porą valandų išgaravo. Neturėjau jokių santaupų, jokių draugų tame mieste, todėl turėjau rasti vietą, kur miegoti, todėl nuėjau į vieną iš parkų, susipažinau su ten gyvenusiais benamiais ir pasiūliau jiems sandorį: naktį jie leidžia apsistoti šalia jų ir saugo kol aš miegu, dieną aš koncertuoju ir iš uždirbtų pinigų atsidėkoju jiems maistu ir alkoholiu.

Ir nors galėtum pagalvoti, kad šita istorija labai liūdna, bet tuomet aš buvau labai laimingas, nes buvau laisvas ir galėjau nieko netrukdomas eiti savo muzikos keliu“, – apie neįtikėtinai sunkią savo gyvenimo pradžią pasakojo Manuel Nox.

Duetas patikina, kad ir dabar, atrodo, jog gyventų nuolatiniame nuotykyje, be jokios rutinos, pastovumo ar saugumo jausmo. Tačiau didžiulė meilė scenai ir noras savo pasirodymais džiuginti žmones – pagrindinė dueto varomoji jėga, dėl kurios nuolatinės kelionės ir gyvenimas skirtingose pasaulio vietose tampa ne sunkiu iššūkiu, o didele pramoga.

„Šis projektas Lietuvoje – taip pat dar vienas smagus nuotykis. Taip nutiko, kad keli mėnesiai iki projekto gavome pasiūlymą su grupe pasirodyti Lietuvoje viename iš futbolo stadionų. Ta energija, kurią pajutome būdami scenoje iš mus stebėjusių lietuvių, buvo neįtikėtina.

Supratau, kad tikrai noriu š šią šalį sugrįžti. Mums aprodė Kauną, Vilnių, Marijampolę, buvau sužavėtas šių miestų grožiu, todėl tik pamatęs, kad yra galimybė dalyvauti muzikiniame projekte, sakiau viskas – važiuojam“, – apie tai, kas atvedė į „Lietuvos balsas. Kartos“ projekto sceną, pasakojo Manuel Nox.

Išskirtiniu stiliumi pasižymintis vokalistas scenoje visuomet pasirodo su akiniais nuo saulės, tačiau jie nėra tik įvaizdžio dalis. Kodėl atlikėjas scenoje visada dėvi akinius ir kaip vieno iš turų metu Manuel sugebėjo uždegti turo autobusą – išgirsti „Lietuvos balse. Kartos“ bus galima jau šį sekmadienį, 19.30 val., per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.