Operos solistas Antanas Zakarauskas: „Nesu avėjęs aukštakulnių, bet teks“

Dvyliktasis „Muzikinės kaukės“ sezonas nenustoja stebinti. Jau šį vakarą ištikimiausių žiūrovų laukia dar dešimt naujų pasirodymų, kuriuos paruošė projekto dalyviai.

 Antanas Zakarauskas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Antanas Zakarauskas.<br> lrytas.lt koliažas.
Antanas Zakarauskas.
Antanas Zakarauskas.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
 Laidos akimirkos.<br> LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2024-02-17 11:38

Aktorius Andrius Bialobžeskis projekte iš pradžių jautėsi kiek nedrąsiai, tačiau šį šeštadienį atsiskleis visomis spalvomis. Jam teks įkūnyti muzikos legendą Elvis Presley.

„Bandysim, bandysim tą balsą kažkaip atkartot, tikrai nelengva užduotis, kadangi tikrai toks, kaip čia pasakyt, giliai minkštas balsas, su daug atspalvių, penkiasdešimt pilkų, tai tikrai sunki užduotis“, – pasakojo Andrius. Tačiau daugiametė patirtis kino ir teatro scenoje padės Andriui įsijausti į Presley vaidmenį visu šimtu procentų. Gausių plojimų negailės ne tik projekto kolegos, bet ir studijoje susirinkę žiūrovai.

„Labai, labai geras prisitaikymas, labai profesionalus, man gaila, kad žiūrovai nematė to žvilgsniuko, kai priėjo Andrius prie Dainiaus, tai buvo tiesiog genialu. Man atrodo, kad šį vakarą labai gera buvo girdėti, kad balsas suskambėjo iš tiesų, Andriaus balsas unikalus, jį labai sunku maskuoti, bet šį vakarą Andrius padarė taip, kad aš girdėjau Elvis Presley balsą, nuostabus darbas“, – Andriui sakė teatro kolegė, komisijos narė Toma Vaškevičiūtė.

Operos solistui Antanui Zakarauskui šis vakaras „Muzikinėje kaukėje“ įsiminė ilgam. Burtai lėmė, kad jam teks įkūnyti pačią Oną Valiukevičiūtę. Nors vaizdo įrašų rasti nelengva, Antanas ruošėsi iš to, ką pavyko atrasti ir pamatyti.

„Iššūkių daug, nes moteriško apavo nesu gyvenime avėjęs, labai sunku, mano avalynės dydis 46–47, galvojom, bus iššūkis, bet radom tokią avalynę. Balsą pagauti buvo nelengva, nes Onutė Valiukevičiūtė yra labai subtili, labai gražiai reiškianti mintį, kiekvienas gestas apgalvotas, mažai mosikuoja, o kur mosikuoja, labai tikslingai“, – apie pasiruošimą pasakojo Antanas Zakarauskas.

Antano pasirodymas pribloškė komisiją, tačiau projekto vedėjas Arnas Ašmonas pastebėjo, kad su Antanu kartu visą dainą dainavo projekto kolega Andrius Bialobžeskis.

„Fantastiška, kadangi Ona Valiukevičiūtė buvo mano kaimynė, tai man taip smagu buvo grįžti į vaikystės laikus, ir tiesiog Antanas nuostabiai, tiesiog fantastiškai visa tai padarė, tai tiesiog kosmosas, ačiū, Antanai“, – sakė Andrius Bialobžeskis. O Livija Gradauskienė pati ims ir sudainuos ištrauką iš Onos Valiukevičiūtės dainos. Projekto vedėjai, įvertinę komisijos narės galimybes dainuoti, kvies Liviją tapti „Muzikinės kaukės“ dalyve.

Paskutinis šeštadienio vakarą į sceną žengs jauniausias projekto dalyvis, devyniolikmetis Sidas. Jis taps Eltonu Johnu. Sidas iškart nutarė, kad ir dainuos, ir gros gyvai. „Mane tapatina su Eltonu Johnu, nes sėdžiu prie fortepijono ir dainuoju jo dainas, labai mėgstu Eltoną Johną. Nes kai jo pradėjau klausytis, supratau, jog noriu tapti muzikantu. Eltonas turi kitokį tembrą, mano vokalas skiriasi nuo jo, tai sunkiausia užduotis ir bus vokalinė“, – pasakojo Sidas.

„Visų pirma, tai noriu labai padėkoti už tai, kaip tu atlikai šią dainą. Fantastiška daina. Tau devyniolika metų, o tu turi kažkokio bagažo, pajutau ryšį, nes būna dienų, kai būna tiesiog liūdna, tai tokiomis dienomis norėčiau klausytis tavęs. Buvo labai gražu, labai paveiku, ačiū tau“, – sakė dainininkas Jeronimas Milius.

Pasirodė ir Liepa, kuri atliko Lady Gagos kūrinį, Dovi Mi taps Micku Jaggeriu, Šarūnas Januškevičius įkūnys Post Malone, aktorė Skaistė Vievesė tapo Irūna iš grupės „Mokinukės“, Keitė Arai įkūnys Alanis Morissette, o Monika Mėčiūtė – Miley Cyrus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?