Netikėtumas projekte „Lietuvos balsas. Kartos“: pergalės sieks legendinės grupės lyderis

LNK eteryje įvyks paskutinė „Lietuvos balsas. Kartos“ aklųjų perklausų etapo laida, kurioje netikėti duetai, trio ir grupės bandys atsukti tik jų balsus girdinčių mokytojų Vaido Baumilos, Gabrielės Vilkickytės, Beno Aleksandravičiaus ir Nomedos Kazlaus kėdes.

 Netikėtumas projekte „Lietuvos balsas. Kartos“: pergalės sieks legendinės grupės lyderis.
 Netikėtumas projekte „Lietuvos balsas. Kartos“: pergalės sieks legendinės grupės lyderis.
 Netikėtumas projekte „Lietuvos balsas. Kartos“: pergalės sieks legendinės grupės lyderis.
 Netikėtumas projekte „Lietuvos balsas. Kartos“: pergalės sieks legendinės grupės lyderis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2024, 2:29 PM

Kol vieni balsai projekte – unikalūs ir niekada negirdėti, kitus lengvai galėtų atpažinti visa Lietuva. Vienas tokių – legendinės roko grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderio Šarūno Mačiulio. Prieš beveik keturis dešimtmečius savo kelią scenoje pradėjusią grupę labiausiai išgarsino milijonus kartų perklausyti hitai „Poliarizuoti stiklai“, „Medžiai be lapų“, „Aloyzas“, „Stasė“, „Aš noriu“, „Festivalis“ ir „Traukinys“. Tačiau šį kartą, Šarūnas Mačiulis į sceną žengs ne kaip rokeris, o kaip visiškai netikėto dueto narys.

Jo partnerė – trigubai jaunesnė Violetos ir Viliaus Tarasovų mokinė, aštuoniolikmetė Akvilė Grikšaitė, gebanti groti akordeonu, armonika ir pianinu ir puikiai valdanti savo vokalą. Tiesa, mergina pripažįsta, kad nors „Poliarizuotų stiklų“ grupės pavadinimas jai ir girdėtas, paties legendinio vokalisto Šarūno Mačiulio dainų ji net nežinojo. Vis tik gavusi netikėtą pasiūlymą dalyvauti projekte su scenos legenda, nedvejojo nei akimirkai: „Nesitikėjau, kad šį sezoną dar pavyks sudalyvauti, nes registravausi viena, o projektas skirtas ne solistams. Bet kai gavau pasiūlymą susijungti į duetą – labai apsidžiaugiau. Šarūnas labai fainas, rūpestingas ir tiesiog geras žmogus. Labai smagu kartu būti scenoje“.

Tuo metu pačiam Šarūnui Mačiuliui sprendimas dalyvauti televizijos projekte – dar vienas nuotykis, kurių, pasak žinomo atlikėjo, šiuo metu jam labai norėjosi. Atlikėjas atviras – sudalyvauti projekte jam jau ne vienerius metus siūlė ir paties projekto prodiuseriai, kurie ir pasiūlė po vieną užsiregistravusiems Akvilei ir Šarūnui „Lietuvos balsas. Kartos“ sezone pasirodyti kaip naujam duetui.

„Man visuomet norisi kažko naujo. Norisi pakeisti aplinką, norisi išeiti iš komforto zonos. O tokiame duete – dar geriau. Labai džiaugiuosi, kad Akvilės toks geras balsas ir ji labai talentinga – jai nieko netrūksta. Juk jaunimas šiais laikais turi žymiai geresnes galimybės ir gali konkrečiai geriau pavaryti nei mes senais laikais. Mūsų tikslai tik patys aukščiausi – laimėti viską, ką įmanoma“, – atvirai pripažįsta Šarūnas Mačiulis.

Duetą skiria net keturi dešimtmečiai, tačiau Šarūnas Mačiulis įsitikinęs – tai tik pliusas. Ir nors savo jėgomis žinomas atlikėjas neabejoja, išduoda, kad nedidelis jaudulys, ar atsisuks bent vienas mokytojas tikrai yra.

„Aš jau senas vilkas ir manęs naujų dalykų sunkiai išmokysi. Manau, jei niekas neatsisuktų, jautriau būtų Akvilei, juk tai – jos kelio didžiojoje scenoje pradžia. O man tai būtų nemalonu, neslėpsiu, bet ilgai neišgyvenčiau – dabar mano gyvenime yra atėjusi didžiulė banga, labai daug ir koncertų ir įvykių. Baisu kam ir sakyti, bet pagal pasą jau ir pensija priklausytų, tačiau akivaizdu, kad nieko iš to neišeis ir teks dainuot iki grabo lentos. O čia bus gera galimybė save išbandyti kitokioje aplinkoje, kitokioje scenoje ir dar su visiškai kitokia karta“, – sako Šarūnas.

Ar legendinio atlikėjo išskirtinį vokalą atpažins mokytojai, sėdintys ant nusuktų nuo scenos kėdžių, ir kas bus kiti žinomi žmonės, kurie užims paskutines vietas mokytojų komandose – pamatyti galima jau šį sekmadienio vakarą, projekte „Lietuvos balas. Kartos“, 19.30 val., per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.