Gyvenimo dramos nesutrukdė Aldegundai su sūnumi Ąžuolu dalyvauti „Lietuvos balsas. Kartos“: „Mano muzikinė karjera Lietuvoje prasidėjo nuo nulio“

Jau šį sekmadienio vakarą skambės antroji žiūrimiausio LNK televizijos projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ dvikovų laida. Išskirtinio formato projekte pasirodo ne pavieniai atlikėjai, o muzikos suvienytos kartos: dainuojantys mokytojai ir jų mokiniai, draugai, giminaičiai, grupės, ansambliai, tėvų ir vaikų duetai, kurie šiame etape scenoje kaunasi dvikovose. Vieni iš ryškiausių dalyvių projekte – puikiai pažįstama atlikėja Aldegunda ir jos sūnus Ąžuolas.

Gyvenimo dramos nesutrukdė Aldegundai su sūnumi Ąžuolu dalyvauti „Lietuvos balsas. Kartos“: „Mano muzikinė karjera Lietuvoje prasidėjo nuo nulio“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Gyvenimo dramos nesutrukdė Aldegundai su sūnumi Ąžuolu dalyvauti „Lietuvos balsas. Kartos“: „Mano muzikinė karjera Lietuvoje prasidėjo nuo nulio“.<br>Lrytas.lt koliažas.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Laidos filmavimas.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 10, 2024, 2:00 PM

Unikali atlikėja Aldegunda, dar žinoma kaip Gailė Asačiovaitė-Stančiauskas, Lietuvoje pažįstama ne tik dėl savo balso, bet ir išskirtinės istorijos. Gailė vos penkerių sužinojo, jog girdi tik viena ausimi, anksti neteko mamos šiai pasitraukus iš gyvenimo, su tėvu ryšio neturėjo, o močiutės namuose, kuriuose augo visą vaikystę, patyrė smurtą.

Vis tik muzika buvo tai, kas Gailę paskatino siekti savo svajonės tapti atlikėja ir palikus praeitį, laimės ieškoti Amerikoje. Ten atrado savo atlikėjos kelią, meilę ir aplink save subūrė talentingų kūrėjų ir muzikantų ratą. Po devyniolikos metų į Lietuvą su vyru ir jau trimis vaikais sugrįžusi atlikėja, čia viską turėjo pradėti ir vėl nuo pradžių.

„Mano muzikinė karjera Lietuvoje prasidėjo nuo nulio. Buvau naujas veidas pramogų pasaulyje. Jaučiausi kaip balta varna, nepažinojau šaliai žinomų veidų. Lietuvoje daug kas kitaip, nei buvau pratusi. Pirmasis mano pasirodymas buvo ‚Eurovizijos“ atrankoje, atlikau savo kūrybos dainą.

Sekėsi man labai gerai, sulaukiau nemažai dėmesio, po truputį prasidėjo naujos pažintys, pradėjau gerai jaustis savam kaily ir… smogė karantinas. Jam pasibaigus, pajaučiau, jog vėl viskas nuo pradžių, nes dveji metai tylos, ypač kai ir taip tavęs čia niekas nepažįsta, yra reikalas rimtas.

Tuo metu man atsitiesti buvo sunku. Labiausiai, ko gero, emociškai. Buvau praradusi motyvaciją, į galvą lindo prastos mintys, abejojau, ar mano muzikos žmonėms reikia, galbūt turėčiau imtis kitos veiklos, dirbti ofise, juk Amerikoje pabaigiau mokslus ir turiu didelį bagažą tam reikiamos patirties“, – apie sunkią pradžią pasakojo atlikėja.

Po nesėkmingų naujo darbų paieškų ir negauto norimo pasiūlymo, sekė dar vienas nusivylimas savimi, privertęs Aldegundą daryti stiprius pokyčius tiek gyvenime, tiek ir savo išvaizdoje.

„Labai ant savęs supykau, kad švaistau laiką tam, kas ne man ir tą pačią dieną priėmiau sprendimą grįžti į muziką. Juk nieko taip nenoriu, kaip būti scenoje ir dainuoti savo žmonėms! Tuomet dar ir dredus nusprendžiau prisiauginti, veidą išsitatuiruoti ir velniop visi nuobodžius darbus pasiųsti – nuo šiol aš būsiu Rock Star! Tą patį penktadienį, priėmusi visus šiuos genialius sprendimus ir Ąžuolui nieko nepasakiusi dar ir anketą į patį pirmąjį „Lietuvos Balsas.

Kartos“ užpildžiau. Jei jau būsiu Rock Star, tai ir į televiziją einu! Nespėję nė mirktelėti, mes abu jau stovėjome didžiojoje scenoje!“ – juokėsi Aldegunda, pasakodama apie pirmąjį kartą „Lietuvos balsas. Kartos“ scenoje, kuomet projekte dalyvavo prieš kelerius metus.

Šiemet Aldegunda su sūnumi Ąžuolu projekte dalyvauja jau antrą kartą. Ir nors atlikėja pradžioje abejojo ar atras tam būtino laiko, sūnaus užsidegimas būti didžiojoje scenoje padėjo greitai priimti sprendimą. Vis tik jau pirmasis jų pasirodymas nepraėjo be netikėtumų scenoje.

„Nesinorėjo eiti nepasiruošus. Ąžuolas užtikrino, jog labai susikaups ir dirbs, kad rezultatas būtų geriausias, koks tik gali būti. Pažiūrėjus jam į akis supratau, kad vaikinas nusiteikęs rimtai, todėl pasakiau taip. Televizijoje tu turi nei daugiau, nei mažiau, lygiai 3 minutes.

Tai arba šauni į viršų, arba krenti žemyn. Situacijos nuspėt negali, kad ir kaip pasiruošęs besijaustum. Štai Ąžuolas visai netikėtai aklosiose perklausose pamiršo dainos žodžius. Maniau, kad tuo momentu sapnuoju, šią dainą jis dainuoja porą metų, žino ją kuo puikiausiai.

Aš, žinoma, pradėjau juoktis, nes tokios subtilybės scenoje mane visuomet žavi. Matai, kaip žmogus tvarkosi su savo emocijomis ir atitinkamai daro sprendimus kaip elgtis toliau“, – nutikimą aklųjų perklausų scenoje prisiminė Aldegunda, kuri jau šį sekmadienio vakarą dvikovose kovos dėl galimybės dainuoti nokautų etape.

Nuo pat pirmųjų laidų dalyviai varžosi dėl galimybės dalyvauti finale, kuris kartu su žiūrovais tiesiogiai įvyks gegužės 12 d. Kauno Žalgirio arenoje.

„Lietuvos balsas. Kartos“ – šį sekmadienio vakarą, 19.30 val., per LNK televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.