Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: „Ne visos patirtys vien malonios“

Šį trečiadienio vakarą TV3 laidoje „Gero vakaro šou“ pasirodys ypatingi svečiai. Tie, kurie rimtai prisidėjo prie pačios laidos atsiradimo – visuomet nuotaiką pakeliantys grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai, Martynas Enčius ir Juozas Baužys.

 Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: „Ne visos patirtys vien malonios“.
 Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: „Ne visos patirtys vien malonios“.
 Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: „Ne visos patirtys vien malonios“.
 Grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – apie įsimintiniausius koncertus: „Ne visos patirtys vien malonios“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 10:58 AM

Kaip atskleis laidos vedėjai, ši grupė buvo pirmieji jų svečiai, kai laida buvo pirmąkart parodyta prieš 8 metus!

O ar patys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ turi gimtadienį? Anot grupės narių, jie susikūrė dar 2006 m. rudenį. „Grupė labai keitėsi. Iš pradžių buvo teatrališkai akustiška ir ją sudarė dvi merginos ir du vaikinai. Ir nebuvo būgnų!“ – pasakojo Juozas.

Tiesa, pats Juozas prie grupės prisijungė tik vėliau. „Atsimenate tokį barą „Brodvėjų“? Kartą Martynas ten sėdėjo po koncerto, ir aš jam pasakiau, kad jis visai neblogai groja ir dainuoja. Pasiūliau jam pamuzikuoti – pasakiau, kad turiu akordeoną, mandaliną ir smuiką. O tada į koridorių prie teatro, kuriame jie muzikuodavo, atėjau su kostiumu ir šlipsu. Po kurio laiko jau pirmąkart visi kartu koncertavome tame pačiame „Brodvėjuje“, – atskleidė Juozas.

Tiesa, grupė save laiko kitokia pop grupe nei įprastinės, ir stengiasi važiuoti koncertuoti kone visur, kur juos pakviečia. „Kai yra vis didesni uždarbiai, tu labai lengvai gali apaugti tokiu reikalu, kad groji tik dėl pinigų. O tada reikia save įžiebti“, – tikino jie.

Neverta stebėtis, kad todėl grupė yra prikaupusi įvairiausių linksmų istorijų iš pačių skirtingiausių pasaulio vietų. Pradedant didžiule festivalio scena Delyje ar lietuvių švente Los Andžele, baigiant mažais mūsų šalies miesteliais.

„Kartą atvažiavome į labai fainą miestelį su fainu pavadinimu. Jie buvo tiek prisiruošę, kad kilo klausimas, iš kur jie turi tiek pinigų? Bet, kai paprašėme pakelti rankas, kas yra iš šito miestelio, pakilo tik dvi. Pasirodo, kad jie buvo suvažiavę iš aplinkinių“, – apie gerbėjus pasakojo Juozas.

O štai kartą grupei yra tekę apsilankyti ir pas krikščionišką jaunimą, pas kurį, beje, vyks ir šiemet. „Kai atėjome, scenoje buvo milžiniškas kryžius. O vėliau vienuoliai šoko su jaunimu“, – laidoje istorija dalijosi grupė.

Tiesa, ne visos patirtys Lietuvoje tokios malonios… „Vienas pirmųjų mūsų koncertų buvo pas Juozo kolegas pasieniečius. Gale mūsų koncerto atėjo moteris ir pasakė, kad grojame nesąmonę – užtenka. O tada ir ištraukė laidą iš generatoriaus“, – dabar jau su šypsena nutrauktą koncertą prisiminė Martynas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste