Rokas Bernatonis ruošiasi savo triumfo vakarui Las Vegase

Iliuzionistas Rokas Bernatonis neslepia, kad jam aistra magiškam scenos menui atsirado nuo pat mažų dienų. Kaip teigia jaunas vyras, šis darbas reikalauja daug pasiruošimo, skaitymo, treniravimosi ir rekvizito gaminimo, bet, deja, beveik 90 procentų darbo kartais nueina perniek, nes ne visada viskas pavyksta taip, kaip norėtųsi. Paklaustas, ar šiame versle tvyro konkurencija, Rokas atsako labai subtiliai.

 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 3:31 PM

„Ryšį palaikau tik su tam tikrais iliuzionistais, mūsų Lietuvoje nėra daug, gal aštuoni. Su kitais, užsienyje gyvenančiais, palaikome labai artimą ryšį. Kartu augame, dalinamės informacija. Pasaulyje yra iliuzionistų grupelės. Aš priklausau aukšto lygio iliuzionistų bendruomenei“, – šį trečiadienio vakarą LNK laidoje „Šeškinės 20“ pasakojo Rokas.

Vyras gali didžiuotis ne vienu laimėjimu, net du jo pasiekimai yra įrašyti į Gineso rekordų knygą, o jau visai netrukus jis pasieks bene didžiausią tašką savo karjeroje, apie kurią svajoja kiekvienas iliuzionistas.

„Las Vegase „Penn and Teller“ šou yra iliuzionistų talentų šou, į kurį suskrenda talentai iš viso pasaulio. Vedėjai sėdi priešais sceną, tu atlieki triuką ir jie išriša, kaip tu padarai triuką, arba neišriša. Tu laimi šou tuo atveju, jeigu jie negali pasakyti, kaip triukas atliktas. Tuomet tu dovanų gauni statulėlę, kuri reiškia, kad tu apgavai juos ir turi progą atidaryti jų šou Las Vegase su savo pasirodymu. Būtent tai balandžio 14 dieną aš ir darysiu“, – savo sėkme dalijosi Rokas.

Daugiau nei 15 metų su magija nesiskiriantis R. Bernatonis teigia, kad nepaisant kiek kartų lipi ant scenos, jaudulys niekur nedingsta ir pasakoja, kurie momentai būna patys baisiausi.

„Visada jaudinuosi. Jeigu triukas nepavyksta, tai nėra baisiausia. Nes tą akimirką žinai, kaip išsisukti. Tada tavo protas būna itin aštrus, kiekvieną sekundę darai didžiausius skaičiavimus ir niekas nieko nepastebi. Man asmeniškai yra kur kas sunkiau tą patį triuką daryti kitą kartą, nes tu žinai, kaip stipriai nepavyko jo padaryti anąkart. Likus 30 sekundžių iki pasirodymo pradeda trūkčioti akys ir muša prakaitas.

Čia yra darbas. Magijos mene yra labai svarbu pailsėti, kad galėtum turėti aštrų protą. Daug dirbu renginiuose, užkulisiuose susitinku muzikantus, kurie atvyksta į darbą miegoję vos 3 valandas arba tiesiai iš kokio nors vakarėlio, bet jie išeina į sceną ir atidirba savo darbą. O kai yra magija, tu negali to daryti puse kojos, nes žiūrovai tai labai jaučia“, – dalijosi iliuzionistas.

Visas interviu su Roku Bernatoniu – šį trečiadienio vakarą, 20 val., laidoje „Šeškinės 20“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste