„Titaniko“ žvaigždė Kate Winslet prabilo apie patyčias dėl kūno formų: „Jie man buvo tokie žiaurūs“

„Aš patyriau patyčias, kurios prilygo įžeidimui“, – taip britų kino ir teatro aktorė Kate Winslet (48 m.) prisiminė savo karjeros pradžią, kai ji buvo pašiepiama dėl apkūnumo.

 K.Winslet.<br>lrytas.lt koliažas.
 K.Winslet.<br>lrytas.lt koliažas.
 K.Winslet ir L.DiCaprio.<br>AP/Scanpix nuotr.
 K.Winslet ir L.DiCaprio.<br>AP/Scanpix nuotr.
 K.Winslet ir L.DiCaprio.<br>AP/Scanpix nuotr.
 K.Winslet ir L.DiCaprio.<br>AP/Scanpix nuotr.
 K.Winslet.<br>AP/Scanpix nuotr.
 K.Winslet.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-04-14 07:18

Anglakalbėje aplinkoje jau tapo įprastas naujadaras „fetšeimingas“ (fat-shaming), kilęs iš angliško žodžio „fat“ – riebalai ir „to shame“ – gėdinti. Tai – žmogaus ar asmenų grupės diskriminavimas dėl antsvorio, žmogaus, kurio kūno masė viršija sąlyginę normą, įžeidinėjimas.

Filmo „Titanikas“ žvaigždei aktorei K.Winslet karjeros pradžioje teko išgirsti įžeidžiamų komentarų dėl išvaizdos. Ji džiaugiasi, kad dabar padėtis pasikeitė ir jaunos aktorės gali su tuo kovoti.

TV laidoje „The Today Show“ ji sakė: „Viskas pasikeitė – dabar moterys gimsta turėdamos balsą.

Jos turi balsą, mokosi jį išlaikyti ir ginti save. Jos žino, kad yra svarbios, jos turi tikslą. Tai puikus metas jaunoms aktorėms.“

Kai Kate pradėjo karjerą, buvo visai kitaip: „Kai buvau jaunesnė, mano agentui skambindavo ir klausdavo: „Koks jos svoris?“Aš nejuokauju. Taigi džiugu, kad viskas pradėjo keistis.“

K.Winslet, išpopuliarėjusi po 1997 m. filmo „Titanikas“, kuriame vaidino kartu su Leonardo DiCaprio (49 m.), prisipažino, kad turėjo kompleksų dėl savo figūros. Pavyzdžiui, jaunai aktorei buvo sakoma, kad ji vaidins tik apkūnias moteris.

Neseniai tinklalaidėje „Happy Sad Confused“ aktorė pasakojo, kad jai teko iškęsti daugybę fanatiškų „Titaniko“ gerbėjų replikų „ties įžeidimo riba“.

Pavyzdžiui, būtent ją daugelis kaltino dėl kontroversiškiausios filmo scenos, kai Rouz ir Džekas išsikapsto iš skęstančio laivo ir mergina atsiduria ant išlaužtų durų. Daug metų žiūrovai ginčijosi, ar galėjo jie abu tilpti ant durų ir išsigelbėti, ir kai kurie teigė, kad tai nepavyko dėl K.Winslet svorio.

„Akivaizdu – todėl, kad buvau per stora. Kodėl jie man buvo tokie žiaurūs? Jie buvo tokie pikti. O aš ir nebuvau tokia jau stora“, – įsitikinusi Kate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.