Mimai Rita ir Marius Sekmokai – pora ir gyvenime, ir darbe: atskleidė paslaptingo darbo subtilybes

Šį sekmadienį TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ lankysis neįprastas, o kartu ir labai paslaptingas duetas. Ilgamečiai gyvenimo ir scenos partneriai, Rita ir Marius Sekmokai, papasakos žiūrovams apie tai, kaip nusprendė tapti mimais bei kaip nemaišyti darbo su asmeniniu gyvenimu. O Marius netgi atskleis, kokių nuotykių jam teko patirti tuomet, kai atliko pirmojo krepšinio talismano Lietuvoje – „Žalgirinio“ – vaidmenį.

Mimai Rita ir Marius Sekmokai – pora ir gyvenime, ir darbe: atskleidė paslaptingo darbo subtilybes.<br>Lrytas.lt koliažas.
Mimai Rita ir Marius Sekmokai – pora ir gyvenime, ir darbe: atskleidė paslaptingo darbo subtilybes.<br>Lrytas.lt koliažas.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Laidos filmavimo akimirkos.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 27, 2024, 12:06 PM

Rita ir Marius bendrą gyvenimą kuria jau 20 metų. Tiesa, kartu jie ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir scenoje. Pora laidoje juokaus, kad menininkui gyventi su kitos profesijos atstovu gali būti sudėtinga. O Marius netgi paaiškins, kodėl taip mano.

Ką jau kalbėti apie įtemptą darbotvarkę – pora atskleis, kodėl daugeliui neįprasta darbo savaitė juos žavi.

„Mes jau nebemokame švęsti švenčių“, – kalbėjo Marius.

Tai, kad Rita ir Marius yra kolegos, reiškia, jog didžiąją laiko dalį jiedu praleidžia kartu – tiek darbe, tiek buityje, tiek laisvalaikiu. Kyla natūralus klausimas – ar dėl tokios bendros rutinos neatsiranda trintis?

Pora papasakos, koks rolių pasiskirstymas leidžia plačiau pažiūrėti į bendras veiklas ir nepavargti nuo vienas kito draugijos.

„Režisierius mums sakydavo – kotletus palikite namie“, – apie tai, kad darbas ir buitis yra dvi skirtingos sritys, juokavo Marius.

Sekmokai – buvusio vienintelio Lietuvoje Kauno Pantomimos Teatro aktoriai. Pora laidoje paatviraus, kas paskatino juos eiti šiuo karjeros keliu. O Rita prisimins netgi mokyklą ir vieną įvykį, kuris ją, dar mokinę, sužavėjo ir paskatino domėtis teatru.

„Neturėjau minčių, kad užaugusi būsiu aktore, tačiau pradėjau lankyti studiją. O baigusi mokslus, pasilikau“, – pasakojo ji.

Taip besimokydama teatro paslapčių, ji sutiko ir Marių. O ar tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, pora atskleis laidoje.

Mariaus ir Pantomimos Teatro istorija kiek ilgesnė – dar būdamas pradinuku, jis dalyvavo įvairiose užklasinėse veiklose, kurios vėliau buvo ne tik hobis, bei ir gyvenimo būdas. Vyras papasakojo, kokios sritys jį domino ir kaip galiausiai pradėjo karjerą teatre.

„Merginos, kurią atėjome palydėti, nepriėmė, o mus su draugu priėmė“, – neįtikėtiną istoriją pasakojo jis.

Dalis mimų darbo specifikos yra apranga ir grimas. O baltai dažomas veidas – viena lengviausiai atpažįstamų mimų išvaizdos savybių. Tačiau tai apsunkina tikrųjų žmogaus veido bruožų atpažįstamumą. Mimų pora pasidalins istorijomis, į kokias situacijas yra patekę, kai, nusiplovus grimą, žmonės jų neatpažindavo.

„Nusiplauni veidą, persirengi, eini nešinas savo kostiumu, ir jie ima klausinėti: kur jūs einat, ką čia nešatės?“ – kurioziškomis situacijomis dalijosi Rita.

Kaip teigs pora, tokio pobūdžio darbe labai svarbus žiūrovo įsitraukimas, atsakas į pasirodymą. Sekmokai laidoje papasakos, ar sunku iššaukti publikos emocijas ir kokie yra kritiniai momentai, lemiantys tolimesnę pasirodymo eigą.

„Tu kartais atvažiuoji su vienu etiudu, bet eigoje jį pakeiti“, – sakė Marius.

Per tiek metų scenoje įvaldę kūno kalbą ir veido mimikas, Rita ir Marius lengvai „skaito“ aplinkinius. Pora laidoje pasidalins pastebėjimais apie dalykus, kurių žmonės nepasako žodžiais, tačiau nevalingai išreiškia per kūno kalbą.

Sekmokams ne kartą yra tekęs nepaprasto pasirodymo iššūkis – stovėti sustingus tarsi statuloms viešoje vietoje. Pora papasakos, kiek laiko ilgiausiai įmanoma išbūti nepakeičiant pozos ir kokie yra pagrindiniai aspektai, atliekant tokio tipo pasirodymą.

„Mes pastovėjome dvi valandas, o man atrodė, kad tris savaites. Negalėjau paeiti, skaudėjo visus sąnarius“, – prisiminimais apie nelengvą iššūkį dalijosi Rita.

Kalba pasisuks ir apie kitą Mariaus veiklą, kuria jis užsiėmė net 16 metų – anksčiau vyras atliko pirmojo krepšinio talismano Lietuvoje – „Žalgirinio“ – vaidmenį.

Vyras atvirai pasidalins, su kokiais sunkumais susidūrė dėvėdamas tuometinį talismano kostiumą ir kaip jam pavyko judėti.

„Niekas tada negalvojo apie triukų atlikimą – kostiumas buvo skirtas ne judėjimui, o įvaizdžiui“, – dalijosi Marius.

Vyras taip pat atskleis kostiumo gamybos detales bei kurio iš krepšininkų apranga buvo panaudota, norint pirmą kartą aprengti Žalgirinį.

Tiesa, „Žalgirio“ talismano vaidmuo atėjo kartu su didžiule atsakomybe ne tik už pasirodymus, bet ir už dėvimą kostiumą. O apie tai, kodėl į areną Marių lydėjo policijos ekipažas bei kokia yra laimingo gyvenimo paslaptis, pašnekovai papasakos jau šio sekmadienio laidoje.

„Floristiniame deserte“ – karališka stalo puošmena

Laidos vedėja ir floristikos dizainerė Kristina Rimienė šį kartą sukurs karališką gėlių kompoziciją. Tokiam efektui pasiekti ji naudos purpurinės spalvos gėles.

Purpurinė spalva nuo seno yra laikoma didikų spalva, kadangi ji visuomet būdavo prabangos ženklas. O Romos imperatoriai paprastiems piliečiams net buvo uždraudę dėvėti šios spalvos drabužius!

Gerai, kad šiais laikais ji prieinama visiems, todėl tokios spalvos kompoziciją, simbolizuojančią orumą, išmintį ir kūrybiškumą, galės pabandyti sukurti ir laidos žiūrovai.

Kompozicijai kurti dizainerė naudos penkiašakę žvakidę bei floristinę kempinę. Kaip įprasta, kempinė sudrėkinama vandeniu, o tam, kad jis neišbėgtų, dar papildomai apsukama plėvele. Laidos vedėja komponuoti pradės nuo žalumos, o vėliau pereis prie žiedų.

Pavasaris yra tas sezonas, kada pagausėja gėlių asortimentas. Ta proga Kristina savęs neribos ir žaviai kompozicijai sukurti kombinuos įvairiausias gėles: delfiniumus, rožes, eustomas, vaškagėles, dažytas chrizantemas, dviejų rūšių eukaliptus, palmės šakeles bei dažytas beržo šakeles.

Kadangi kompozicija bus sukurta kaip karkasą naudojant aukštą penkiašakę žvakidę, dizainerė nepamirš ir paskutinio akcento – ilgų žvakių. Rausvo atspalvio žvakės papildys šį floristinį kūrinį. Tokia nepaprasta stalo puošmena būtų galėję didžiuotis ir praeities didikų rūmai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?