Kulinarinė Stano ir D. Zvonkaus vaikystė: ant kanalizacijos dangčio keptos „midijos“ ir varlės šlaunelės

Eksperimentinės LNK portalo laidos „Valgoma ar nevalgoma“ vedėjas, aktorius Giedrius Savickas, juokauja: prieš kameras gaminamus patiekalus renkasi pagal tai, kokie svečiai vieši virtuvėje.

Kulinarinė Stano ir D. Zvonkaus vaikystė: ant kanalizacijos dangčio keptos „midijos“ ir varlės šlaunelės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kulinarinė Stano ir D. Zvonkaus vaikystė: ant kanalizacijos dangčio keptos „midijos“ ir varlės šlaunelės.<br>Lrytas.lt koliažas.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
Deivydas Zvonkus.<br>V.Skaraičio nuotr.
D.Zvonkus, Stano.<br>LNK nuotr.
D.Zvonkus, Stano.<br>LNK nuotr.
D.Zvonkus, Stano ir G.Savickas.<br>LNK nuotr.
D.Zvonkus, Stano ir G.Savickas.<br>LNK nuotr.
 D.Zvonkus, Stano ir G.Savickas.<br>LNK nuotr.
 D.Zvonkus, Stano ir G.Savickas.<br>LNK nuotr.
G.Savickas.<br>LNK nuotr.
G.Savickas.<br>LNK nuotr.
Stano.<br>V. Skaraičio nuotr.
Stano.<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 12:30 PM

Šįkart juokeliai ir per kraštus besiveržianti energija siūlė gaminti kažką nesudėtingo ir sotaus. Naujausioje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ svečiavosi geriausi draugai – dainininkas Stano ir kompozitorius Deivydas Zvonkus.

Jiems Giedrius parinko visų mėgstamus ir dažname šaldytuve esančius koldūnus.

Koldūnų atitikmenų galima rasti daugumoje pasaulio kultūrų. Anot Giedriaus Savicko, geriausia, kai tokio patiekalo tešla – kuo plonesnė, o įdaras – kuo gausesnis.

Tiek Stano, tiek D.Zvonkus sako, kad koldūnai – jų mėgstamas ir buityje gelbėjantis patiekalas. Kartu vyrai gamino pagal keturis skirtingus koldūnų receptus.

Ugniniais raudonais plaukais ir tokios pačios spalvos ūsais pasipuošęs D.Zvonkus juokavo, kad į „Valgoma ar nevalgoma“ atėjo būtent tam, kad sočiai pavalgytų.

„Žmona labai prižiūri mano racioną, leidžia maitintis tik žolelėmis – dėl to atėjau į tokia laidą, kad pavalgyčiau koldūnų“, – juokavo svečias.

Ne kartą už bičiulio energijos pliūpsnius žiūrovų ir G.Savicko atsiprašinėjęs Stano prisiminė vaikystę, praleistą ant Juodosios jūros kranto.

Dainininkas papasakojo smagią istoriją, kaip kepdavo midijas. Tiksliau – gyvūnus, kuriuos vadino midijomis.

Midijos“ buvo kriauklytės, kurios augo prie akmenų jūroje. Kas ten iš tikrųjų buvo, velnias žino...

Ant kokio kanalizacijos dangčio susikurdavome laužą ir jas kepdavome“, – prisiminė Stano.

Kartą tokiomis ant kanalizacijos dangčio keptomis „midijomis“ jis taip apsinuodijo, kad į tikrąsias negali žiūrėti iki dabar.

„Jei ateinu į restoraną ir šalia kas nors užsisako midijų, stengiuosi arba persėsti, ar nuolankiai prašau, kad jų nevalgytų“, – sakė jis.

Ne ką mažiau įsimintiną istoriją papasakojo ir D.Zvonkus. Jis vaikystėje mamos prašė iškepti jam paties parsineštą varlę.

„Šiais laikais mane kur nors išvežtų. Mama turėjo išsigąsti, bet neišsigando – sakė, kad reikia valgyti tik šlauneles ir kad įdės jas į kažkokį marinatą.

Iškepė tas varlytės kojas, aš vieną kąsnį paragavau – skonis buvo panašus į vištienos“, – pasakojo kompozitorius.

Anot Stano, laikai stipriai pasikeitė.

„Jei mano šešiametė dukra Joana pagautų tokį Zvonkų, kuris žudo varles, ji tą Zvonkų toje pačioje vietoje ir pribaigtų“, – juokėsi jis.

Kurio patiekalo, išskyrus midijas, ilgą laiką nevalgė Stano, iš kur D.Zvonkus turi tiek nenumaldomos energijos bei kurie egzotiški koldūnų deriniai skaniausi? Atsakymai – naujausioje eksperimentinėje kulinarinėje laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.