Vilija Matačiūnaitė per 12 dienų atsikratė 10 kg: „Buvo apėmęs nereikalingumo jausmas“

LNK laidoje „KK2 penktadienis“ – apie iššūkius bei išbandymus, kuriuos susikuria patys žmonės. Kodėl vieni sąmoningai renkasi badą, tylą arba kūną alina krūviais, kurie eiliniams mirtingiesiems sunkiai suvokiami? Kaip pavyksta atsitiesti po skaudžių likimo smūgių, po vaikystės traumų?

 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 2:43 PM, atnaujinta May 10, 2024, 2:44 PM

Dainininkė Vilija Matačiūnaitė prisipažino išbandžiusi krūvą dietų, kai pasiekė 85 kilogramų svorį.

„Labai daug žmonių yra emociniai valgytojai, esu viena iš jų. Buvo apėmęs nereikalingumo jausmas. O kai jau pasiekiau tą ribą, susipažinau su visa galybe dietų visoms rūšims žmonių, – juokėsi Vilija Matačiūnaitė. – Badavimas – buvo. Stokholmo dieta – buvo, japoniška – buvo, ryžiai – buvo, grikiai – buvo, sultys – buvo. Man geriausiai suveikė grikiai“.

Laidoje dainininkė atskleidė receptą, kaip jai pavyko sumažinti svorį. „Septyni aukšteliai grikių. Nusiplaunam, nusijojam, iš vakaro užsipilam šaltu vandeniu ir paliekam pernakt pastovėt, ryte būna tobulai išbrinkę. Ir tai visos dienos porcija. Labai neskanūs grikiukai. Bet labai geras jausmas, kai tavo žarnyniukas traukiasi, traukiasi, valosi, lengvumas atsiranda, dar labiau norisi strikinėti“.

Grikius Vilija valgė 12 dienų. „Kai nukrito 10 kilogramų, pagalvojau, ga jau galima pradėti kažką smaližiauti“, – paskojo žavioji dainininkė.

Alanas Chošnau yra išbandęs 7 dienų badą.

„Man tai buvo daug, nes pirmas kartas. Skaičiau nemažai straipsnių, turėjau patirties, anksčiau esu badavęs 3 dienas su želmenų sultimis. Norėjau pažiūrėti, kiek mano organizmas pajėgus ir kokia bus jo būsena. Norėjau išsivalyti organizmą, nes badavimas duoda daug pliusų organizmui. Dažniausiai laikausi protarpinio badavimo, būna, kad persivalgai, protarpinis padeda išsivalyti tiek psichologiškai, tiek organizmas, tiek požiūris į gyvenimą lengvesnis“.

Tačiau pirmasis bandymas badauti Alanui vos nesibaigė ligoninėje. „Nevalgiau, gėriau didelius kiekius želmenų sulčių, ir dar sugalvojau eiti sportuoti. Trečią dieną manęs vos neišvežė į ligoninę, nes patyriau šoką, atrodė, kad artėju prie infarktinės būsenos. Negalėjau užmigti, mano širdis veikė belenką, galvoju, skambinsiu į greitąją, nes mano paskutinės dienos.“

Apie eksperimentus su savo kūnu prakalbo ir fitneso trenerė Jolanta Leonavičiūtė, kuri tris dienas nieko nevalgė, gėrė tik vandenį ir arbatą. „Iš mano asmeninės patirties badavimas yra labai gerai organizmo išsivalgymui, ląstelių atsinaujinimui, pailsi mūsų vidiniai organai. Rekomenduoju pabandyti vieną parą nevalgyti, tada pereiti prie dviejų, trijų. Trečią dieną man buvo sunku“, – atviravo Jolanta.

O štai jogas Karolis Paradnikas papasakojo apie itin didelės valios reikalaujantį eksperimentą – jis 40 parų ne tik nevalgė, bet ir nekalbėjo, jas praleido miške, vienatvėje, palapinėje.

Kodėl žmonės savo noru renkasi skausmą, nuovargį bei kančias? Kokios naudos atneša panašūs eksperimentai? Apie galingus planus ir skaudžias patirtis – šį vakarą, 19.30 val., „KK2 penktadienyje“ per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.