Šou „Pelenė Princesė“ dalyvaujanti pabėgėlė ukrainietė: tirpdydavome nuo mašinų surinktą sniegą, kad vaikams duotume atsigerti

Šį pirmadienio vakarą LNK televizijos žiūrovai išvys neeilinę pelenės istoriją. Tai bus jausmingas, bet labai reikalingas pasikeitimas gyvenimais tam, kad nei vienas nepamirštų, jog karas yra labai baisus ir jis vyksta visai šalia mūsų.

LNK nuotr.
LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2024-06-10 15:43

Laidoje „Pelenė Princesė“ šį kartą vietomis su princese, grožio specialiste Evelina apsikeis ukrainietė, Mariupolyje gyvenusi Olga, kuri į Lietuvą atvyko 2022 metais, prasidėjus karui. Iš Ukrainos ji pabėgo kartu su savo sūneliu Jevgenijumi. Kaip ir daugelis pabėgėlių, čia atvyko rankose turėdama tik dokumentus ir kuprinę su būtiniausiais daiktais. Prisimindama kelionę iš Mariupolio, Olga pasakoja, kad tai vienas didžiausių košmarų, kurių niekada nepamirš.

„Atvykau čia, nes čia gyvena mano dėdė. Tiesiog gelbėjau savo vaikui gyvybę, neketinau čia likti, bet taip jau gavosi. Dar vasario 23-ąją grįžau iš darbo ir nuėjau miegoti. Nesitikėjau, kad ryte mano gyvenimas pasikeis kardinaliai. Nieko nebeliko, namus susprogdino, tai sužinojome, kai jau buvome čia – kaimynai pranešė šią žinią“, – prisiminimais dalijosi projekto dalyvė Olga.

„Sunkiausia buvo matyti, kaip apšaudo gimdymo namus. Kaip nužudo mamas ir vaikai lieka be jų. Pas mus nebuvo nei vandens, nei dujų, nei elektros – nieko. Tuo metu, kai mus apšaudydavo, mes rinkdavome nuo mašinų sniegą, kad vaikams duotume atsigerti.

Kas dvi savaites eidavome prie upės, kad bent galvą išsiplautume. Kai išvažiavome iš Mariupolio, aš niekada negalvojau, kad duona gali būti tokia skani. Pas mus net duonos, nieko nebuvo“, – tęsė Olga.

Vos pradėjusi skaityti Olgos paliktą laišką, princesė Evelina pradėjo graudintis ir nesulaikė ašarų. Tačiau laidos tikslas ne toks – čia merginos, nors ir laikinai, turi pamiršti blogas emocijas ir pasimėgauti kitokiu, joms neįprastu gyvenimu.

Nors prieš šią avantiūrą princesė Evelina nežinojo, su kuo keičiasi gyvenimais, ji suorganizavo kupiną naujų įspūdžių ir malonių procedūrų dienotvarkę pelenei Olgai, o pati kibo į jos kasdienybę.

Atvykusi į organizaciją „Blue-Yellow“ ir susipažinusi su jos vadovu Jonu Ohmanu, Evelina ne tik pamatė organizacijos veiklą iš vidaus, bet ir prisilietė prie žuvusių okupantų liemenių.

„Būnant ten, man atėjo suvokimas, kad reikia daugiau dėkingumo mūsų paprastai kasdienybei, kurią gina mūsų broliai ukrainiečiai“, – trumpai kalbėjo Evelina.

Išskirtinė, itin jausminga „Pelenė Princesė“ laida – šį pirmadienio vakarą, 20.30 val., per LNK. Naujausias šou serijas galima išvysti portale lnk.lt

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.