48-erių manekenė E. Macpherson: „Gražiai galima būti ne tik jaunystėje”

Naujuose manekenės Elle Macpherson (48 m.) namuose nėra veidrodžių. Jai labiau patinka stebėti vaizdą pro langus nei save. O juk ji vis dar tobula – tokio išpuoselėto kūno, odos bei vešlių plaukų galėtų pavydėti ir gerokai jaunesnės moterys.

Nors Elle Macpherson – jau 48-eri, ji ir toliau fotografuojama žurnalams, vaikštinėja podiumu ir reklamuoja „Revlon” produkciją.<br>AP
Nors Elle Macpherson – jau 48-eri, ji ir toliau fotografuojama žurnalams, vaikštinėja podiumu ir reklamuoja „Revlon” produkciją.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:30 AM

Kai jaunystėje modelis Elle Macpherson papuošė žurnalo „Sports Illustrated” viršelį, dėl tobulo kūno ji pelnė „The Body” („Kūnas”) titulą. Taip australų kilmės manekenė vadinama iki šiol.

Buvęs supermodelis gyvena jos pačios išdailintame name kalnuotoje Kotsvoldso vietovėje, iki kurios nuo Londono automobiliu reikia važiuoti 90 minučių. Ši Didžiosios Britanijos teritorija garsi savo natūraliu grožiu.

„Savo namą prie ežero aš vadinu natūralia mano šeimos aplinka. Man labai svarbu, kad gražus interjeras neužgožtų gamtovaizdžio už lango”, – sako E. Macpherson.

Buvusio supermodelio užmiesčio būste nėra veidrodžių.

„Kam reikalingi veidrodžiai, kai tokie langai? – nusistebi Elle, apžvelgdama beribes erdves už didžiulių savo būsto langų: veidrodinį paviršių vandens, kurį juosia miškas. – Man labiau patinka apžiūrinėti peizažą, o ne save.”

Pirmąkart šioje vaizdingoje vietoje Elle su sūnumis apsilankė prieš kelerius metus. Kotedžų gyvenvietės „The Lakes by Yoo” įkūrėjas parodė australei teritoriją, kurioje ketina suburti grupę bendraminčių – tokių, kurie moka įvertinti gamtą.

Čia labai greitai įsikūrė gyvenamųjų namų kompleksas. O vienas jų buvo suprojektuotas Elle.

Buvęs supermodelis galėjo pasamdyti bet kurį garsų dizainerį, bet susikurti idealų namą prie ežero Elle nusprendė pati. Tad nieko nuostabaus, kad šis būstas atspindi šeimininkės charakterį, jos skonį ir klajoklišką gyvenimo būdą.

Pirmojo aukšto siena, apkalta grubiu medžiu, malkomis kūrenamas židinys svetainės centre – visa tai primena paplūdimio namą gimtojoje Australijoje ir būstą kalnų slidinėjimo kurorte Aspene, kur E. Macpherson būna dažnai.

Rusvai žalsvos spalvos valgomasis antrajame namo aukšte panašus į „Jack’s Camp” Botsvanoje – prabangią safario mėgėjų stovyklą Pietų Afrikoje, kur Elle taip pat mėgo leisti laiką.

„Mano gyslomis teka čigoniškas kraujas. Kartą per dvi savaites skrendu į Australiją, ten visada jaučiuosi kaip namie. Australija įrašyta į mano DNR. Jei galėčiau, ten ilsėčiausi dar dažniau. Bet aš myliu savo šeimą, kuri gyvena Londone, ir kai mus skiria kilometrai ir valandos, jaučiuosi nekaip”, – aiškina E. Macpherson.

Atrodo, kad gyvenimą buvęs supermodelis suvokia kaip nuotaikingą kelionę, kuri prasidėjo, kai jai buvo septyniolika metų.

„Jau studijavau Sidnėjaus universiteto Teisės fakultete, kai kartą, norėdama prasiblaškyti, nusipirkau kelionę po Ameriką. Ir ten, Aspeno kurorte, viena modelių agentūra pasiūlė išmėginti jėgas.

Studijas teko nutraukti, bet modelio darbas pavyko, ir štai nuo to laiko praėjo daugiau nei 30 metų”, – apie svarbų gyvenimo posūkį pasakoja E. Macpherson.

Savo karjeros pradžioje, kai jai buvo priklijuota dabar visame pasaulyje žinoma „The Body” pravardė, idealių formų mergina daugiausia laiko praleisdavo Paryžiuje.

„Prancūzijos sostinė labai paveikė mano pasaulėžiūrą. Mokiausi kalbos, bendravau su draugais, tobulinau skonį, klausydamasi Charles’io Trenet ir Edith Piaf dainų. Nors iki šiol jaučiu stiprią Prancūzijos įtaką, sielos gilumoje esu labiau britė.

Mane labai žavi ir amerikiečių entuziazmas, ryžtingas tikslo siekis”, – kalba pasaulio piliete tapusi podiumo žvaigždė.

Elle namuose yra ir australiškų akcentų, pavyzdžiui, kabanti banglentė virš laiptinės, kuria patenkama į trečiąjį namo aukštą, o prieškambarį puošia Sidnėjaus fotografo Murray'aus Frederickso nuotraukos.

Trečiąjį namo aukštą šeimininkė juokais vadina soliariumu, nes ten išties sukurtos visos sąlygos saulės vonioms. Čia įrengta sauna ir didžiulis balkonas, iš kurio atsiveria nuostabus vaizdas į ežerą.

„Man buvo labai svarbu, kad interjeras nepažeistų gamtos harmonijos, todėl namo viduje tiek daug medienos ir tiek mažai viso kita”, – šmaikštauja supermodelis.

Interjerui apipavidalinti Elle naudojo ir vietos auksarankių meistrų dirbinius.

„Rankų darbo daiktai sukuria harmoningą natūralią aplinką sveikam mano šeimos gyvenimo būdui”, – sako dviejų sūnų motina.

Galvodama apie būsto interjerą supermodelis ir aktorė daug dėmesio skyrė savo vaikų, kurie čia įsikurs, patogumui. E. Macpherson atrodo, kad jos sūnums – 14-mečiam Arpadui ir 9-erių Aureliui gyvenimas gamtos prieglobstyje labai tinka.

Ji džiaugiasi, kad gyvenamųjų namų komplekso „The Lakes by Yoo” SPA įrengtas 20 metrų ilgio baseinas, yra motociklų trasa ir visiškai restauruota klasikinė 1931 metų jachta, plūduriuojanti priešais E. Macpherson namus.

„Su vaikais mane sieja labai artimas ryšys. Mano sūnūs – pusiau australai, pusiau prancūzai, gyvenantys Londone. Be to, jie labai daug keliauja, atostogauja Kalifornijoje ar Bahamų salose, Niujorke ar mano gimtinėje – Australijoje. Jie, kaip ir aš, – pasaulio piliečiai”, – tikina buvęs supermodelis.

Kol kas name dar nėra E. Macpherson sūnų. Apie tai, kad tai jų namai, byloja akustinė gitara virš Arpado lovos ir jam itin patinkanti nespalvota mamos nuotrauka.

Šiame būste daug nuotraukų.

„Puikiai jaučiuosi tarp nuotraukų, nes jos mane supa jau 30 metų. Puošiu sienas gamtovaizdžių ar artimųjų atvaizdais – manau, kad jie suteikia būstui energijos ir individualumo”, – sako Elle.

Energija ir stipriai išreikštas individualumas visada buvo būdingi namo šeimininkei. Dar ankstyvoje jaunystėje ji turėjo verslumo gyslelę.

Savo prekių ženklą „Elle Macpherson Intimates”, siūlantį moteriškus apatinius drabužius, ji įkūrė beveik prieš 25 metus.

„Būti stipriai, nepriklausomai mane išmokė motina, ji visada buvo man pavyzdys. Jos principu, kad žmogaus laisvės ribos proporcingos išsilavinimui ir įpročiams, vadovavausi nuo vaikystės ir jį stengiuosi įdiegti savo sūnums.

Visą gyvenimą turėjau puikius santykius su moterimis, ir daugelis jų man padėjo: motina, seserys, draugės, kolegės.

Beje, ir mano darbo, – nesvarbu, ar būčiau televizijos šou vedėja, ar kurčiau moteriškų drabužių kolekciją, tikslas – padėti moterims. Aš padedu joms atrodyti ir jaustis geriau”, – sako E. Macpherson.

Kai ją pavadina laimės kūdikiu, garsi moteris juokiasi, bet šie žodžiai ją ir truputį užgauna.

„Mylinti, energinga, kūrybinga, darbšti, ryžtinga, – šie žodžiai mane apibūdina geriausiai”, – pabrėžia ji.

Nors Elle Macpherson – jau 48-eri, ji ir toliau fotografuojama žurnalams, vaikštinėja podiumu ir reklamuoja „Revlon” produkciją.

„Manau, kad kalbos apie diskriminaciją dėl amžiaus mūsų visuomenėje yra išpūstos. Aš nededu lygybės ženklo tarp grožio ir amžiaus. Gražiai ir trokštamai galima būti ne tik jaunystėje.

Nelabai jaudinuosi dėl savo amžiaus, man labiau rūpi, kaip atrodau ir jaučiuosi dabar. Pragyvenau nuostabius beveik 50 metų ir labai tikiuosi, kad kiti 50 metų bus ne ką blogesni”, – su jai būdingu humoru sako E. Macpherson.

Ar artimiausių dešimtmečių planuose yra ir santuoka, tai Elle nutyli. O kaip dėl meilės?

„Myliu vaikus, kolegas, draugus, pasaulį už mano namo langų, myliu savo darbą ir save. Taigi meilės mano gyvenime net per daug”, – teigia gražioji australė.

Gyvenimo ir karjeros faktai

● Elle Macpherson – Eleanor Nancy Gow – gimė Australijoje. Jos tėvai išsiskyrė po keturiolikos santuokos metų. Kai motina antrąkart ištekėjo už Neilo Macphersono, Elle atsisakė ankstesnės pavardės Gow ir paėmė patėvio – Macpherson.

● 1995 metais žurnalas „People” paskelbė ją tarp 50 gražiausių pasaulio žmonių.

● 1996-aisiais su keturiais topmodeliais – Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington ir Claudia Schiffer įkūrė Niujorke kavinę „Fashion”.

● E. Macpherson kino debiutas įvyko 1994 metais – tai buvo kino juosta „Sirenos”, kur jos partneriai buvo Hugh Grantas ir Tara Fitzgerald. Šiam vaidmeniui supermodelis turėjo priaugti 10 kilogramų.

● Po dvejų metų vaidino italų režisieriaus Franco Zeffirelli filme „Džeinė Eir”. Jos filmografijoje yra ir mažesnių vaidmenų.

● 1998 metais ir 2003 metais gimusių sūnų tėvas – šveicarų milijardierius Arpadas Bussonas.

● Buvo ištekėjusi tik kartą – už 20 metų vyresnio prancūzų mados fotografo Gilles’io Bensimono. Santuoka truko trejus metus.

● Savo gimtinėje E. Macpherson labai garsi. 1999-aisiais ji tapo pirmąja australų žvaigžde, kuri buvo pavaizduota ant pašto ženklo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.