„Red Hot Chili Peppers” lyderio A. Kiedžio siautulį sutramdė sūnus

Pirmąsyk viešėdamas Lietuvoje Anthony Kiedis (49 m.) neturėjo laiko autografų dalyboms, triukšmingiems vakarėliams ar pokalbiams su gerbėjais. Lietuviško kraujo turintis garsiosios grupės „Red Hot Chili Peppers” vokalistas kone visą laiką, išskyrus porą valandų scenoje, praleido su sūnumi – ketverių metų Everly Bearu, kuris dainininko gyvenimą apvertė aukštyn kojomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zinys ("Gyvenimo būdas")

Aug 5, 2012, 1:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:15 PM

Anthony meldėsi kone 15 tūkstančių Kauno „Žalgirio” arenoje susirinkusių gerbėjų. Bet tuoj po koncerto dainininkui tai, regis, visai nerūpėjo.

Jis niūniavo sūnui vaikišką dainelę ir nė kiek nebuvo panašus į tą pamišėlį, kuris prieš porą dešimtmečių garsėjo orgijomis ir nenumaldomu potraukiu prie narkotikų.

„Ačiū”, – lietuviškai kartojo berniukas, kartu su aukle ir A. Kiedžiu vėlų praėjusio šeštadienio vakarą žengdamas iš arenos.

Šiam ilgaplaukiam berniukui kiekvieno „Red Hot Chili Peppers” koncerto užkulisiuose įrengiamas žaidimų kambarys – matant tai neapsiverčia liežuvis A. Kiedžio vadinti nepataisomu plevėsa, nors dar neseniai toks apibūdinimas buvo visiškai įprastas.

„Stengiuosi parodyti jam pasaulį. Dabar – geras laikas, nes Everly Bearui dar nereikia eiti į mokyklą”, – britų muzikantui ir TV laidų vedėjui Joolsui Hollandui šįmet sakė A. Kiedis.

Naujausią grupės albumą „I’m With You” pristatančios grupės gastrolės – pirmasis Anthony pasaulinis koncertų turas po Everly Bearo gimimo.

2007-aisiais „Red Hot Chili Peppers” paskelbė, jog metus atostogaus, oficialiai tai buvo paaiškinta kaip noras pailsėti ir „įkrauti baterijas”.

Tai tebuvo dūmų užsklanda – iš tiesų A. Kiedis žinojo, kad jo tuometė draugė 23 metais jaunesnė manekenė Heather Christie laukiasi.

Everly Bearas gimė tų metų spalį. Berniukas gavo neįprastą vardą. Everly – A. Kiedžio mėgstamos grupės „The Everly Brothers” garbei.

Su šios grupės nario Dono Everly dukra Erin atlikėjas praeityje vaikščiojo į pasimatymus. Bearo (išvertus iš anglų kalbos – meškinas) vardą sugalvojo vaiko motina.

„Vardas skamba gražiai. Pats esu meškų klano narys”, – ne itin aiškiai mintis gimus vaikui sudėliojo A. Kiedis.

Nuo to laiko sūnus, kurio žvilgsnis, kaip pastebi gerbėjai, labai primena A. Kiedžio vaikystės nuotraukas, dainininkui tapo pasaulio centru.

Jis su sūnumi vyksta į filmų premjeras, sporto varžybas, o gastrolių metu naktinius klubus iškeičia į vaikų pramogų parkus.

Kai Everly Bearui buvo devyni mėnesiai, dainininkas išsiskyrė su vaiko motina, tačiau išlaikė draugiškus santykius.

Motina neprieštaravo, kai A. Kiedis pasiūlė sūnui kartu su juo keliauti į gastroles. Skeptikai gali bambėti, kad mažyliui nėra itin gerai naktimis trankytis privačiais lėktuvais iš viešbučio į viešbutį, tačiau stebint, kaip rūpestingai Anthony bendrauja su vaiku, abejonių nekyla – dainininkas žino, ką daro.

Atlikėjas neslepia, kad sūnaus gimimas privertė jį iš naujo įvertinti savo santykius su tėvu aktoriumi Blackie Dammettu, kurio tikrasis vardas Johnas Kiedis.

Praėjusio šimtmečio pradžioje į JAV iš Lietuvos emigravusių Antano ir Julijos Kiedžių anūkas J. Kiedis savo sūnų auklėjo, švelniai tariant, įdomiai.

Būsimosios roko žvaigždės tėvas su Anthony motina išsiskyrė, kai berniukui buvo treji. Anthony liko gyventi su motina, bet būdamas vienuolikos persikraustė pas tėvą.

Tuo metu pagarsėjęs mergišius ir ūžautojas J. Kiedis vertėsi garsenybėms tiekdamas narkotikus. Balti milteliai ir sekso nuotykiai – tokią kasdienybę berniukas matė namuose.

Jau legendine tapo istorija, kaip dvyliktojo gimtadienio proga sūnui J. Kiedis „surengė” nekaltybės praradimą su viena iš savo merginų, kuriai buvo aštuoniolika. Jau nekalbant apie tai, kad tėvas nedrausdavo paaugliui kartu rūkyti žole vadinamos marihuanos ar uostyti kokaino.

„Žinau, kad tėvas mane mylėjo, nesvarbu, kaip elgėsi. Pats turėdamas sūnų tai suprantu ir matau kitomis akimis.

Manau, jog tėvas manimi gerai rūpinosi ir buvo dėmesingas. Tiesiog neturėjo tokių priemonių ir galimybių, kokias turiu aš. Todėl aš jam atleidžiu ir esu dėkingas už man paskirtą laiką ir energiją”, – pernai britų dienraščiui „The Sun” sakė A. Kiedis.

Bohemiškoje aplinkoje užaugęs vaikinas vargu ar galėjo tapti mokslininku ar bankininku. Grupės, šiemet įšventintos į simbolinę Rokenrolo šlovės salę, dainininko vaidmeniui jis tarsi buvo ruošiamas nuo mažens.

Tačiau šis kelias turėjo ir tamsiąją pusę – Anthony du dešimtmečius kovojo su priklausomybe nuo narkotikų. Kai tik atrodydavo, jog ši kova laimėta, dainininkas vėl susigundydavo doze, ir viskas prasidėdavo iš naujo.

Tarti „ne” kvaišalams nepaskatino ir grupės gitaristo Hillelio Slovako mirtis dėl perdozavimo praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje.

Tačiau nuo 2000-ųjų dainininkas didžiuojasi esantis „švarus”.

„Tai – kasdienė kova. Bet sūnus privertė mane jaustis dėkingą už tai, kad nebevartoju.

Jaučiu, kad man pasisekė. Everly Bearo gimimas visiškai pakeitė mano gyvenimą. Atsirado naujos energijos, ji girdėti ir mūsų muzikoje.

Negaliu juo atsižavėti – jis mėgsta dainuoti ir galvoje turi daugybę garsų ir melodijų”, – sakė A. Kiedis.

Atrodo, kad tai, ko dainininkui trūksta, yra jo gyvenimo moteris.

Manekenė Heidi Klum, režisierė Sofia Coppola, aktorė Bijou Phillips – šios ir daugybė kitų garsių ir dailių moterų bandė sutramdyti maištingąjį A. Kiedį, tačiau nė vienas jo romanų nesibaigė vestuvėmis.

Šiuo metu greta jo – 22 metų populiarėjanti britų dainininkė Beth Jeans Houghton. Paparacai porą pirmą kartą kartu užfiksavo pernai. Dabar į savo pamėgtos „Los Angeles Lakers” krepšinio komandos rungtynes A. Kiedis su drauge eina nesislapstydamas.

Tačiau „The Sun” žurnalistams dainininkas prasitarė, kad jam sunku surasti tinkamą moterį.

„Žmonės yra susidarę apie mane nuomonę. Merginos sako: niekada su tavimi neičiau į pasimatymą, nes žinau, koks tu esi. Bet iš tikrųjų jos nežino.

Tai yra mano tragedija – nesu vertinamas blaiviai, nes moterims sunku atsikratyti sukurto įspūdžio.

Tikiuosi sutikti žmogų, kuris į mane žvelgs atvirai ir pamatys tokį, koks esu iš tiesų”, – prasitarė A. Kiedis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.