Tenoro L. Pavarotti našlės ramstis – duktė ir naujasis draugas

Žvelgdama į devynmetę dukterį Alice Nicoletta Mantovani (43 m.) joje mato savo vyro – garsiausio visų laikų tenoro Luciano Pavarotti (mirė 71 m.) – bruožų. Nors nuo jo mirties praėjo penkeri metai, Nicoletta vis dar graudinasi kalbėdama apie Luciano. Širdgėlą jai padeda slopinti ne tik duktė, bet ir naujasis draugas.

Jau porą metų N. Mantovani pastebima F. Vernassos glėbyje.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Jau porą metų N. Mantovani pastebima F. Vernassos glėbyje.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Lapėnaitė ("Gyvenimo būdas")

Aug 27, 2012, 1:27 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:18 AM

Žymiausio visų laikų tenoro L. Pavarotti gyvybę 2007 metų rugsėjo 6-ąją nusinešė kasos vėžys.

Dabar antroji dainininko žmona N. Mantovani vyro atminimui rengia iškilmingą koncertą „Pavarotti & Friends” gimtojo tenoro miesto Modenos teatro scenoje.

Prieš dvidešimt metų šioje scenoje įvyko pirmasis koncertas „Pavarotti & Friends”, virtęs prestižiniu labdaringu muzikos renginiu.

Tenoro mirties penkmečiui skirtame koncerte pasirodys L. Pavarotti fondo atrinkti jauni operos solistai bei ne kartą su tenoru scenoje duetu dainavusios pasaulio muzikos žvaigždės.

„Tai mūsų duoklė Luciano. Manau, jis būtų mumis patenkintas. Luciano labai tikėjo jaunais talentingais žmonėmis ir visada stengėsi jiems padėti”, – sakė L. Pavarotti fondui vadovaujanti N.Mantovani.

Moteris, našle tapusi vos 37 metų, po žymiojo vyro mirties turėjo ne tik kęsti netekties skausmą ar rūpintis ketverių metų dukrele Alice.

Jai teko ištverti ir maždaug 200 mln. eurų (apie 690 mln. litų) turto dalybas su trimis L.Pavarotti dukterimis iš pirmosios santuokos, paparacų persekiojimą, tenoro draugų kaltinimus sugriovus pavyzdingą šeimą.

Apkalbų ir kaltinimų laviną jai pavyko sustabdyti tik viešai prabilus apie nepagydomą ligą – išsėtinę sklerozę, pamažu kaustančią kūną.

„Kai sužinojau, kad sergu išsėtine skleroze, Luciano pasakė: „Iki šiol tave mylėjau, o dabar tave dievinu.” Jis mano ligą matė ne kaip kliūtį, invalidumą, bet kaip vientisą mano dalį.

Luciano man kasdien kartojo: „Stenkis matyti ligą kaip galimybę, o ne kaip nelaimę. Jei susitelksi tik į ligos padarinius, jie taps nepakeliami. Verčiau išmok vertinti kiekvieną gyvenimo akimirką.” Tik Luciano dėka nepalūžau”, – pasakojo N.Mantovani.

Nepasiduoti ligai, pamažu vedančiai prie visiško invalidumo, jau antrus metus L.Pavarotti našlei padeda ir naujasis širdies draugas – penkeriais metais jaunesnis Bolonijos teatro „EuropAuditorium” vadovas Filippo Vernassa.

„Meilė man padeda nepalūžti. O pagrindinis mano gyvenimo ramstis, dėl kurio privalau kovoti su liga, – Alice”, – sakė N.Mantovani.

Mergaitei devyneri, ji groja fortepijonu ir būgnais, mokosi kinų kalbos. „Alice linksma ir protinga. Visai kaip jos tėvas”, – sakė N.Mantovani. Nors nuo laidotuvių praėjo penkeri metai, jai vis dar sunku sulaikyti ašaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.