Lytį pakeitęs L. Wachowski per savo filmo pristatymą nustelbė Holivudo žvaigždes

Holivude iškilmingai pristatytas Andy Wachowski ir Lana Wachowski filmas „Debesų žemėlapis“ („Claud Atlas“). Tačiau raudonuoju kilimu žengusias tokias žvaigždes kaip Susan Sarandon, Halle Berry, Keanu Reevesą ar Tomą Hanksą nustelbė viena iš filmo režisierių Lana Wachowski.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 7:07 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:06 PM

Kai broliai Wachowski 1999 metais pasaulį pribloškė filmu „Matrica“, vieną iš jų draugai vadino Larry. Tačiau Holivude tiems patiems broliams pristatant naujausią savo filmą „Debesų žamėlapis“ Larry nebebuvo. Lytį pasikeitęs režisierius dabar visuomenei prisistato kaip Lana Wachowski.

Holivudo kino kūrėja L. Wachowski lytį pakeitė 2002-aisias, tačiau apie operaciją prabilo tik šiemet. Atvirame interviu ji pasakojo, kad jai iš pradžių mintis apie lyties pakeitimą jai„kėlė siaubą“, nes jautė gresiančią šeimos netektį.

L. Wachowski 2002 metais po devynerių metų santuokos išsiskyrė su koledžo laikų meile Thea Bloom, o vėliau susituokė antrą kartą, tačiau dabar atskleidė praleidusi daug bemiegių naktų, mąstydama, kaip pasakyti savo artimiesiems apie planus pasikeisti lytį.

Ji sakė žurnalui „The New Yorker“: „Daugelį metų netgi negalėdavau ištarti žodžių „ pakeitęs lytį“ arba „transseksualas“. Kai pradėjau tai pripažinti sau, žinojau, kad galiausiai turėsiu pasakyti savo tėvams, savo broliui ir seserims. Šis faktas man keldavo tokį siaubą, kad negalėdavau miegoti ištisas dienas.“

47-erių L. Wachowski tvirtina, kad ją apstulbino šeimos narių palaikymas ir kad ji yra patenkinta savo naujuoju gyvenimu.

„Pasirinkau pakeisti savo išvaizdą, kad ji labiau atitiktų mano vidų... Didžiausios mano baimės buvo susijusios su šeimos praradimu. Kai jie mane priėmė, visa kita buvo vieni juokai“, - teigė ji. Tačiau L. Wachowski pasiryžusi neatskleisti kai kurių detalių apie savo lyties pakeitimą.

„Žinau, kad daug žmonių trokšta sužinoti, ar man chirurginiu būdu suformuota makštis, ar ne, tačiau šią informaciją noriu palikti tarp manęs ir mano žmonos“, - pareiškė režisierė.

Rausvai nudažytus plaukus į kaseles susivėlusi L. Wachowski pirmąkart prisistatė pasauliui savo moteriškuoju pavidalu reklaminiame klipe apie savo naująjį filmą, pareiškusi: „Sveiki, aš Lana.“

L. Wachowski - ne pirmoji lytį pakeitusi garsenybė.

Dainininkės Cher dukra Chastity dabar žinoma kaip Chazas Bono, grupės „Against Me!“ dainininkas Tomas Gabelas neseniai tapo Laura Jane Grace, o aktorių Warreno Beatty ir Annette Bening vyriausia atžala Kathleen dabar oficialiai žinoma kaip Stevenas Ira.

„Debesų žemėlapis“ jau dabar tituluojamas vienu įdomiausių šių metų filmu. Jame - šešios skirtingu laiku besivystančios istorijos. Skeptikai prieš pasirodant filmui kalbėjo, kad tokio filmo neįmanoma pagaminti. Tačiau Toronto kino festivalyje debiutavęs „Debesų žemėlapis“ kaip mat pelnė aukščiausius įvertinimus, o įtakingame Imdb.com reitinge įsitvirtino su solidžiais 8,5 balo iš 10-ies. Tiesa, Andy ir Lana Wachowski bei „Bėk, Lola, bėk“ kūrėjas Tomas Tykweris „The New Yorker“ pripažino turėję įveikti ne vieną kliūtį, kad šis kūdikis gimtų.

Rašytojo Davido Mitchello 2004-ųjų to paties pavadinimo romaną ekranizuoti nutarę režisieriai ne kartą buvo atsitrenkę į sieną. „Sunku būtų net suskaičiuoti, kiek kartų šis filmas buvo numarintas ir vėl prikeltas gyvenimui. Tuomet, kai meno kūrimą diktuoja rinka, originalumu dažniausiai bjaurimasi. Jei režisuojamas filmas, kokio nebūta anksčiau, neįmanoma išmatuoti jo ekonominio naudingumo, o tai – didžiausia bėda“, – sakė L. Wachowski. Galiausiai nufilmuotas „Debesų žemėlapis“ tapo pačiu brangiausiu kada nors sukurtu nepriklausomu kino filmu – jo biudžetas siekė per 100 mln. JAV dolerių.

Nepriklausomai juosta buvo sukurta todėl, kad Andy ir Lana Wachowski bei T. Tykweris, net turėdami praeityje itin sėkmingų filmų (tokių kaip „Matrica“), negavo iš jokios studijos pakankamo finansavimo. A. Wachowski į investuotojų trūkumą reagavo su kartėliu. „Ryžtiesi kurti filmą, nes tau jis patinka, nes turi skonį. Tai nėra tas pats, kas nusipirkti maisto „McDonalds“ norint tiesiog užsikimšti skrandį, mat tas maistas yra valgomas. Mes esame kino versle dėl to, kad mums patinka kinas, o ne dėl to, kad mums patinka pinigai“, – teigė vyras. Jis akcentavo, kad Holivude tampa vis sunkiau prasimušti ne pagal frančizes kurtiems, originalaus turinio filmams. Kita vertus, kino studijų nenoras skirti lėšų tik dar labiau pakurstė išsvajotą filmą užsimojusių sukurti režisierių ryžtą. Siekdami sėkmės prie įspūdingo scenarijaus jie pridėjo garsiausių Holivudo aktorių būrį – „Debesų žemėlapyje“ pasirodo Halle Berry, Hugh Grantas, Jimas Sturgessas, Susan Sarandon ir kiti. Galiausiai kompanija „Warner Bros.“ Išsipirko kino juostos platinimo teises Šiaurės Amerikoje ir taip papildė dalį biudžeto, tačiau pagrindinės lėšos buvo surinktos iš pavienių investuotojų.

Po itin sėkmingo debiuto Toronto kino festivalyje ir pasipylusių itin teigiamų apžvalgų, panašu, kad filmu netikėjusios didžiosios kino studijos tik pačios pakišo sau koją, mat „Debesų žemėlapis“ vadinamas vienu originaliausių filmų kino istorijoje ir neabejotinai taps pretendentu į prestižinį „Oskarą“.

Lietuvos kino teatrus jis pasieks lapkričio 23-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.