Monako stiliaus dievaitė nesibodi išmėžti arklidę

Nors Monakas siejamas su Lietuvoje viešėjusia karališkąja pora – kunigaikščiu Albert’u II ir kunigaikštiene Charlene, vis dėlto nykštukinę valstybę įkūnija dar viena asmenybė. Tai kunigaikščio Albert’o II dukterėčia Charlotte Casiraghi (26 m.), ketvirta eilėje į Monako sostą.

Charlotte Casiraghi - visuomet elegantiška.<br>AOP
Charlotte Casiraghi - visuomet elegantiška.<br>AOP
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("Stilius")

Oct 27, 2012, 7:29 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:12 PM

Graži, stilinga, išdidi, bet kartu gebanti ir išmėžti arklidę.

Nenuostabu, juk Charlotte – garsiosios aktorės ir kunigaikštienės Grace Kelly (karališkasis jos vardas Gracia Patricia) anūkė. O ji iki šiol – elegancijos ir taurumo pavyzdys visoms pasaulio moterims, nors žuvo prieš 30 metų.

Vis dėlto dažniau jos anūkę Ch.Casiraghi galima išvysti ne aukštuomenės puotoje, o skriejančią ant žirgo per kliūtis. Grimaldi šeima visada priklausė tiems, kurie nebijo rizikos.

Rizikos nevengė Charlotte tėvas Stefano Casiraghi. Greičio pomėgis jam kainavo gyvybę: jis žuvo per pasaulio motorlaivių čempionatą. Jam buvo 30, o jo dukteriai – ketveri.

O ji kol kas sėkmingai įveikia visas kliūtis varžybų ruože – be klaidų ir greitai. Charlotte nusišypso ir žirgą apdovanoja obuoliu.

Bet ilgiau atsipūsti Charlotte negali. Ji ne tik konkūrų dalyvė, bet ir ne vieno žirgų turnyro garbės prezidentė. Tad privalo pasisveikinti su kino žvaigždėmis ar Saudo Arabijos karališkosios šeimos nariais.

Iškilmingoje vakarienėje ji turi paimti į rankas ir mikrofoną, nors jai labai nepatinka būti dėmesio centre. Charlotte išmoko šypsotis ir linktelėti, net jei teta kunigaikštytė Stephanie ką tik persikėlė gyventi į cirko vagonėlį, o dėdė kunigaikštis Albert’as II vėl susilaukė nesantuokinio vaiko.

Karališkosios šeimos atstovė – naujos koncepcijos žirgų konkūro sumanytoja. Pagal ją komandas sudaro du jojikai – profesionalas ir mėgėjas. Ch.Casiraghi – mėgėja, o jos komandos narė australė Edwina Tops-Alexander – antra pasaulyje jojikė.

Charlotte niekada nenusimena, jei jos komanda nepatenka tarp nugalėtojų. Ji visuomet spindi, nes atidavė visas savo jėgas. Dukrą palaiko jos mama Caroline – labai gera jojikė ir ištikimiausia aistruolė.

Nuo Ch.Casiraghi sunku atitraukti akis net tada, kai jai iš po jojikės kepuraitės sruvena prakaitas. Garsus dizaineris Karlas Lagerfeldas, artimas šeimos draugas, jau prieš dešimt metų sakė, kad jam Charlotte primena prancūzų aktorę Brigitte Bardot jaunystėje.

Charlotte atrodo išdidi ir paslaptinga, spinduliuoja šilumą, bet tuo pat metu yra neprieinama. Ji paveldėjo savo senelės G.Kelly šaltumą ir Grimaldi šeimos nutrūktgalviškumą.

Charlotte tęsia šeimos tradicijas ir praėjusiais metais sutiko nusifotografuoti žurnalo „Vogue” viršeliui pas patį žvaigždžių fotografą Mario Testino.

Jos senelė G.Kelly puikavosi ant žurnalo „Vogue” viršelio 1971 ir 1972 metais, o mama Caroline – dar dažniau. Iki šiol nepamirštas 1983-iųjų žiemos numerio viršelis, kur Caroline nupiešė garsusis Andy Warholas, likus trejiems metams iki Charlotte gimimo.

Charlotte vis labiau perima savo motinos ir senelės vaidmenį – stiliaus dievaitės. Ji yra labai išsilavinusi. Rankinėje ji dažnai nešiojasi du aptrintus tomus – filosofų Senekos ir Cicerono. Filosofija ją traukia racionalumu, orientacija į esminius dalykus ir argumentų pateikimu.

„Dažnai kankinuosi dėl to, kad pati sau išsikeliu per didelius tikslus. Suprantu, kad esu laiminga. Bet taip pat žinau, kad privalau kovoti. Tai, kas paveldima, nėra svarbiausia. Svarbiausia, ką pats darai”, – sakė Charlotte.

Mažosios Charlotte Marie Pomeline Casiraghi gyvenimas prasidėjo 1986 metų rugpjūčio 3-iąją ligoninėje „Princess Grace”. Ji gimė tarp dviejų žūčių, aptemdžiusių šeimos gyvenimą: senelės G.Kelly (1982 m.) ir tėvo S.Casiraghi (1990 m.).

Apie tėvą Charlotte išliko tik migloti prisiminimai. Bet ji puikiai prisimena sielvartą, kuris gniaužė širdį matant savo sulysusią, juodai apsirengusią mamą Caroline, kuri verkė dėl prarastos didelės meilės ir pasitraukė iš viešumos.

Neguodė ir tai, kad seneliai – S.Casiraghi tėvai – penktojo gimtadienio proga Charlotte padovanojo septynis milijonus JAV dolerių kainavusią salą priešais Sardiniją.

Jau vaikystėje Charlotte ir jos broliai – dvejais metais už ją vyresnis Andrea ir metais jaunesnis Pierre’as buvo labai artimi. Gyvendama Provanse Caroline stengėsi, kad jos vaikai augtų be rūpesčių, pavojų ir nereikalingo dėmesio.

Juos visada lydėjo asmeninis sargybinis, bet visi trys lankė vietos mokyklą, apsipirkdavo pas kepėją, dalyvavo ponių klubo rengiamose varžybose.

Paskui, 1999-aisiais, po motinos vedybų su princu Ernstu Augustu von Hannoveriu prasidėjo ir Charlotte naujas gyvenimo skyrius. Staiga ji turėjo ne tik patėvį, bet ir beveik bendraamžius suvestinius brolius, netrukus gimė Alexandra, jos netikroji sesuo, kurios krikštamotė yra ji, Charlotte.

Ši didelė aristokratų šeima iš ūkininkų sodybos Provanse persikėlė į elegantiškąjį Fontenblo, vietovę, esančią 50 kilometrų piečiau Paryžiaus, kuri patiko dar Prancūzijos karaliams. Centre stūkso pilis, kurią juosia didelis miškas.

Katalikiškojoje privačioje mokykloje Charlotte mokėsi senųjų graikų ir lotynų kalbų. Šią mokyklą lankė ir jos broliai, čia Andrea susipažino su Tatiana Santo Domingo, kurią kitais metais ves prie altoriaus.

Fontenblo – vietovė, kurioje Paryžiaus aukštuomenė laiko savo žirgus. Kai Charlotte buvo 14 metų, čia ji sutiko savo trenerį, kuris šias pareigas eina iki šiol. Studijų metais ji atsisakė jodinėjimo treniruočių: kad ir ką darytų, kad ir kuo užsiimtų Charlotte, tam atiduoda visas savo jėgas.

Paryžiuje ji studijavo viename institute, kuris savo absolventus rengia elitinei aukštajai mokyklai „Ecole Normale Superieure”. Jai nepasisekė per atrankos egzaminus ir ji pasirinko filosofiją Sorbonos universitete. Po to buvo praktika, taip pat ir laikraščio „The Independent” redakcijoje Londone.

Į Didžiosios Britanijos sostinę Charlotte atvyko ir dėl savo draugo, Londono galerijos savininko Alexo Dellalo. Čia pasinėrė į meno ir žiniasklaidos pasaulį, dirbo žurnalui „Lifestyle”, rengė interviu su madų dizainere Stella McCartney apie mados industrijos „nuodėmes” aplinkosaugai ir kartu dar su dviem kolegomis įkūrė ekologinį žurnalą „Ever Manifesto”.

Iki 2011-ųjų pabaigos atrodė, kad Charlotte rado savo gyvenimo vyrą. A.Dellalas – žvaigždžių fotografo M.Testino krikštasūnis, buvęs Micko Jaggerio dukters Elizabeth draugas, Londono galerijos savininkas, kurio rengiami vakarėliai tapo legendiniai. Be to, A.Dellalas – milijardinius turtus sukaupusios šeimos palikuonis.

Pora kartu buvo ketverius metus, aplinkui save subūrė margą draugiją: Alice Dellal, A.Delallo seserį, anksčiau bendravusią su Charlotte broliu Pierre’u, laivų paveldėtoją Stavrą Niarchą, jo seserį Eugenie, mados imperijos paveldėtoją Margheritą Missoni, Darją Žukovą, rusų milijardieriaus Romano Abramovičiaus draugę. Be to, dar ilgametes Charlotte brolių Andreos ir Pierre’o drauges – T.Santo Domingo (Kolumbijos turtuoliai, aristokratai) ir Beatrice Borromeo (sena italų aristokratų šeima).

Visi drauge dalyvaudavo garsiose puotose ir prabangiuose vakarėliuose, lankydavosi meno renginiuose, atostogaudavo Kaprio saloje, per madų kolekcijų pristatymus sėdėdavo pirmoje eilėje. Bet Charlotte ir A.Dellalo draugystė nutrūko.

Ch.Casiraghi buvo siejama romantiniais ryšiais su vienu garsiausių Prancūzijos komikų, 16 metų vyresniu Gadu Elmaleh.

Dabar visą savo laiką mergina gali skirti jodinėjimui.

„Po studijų vieną dieną pajutau, kad kažko trūksta, todėl nusprendžiau šimtu procentų vėl užsiimti jojimo sportu. Kadangi esu perfekcionistė, būdama jaunesnė bijojau varžybų. Dabar jaučiuosi brandesnė, labiau nevaržoma, labiau susikaupusi varžyboms”, – sakė Charlotte.

Sportas visada traukė Grimaldi šeimos narius. Charlotte prosenelis, senelės G.Kelly tėvas, buvo daugkartinis olimpinis irklavimo čempionas, jos dėdė Albert’as II dalyvavo daugelyje žiemos olimpinių žaidynių bobslėjaus rungtyje.

Dvejus metus Ch.Casiraghi gyvenimas bėgo tarp Londono ir Fontenblo. Dabar ji daugiausia laiko gyvena Paryžiuje.

„Jodinėjimas – tai tokia sporto šaka, kuriai reikia nuolankumo, ji padeda susivokti, pajusti savo galimybių ribas. Negalima meluoti, apgaudinėti ar slėpti savo jausmų. Tai nepriimtina žirgams – jų pasaulį sudaro instinktai ir spontaniškumas”, – sakė Charlotte.

Galbūt neatsitiktinai ji pasirinko kliūtinį jodinėjimą. Prabangus gyvenimas leidžia išvengti barjerų, tad mergina įveikia kliūtis bent konkūrų aikštėje. Juo aukštesnės, juo geriau. Juk žirgų varžybose svarbiausia įrodyti, atsiskleisti.

Charlotte charakterį stipriai formavo mama – kunigaikštytė Caroline visuomet reikalavo, kad duktė pati išmėžtų arklidę. Juk tai nuleidžia ant žemės.

Todėl Charlotte požiūris į gyvenimą visai kitoks nei daugumos garsių ir turtingų atžalų, lengvabūdiškai taškančių savo palikimą. Pamatyti šampanu besilaistančią Ch.Casiraghi neįmanoma.

O juk truputis didybės manijos pastelinių spalvų lėlių namelyje, koks yra Monakas, būtų suprantamas. Kiekvienoje parduotuvėje, kiekvienoje picerijoje kabo monarcho portretas – anksčiau jos senelio Rainier III, nuo 2005 metų – jos dėdės Albert’o II, kas antra gatvė miesto centre pavadinta kokio nors protėvio garbei.

Vis dėlto šiais metais Ch.Casiraghi žvaigždė švietė ne tik žirgų varžybose. Kanų kino festivalyje ji dalyvavo kaip reklaminis mados namų „Gucci” veidas.

Tik ji nevadina savęs modeliu. Ir „Gucci” mados namai parinko jai tinkamesnį – pagrindinės veikėjos – epitetą.

Mat Ch.Casiraghi tvirtina, kad reklamuoja ne „Gucci” gaminius, o mados namų dvasią. Tokį sumanumą gali sau leisti kunigaikštytė. Tiesa, oficialiai ji neturi titulo, nes jos tėvas buvo nekilmingas. Bet Ch.Casiraghi savo dvasia yra tikra kunigaikštytė – nesvarbu, ar to ji norėtų, ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.