Belgai pastatė paminklą J. C. Van Damme'ui

Specialiai lrytas.lt, Belgija

Atidengęs po šalies vėliava paslėptą skulptūrą, J. C. Van Damme‘as pirmiausiai padėkojo savo tėvams.<br>„Reuters“
Atidengęs po šalies vėliava paslėptą skulptūrą, J. C. Van Damme‘as pirmiausiai padėkojo savo tėvams.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

Oct 29, 2012, 6:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:23 PM

Belgijoje gimęs ir pasaulinę karjerą Holivude padaręs Jean‘as Claude‘as Van Damme‘as neseniai svečiavosi gimtinėje. Briuselio Raumenimis vadinama veiksmo filmų žvaigždė iškilmingai atidengė žmogaus dydžio savo paties bronzinę skulptūrą.

Į ceremoniją šalia prekybos centro populiariame Anderlechto rajone susirinko daugiau nei tūkstantis gerbėjų. Ceremonijoje dalyvavo Jean‘o Claude‘o tėvai, vietiniai karatė meistrai, Anderlechto rajono valdytojas ir Belgijos kultūros ministras.

Atidengęs po šalies vėliava paslėptą skulptūrą, J. C. Van Damme‘as pirmiausiai padėkojo savo tėvams ir, kaip įprasta, palinkėjo visiems siekti savo svajonės. Jis teigė esantis pavyzdys tokiems pat kaip jis paprastiems jaunuoliams, kurie iš Europos miestų gatvių gali nusigauti iki Holivudo žvaigždyno.

Tačiau reikia pasakyti, kad faktas, jog iš Briuselio kilęs, visai nekalbėjęs angliškai jaunuolis sugebėjo prasimušti ir tapti pasaulinio masto žvaigžde, belgams nedaro didelio įspūdžio. Netgi atvirkščiai. Internetas mirgėte mirga spaudoje ir televizijoje nuolat pasirodančiais Jean‘o Claude‘o pasisakymų komentarais. Savo gimtojoje šalyje aktorius seniai yra tapęs pajuokų objektu. Jo nesugebėjimas nei prancūziškai, nei angliškai išreikšt savo nuomonės ir apskritai nepasakyti nieko originalaus, glumina ir juokina tiek žurnalistus, tiek įvairiausių pokalbių šou vedėjus. Neslepiantys priešiškumo tėvynainiai piktinasi itin prasta Van Damme‘o prancūzų kalba, bet tiki, kad jis netaisyklingai kalba iš snobiškumo, pabrėždamas, kokia didelė Amerikos kino žvaigždė jis yra.

Tačiau nepaisant gabumo eilinį kartą vėl paberti saujelę „išminties perlų“, pagaliau Briuselio Raumenys įsiamžino bronzoje. Žvaigždė garantavo, kad tiek jis pats, tiek visa jo šeima 1,74 centimetrų, pusantros tonos sveriančiu menininko Gay‘aus Duckeyne kūriniu liko sužavėti, taip pat ir šiltu briuseliečių priėmimu. Tiesa, Anderlechtas visiškai nesusijęs nei su žvaigždės šaknimis, nei su jo pasiekimais, todėl rajono meras tvirtino, kad naujasis paminklas yra skirtas ...sportui neabejingiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.