Nuogos žvaigždės PETA reklamose gina gyvūnus ar skatina tobulo kūno kultą?

Už gyvūnų teises kovojančios organizacijos PETA reklamos visuomet traukia akį. Dažnai jose rūbelius nusimeta ir pačios garsiausios aktorės, prieš tai tikinusios, kad niekada gyvenime nepozuos nuogos. Bet prisidengusios kilniu tikslu – padėti gyvūnams – jos prieš objektyvą gundančiomis pozomis staiposi Ievos kostiumais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-01 11:09, atnaujinta 2018-03-15 18:07

Dažnai gyvūnėlių mylėtojų reklamos šokiruojančios. Jose naudojami kryžiai bei kiti religiniai motyvai, kraujas, istorijos skauduliai (pavyzdžiui, nacistiniai motyvai) ir daug... nuogų kūnų. Lieknos, tiesiog tobulų formų moterys ir vyrai „nufotošopinami“ iki absurdiško lygio ir tarsi sako mums: „Nevalgyk mėsos, nenešiok kailinių ir odinių drabužių ir būsi toks gražus, kaip aš.“

Drabužėlius PETA reklamose yra nusimetusios tokios Holivudo žvaigždės, kaip Kelly Brook, Pamela Anderson, Elisabetta Canalis, Olivia Munn. Bet ar toks pavyzdys skatina susimąstyti apie gyvūnų teises?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.