Princą Charlesą sužavėjo Australija

Didžiosios Britanijos princas Charlesas šeštadienį padėkojo „nuostabiai maloniems“ australams, kartu su savo žmona Camilla baigdamas

Princo viešnagė Australijoje buvo pilna nuotykių.<br>"Reuters"
Princo viešnagė Australijoje buvo pilna nuotykių.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:14 PM

Šimtai žmonių susirinko tikėdamiesi pamatyti karališkąją porą Kanberoje, galutinėje jų vizito stotelėje, o viena moteris pasiūlė princui pakelį šokoladinių sausainukų „Tim Tams“, kurių, pasak jo, kas nors turėtų duoti paragauti Camillai.

„Jūs labai maloni“, - tarė sosto įpėdinis 25 metų Alyson Richards, kuri jam įteikė sausainių ir palinkėjo laimingo gimtadienio ateinančią savaitę.

Per pietus gubernatoriaus rūmuose 63 metų Charlesas sakė, jog labai džiaugiasi aplankęs Australiją, kur pora susitiko su šimtais bendruomenių savanorių ir galėjo iš arti stebėti vietinius laukinius gyvūnus, tarp jų koalas ir kengūras.

„Kai pagaliau grįšime po labai, labai ilgos kelionės - jeigu tuomet dar būsiu pajėgus protauti ir jeigu man netrūks vieno šulo dėl skrendant pasikeitusio laiko - pranešiu Jos Didenybei apie jūsų nuostabiai malonias mintis ir pareiškimus po mūsų vizito“, - sakė jis.

Princas pridūrė, kad per šią viešnagę negalėjo aplankyti visų vietų, kurias būtų norėjęs pamatyti, tačiau „pamatė tiek daug pokyčių po ankstesnio apsilankymo“.

Princas Charlesas pastarąjį kartą Australijoje viešėjo 2005 metais.

„Ir pamatyti ... nepaprastą gyvybingumą šioje daugiakultūrėje visuomenėje, kokia yra Australija, ir dėl ko, be abejo, Australija yra tokia nuostabi savo turtingumu bei įvairove - ir tai kuo puikiausiai matoma“, - pridūrė jis.

Anksčiau princas Charlesas dalyvavo ceremonijoje, per kurią viena iš terasų prie Kamberoje esančio dirbtinio Burley Griffino ežero buvo pavadinta karalienės Elizabeth II vardu - pagal tradiciją vadinti sostinės terasas Britanijos monarchų vardais nuo federacijos įkūrimo 1901 metais.

Australijos premjerė Julia Gillard sakė, kad tai „primins ateities kartoms, kad ilgiau nei pusę mūsų jungtinės šalies kelionės Elizabeth II buvo mūsų monarchė“.

Karališkoji pora atvyko į Australiją, minint Elizabeth II valdymo Deimantinį jubiliejų; vėliau jiedu vyks į Naująją Zelandiją.

Per vizitą Australijoje jie aplankė Kvynslando savanas, stebėjo Melburno taurės arklių lenktynes ir ragavo australietišką vyną Adelaidės mieste. Sidnėjuje princas Charlesas užsuko į Bondi paplūdimį ir stebėjo vietos regbio lygos rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip JAV įvertino V. Putino provokaciją perbraižyti sienas?